Kirkkonummen Perussuomalaiset jo 10 vuotta

Kymmenen vuotta sitten, 18. huhtikuuta 2008, kuusi herrasmiestä kokoontui yhteen muinaisen SMP:n palaneille raunioille ja päättivät, että Suomen Maaseudun Puolueen Kirkkonummen seudun puolueosasto ry:stä tulee Kirkkonummen Perussuomalaiset ry. Samassa tilaisuudessa Kirkkonummen Perussuomalaiset sai myös lempinimen KirPeä eli Kirkkonummen Perussuomalaisten ääni. Kymmenen vuotta Kirkkonummen Perussuomalaiset on toiminut kirkkonummelaisten kirpeänä äänenä politiikassa ja tulee jatkamaan vastaisuudessakin.

Paljon on tapahtunut kymmenessä vuodessa. Äijäpuolueen Kirkkonummen paikallisyhdistys on naisistunut ja kuusi herrasmiestä on vaihtunut isommaksi yhdistykseksi, jonka jäsenistöstä noin puolet on naisia ja puolet on miehiä. Tämä sama jako löytyy myös yhdistyksemme hallituksesta. Yksikään hallituksemme jäsenistä ei ole niin sanottu kiintiöjäsen vaan yhdistyksestämme löytyy niin monta hyvää tyyppiä, että sukupuolella ei ole mitään merkitystä. Kiintiöajattelu olisi näiden hyvien ihmisten kykyjen aliarvioimista.

Jos mennään vielä ajassa taaksepäin, niin kymmenen vuotta sitten, vuoden 2008 kunnallisvaaleissa KirPeä sai läpi kolme valtuutettua. Vuoden 2012 vaaleissa viisi ehdokasta nousi valtuustoon. Viime vuoden kuntavaaleissa läpi menneitä valtuutettuja oli neljä, mutta joukko kutistui syksyllä kolmeen valtuutettuun. Kunnanvaltuutettujen paikat ovat nyt kolmen vahvan naisen hallussa, mutta varavaltuutetuista löytyy myös hyviä, vahvoja miehiä.

KirPeän jäsenistö on kasvanut tässä kymmenessä vuodessa tasaisesti. Välillä vanhoja lähtee, mutta uusia on tullut tilalle. On ollut ilo haastatella uusia jäseniä ja huomata miten Perussuomalainen, isänmaallinen sanoma innostaa monenlaisia ihmisiä, lukuisista erilaisista taustoista riippumatta. KirPeän jäseniä yhdistää myös halu toimia paikallisesti Kirkkonummen ja kirkkonummelaisten hyväksi ja siihen yhdistyksemme on tarjonnut mahdollisuuksia luottamustoimien ja erilaisten tapahtumien kautta.

KirPeän aktiivisia jäseniä täytyy kiittää siitä, etten ole missään nähnyt niin iloista ja hauskaa porukkaa seisomassa telttatapahtumassa torilla tuntikausia hymyssä suin keskustelemassa ihmisten kanssa, vaikka ulkona olisi pakkasta tai sataisi räntää tai vettä vihmoisi vaakatasossa. Tällaisten aktiivisten jäsenten panos on yhdistyksellemme kultaakin kalliimpaa ja onneksi välillä telttatapahtumissa paistaa myös aurinko.

KirPeän jäsenyyden ei tarvitse kuitenkaan tarkoittaa aktiivista osallistumista, sillä jokainen jäsen on meille arvokas. Jo pelkästään jäsenmaksun maksamalla on tukemassa sitä tärkeätä työtä, jota Kirkkonummen Perussuomalaiset tekevät Kirkkonummella. Ei kannata myöskään unohtaa sitä työtä mitä mm. sosiaalisessa mediassa jäsenemme tekevät päivittäin. Se työ voi olla esimerkiksi Suomen uutisten linkkien jakamista, kirjoituksista tykkäämistä, omien kirjoitusten postaamista ja keskusteluihin osallistumista. Arvostamme avointa keskustelua erilaisilla sosiaalisen median alustoilla ja pidämme tärkeänä, että jäsenemme käyttävät oikeuttaan sananvapauteen asiallisesti.

Näillä näkymin Suomessa käydään kahdet isot vaalit tässä vähän ajan sisällä ja työtä niiden eteen riittää. Luvassa on palelua torilla, satojen Perussuomalainen-lehtien ja flyerien jakelua, mutta myös mielenkiintoista keskustelua, paljon hyvää meininkiä ja ihania ihmisiä. Jokaisen jäsenen panosta tarvitaan. Kirkkonummen kunnan teema on ollut Yhdessä – Tillsammans ja yhdessä jatketaan työtä vielä kymmeniä vuosia eteenpäin tämän yhdistyksen ja puolueen eteen.

Piia Aallonharja
Puheenjohtaja ja kunnanvaltuutettu
Kirkkonummen Perussuomalaiset ry.

P.S. Vappupäivänä 1.5.2018 klo 10-13 Kirkkonummen Perussuomalaiset osallistuvat Kirkkonummen torin Vapputorille. Tervetuloa tapaamaan!

Kirjoitettu 18.4.2018

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa