Oletko miettinyt lähtemistä mukaan politiikkaan?
Nyt on siihen oikea hetki.
Ilmoittaudu mukaan ehdolle kunta- ja aluevaaleihin 2025.
KUNTAVAALIT 2025
13.4.2025 (ennakkoäänestys kotimaassa 2.-8.4.2025)
Uudenmaan alueella toimii 25 kuntaa tai kaupunkia: Askola, Espoo, Hanko, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Siuntio, Myrskylä, Porvoo, Pukkila, Tuusula, Vantaa, Raasepori ja Vihti. Jos asuinkuntasi asiat ovat lähellä sydäntäsi, niin ilmoittaudu mukaan ehdokkaaksi Perusasioita.fi -sivustolta löytyvällä lomakkeella!
Perussuomalaisten Uudenmaan piirihallitus on nimennyt 18.8.2024 ja 8.9.2024 pidetyissä kokouksissaan ensimmäiset ehdokkaat 13.4.2025 pidettäviin aluevaaleihin. Ehdokkaita nimettiin kaikille Uudenmaan neljälle hyvinvointialueelle yhteensä 50. Mukana on sekä tällä hetkellä aluevaltuutettuina että varavaltuutettuina toimivia henkilöitä kuin myös aiemmissa aluevaaleissa mukana olleita henkilöitä ja uusia nimiä.
Perussuomalaiset ovat suhtautuneet kriittisesti hyvinvointialueuudistukseen alusta alkaen ja valitettavasti kaikki uhkakuvat ovat toteutuneet. Säästöjen sijasta on saatu kallis hallintohimmeli ja hoitoon pääsy kestää yhä kauemmin. Perussuomalaisia tarvitaan mukaan aluevaltuustoihin puolustamaan ihmistä lähellä olevaa hyvinvointialuepolitiikkaa ja palaamaan perusasioihin huolehtimalla lakisääteisistä palveluista hiilineutraalisuus- ja monikulttuurisuusprojektien sijasta.
Lehtemme jakelualueelta ehdokkaiksi Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle on nimetty JaniKähkönen (vas) ja Arttu Lankinen (oik), molemmat Kirkkonummelta.
PERUSSUOMALAISTEN puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra muistuttaa, että mikään ei voi mennä kansallisen turvallisuuden ylläpitämisen edelle.
Eduskunta on hyväksynyt lakiesityksen väliaikaisista toimenpiteistä välineellistetyn maahantulon torjumiseksi. Kyseessä on poikkeuslaki. Eduskunta äänesti 12.7. sekä lakiehdotuksen julistamisesta kiireelliseksi että itse ehdotuksen hyväksymisestä. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä oli paikalla äänestämässä kokonaisuudessaan.
Puolueen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra muistuttaa, että mikään ei voi mennä kansallisen turvallisuuden ylläpitämisen edelle.
– Perussuomalaiset on vuosia ajanut lainsäädäntöön välinettä, jolla tarvittaessa voidaan turvata raja välineellistetyltä operaatiolta ja olla ottamatta vastaan turvapaikkahakemuksia. Emme voi antaa Venäjän käyttää hyväkseen lainsäädäntömme ja kansainvälisten sopimusten heikkouksia.
– Kiitän kaikkia niitä kansanedustajia, jotka ymmärtävät tilanteen vakavuuden ja lainsäädännön välttämättömyyden ja äänestivät esityksen puolesta.
Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä on samoilla linjoilla.
– On hienoa koko Suomen kannalta, että riittävä määräenemmistö eduskunnassa osoitti olevansa tiukassa paikassa isänmaan itsemääräämisoikeuden puolella.
– Laki ei ratkaise kaikkia rajaan liittyviä ongelmia, mutta on periaatteellisesti merkittävä viesti. Suomen rajoja ei enää jatkossa voi noin vain ylittää kansainvälisiä sopimuksia pilkkanaan pitäen.
– Vaikka laki ratkaistiinkin laajalla määräenemmistöllä, pidän selvänä, että ilman perussuomalaisten panosta tämä asia, kuten ei myöskään viime kaudella säädetty rajavartiolaki, olisi edennyt tällä tavoin.
Myös sisäministeri Mari Rantanen kommentoi äänestystä tuoreeltaan.
– Venäjä on kohdistanut Suomeen välineellistettyä maahantuloa. Suomi on oikeusvaltio. Emme hyväksy sitä, että ihmisiä käytetään hybridivaikuttamisen välineinä.
Valtiovarainministeri Riikka Purra on vastannut kansanedustaja Ovaskan kirjalliseen kysymykseen ”hallituksen päätösten vaikutuksista liikennepolttoaineiden hintoihin ja niiden kompensoimisesta autoilijoille”.
Purran mukaan nykyinen hallitus on päättänyt useista toimista, jotka alentavat liikennepolttoaineiden hintoja.
– Ensinnäkin hallitus alentaa hallitusohjelman mukaisesti vuosien 2024–2027 jakeluvelvoitetasoja verrattuna Marinin-Saarikon hallituksen säätämiin uusiutuvien polttoaineiden jakeluvelvoitetasoihin. Vuonna 2027 jakeluvelvoitteen yleisvelvoite tulee olemaan 7,5 prosenttiyksikköä ja lisävelvoite 2 prosenttiyksikköä matalampi voimassa olevaan lakiin nähden. Tämä tulee alentamaan arvioiden mukaan polttoaineiden hintaa hallituksen esitysluonnoksen perusteella noin 8–9 senttiä litralta vuoden 2027 tasolla.
– Toisekseen tämän vuoden alusta toteutettu polttoaineveron alennus sekä julkisen talouden suunnitelman mukaiset polttoaineverojen alennukset vuosina 2026 ja 2027 alentavat polttoaineiden kuluttajahintaa vuoden 2027 tasolla yhteensä arviolta noin 8 senttiä litralta. Hallituksen päättämän yleisen arvonlisäverokannan korotuksen polttoaineiden kuluttajahintaa nostava vaikutus on puolestaan noin 2,2–2,5 senttiä litralta.
– Näiden päätösten lisäksi Marinin-Saarikon hallituksen keskipitkän aikavälin ilmastosuunnitelmaan sisältyi polttoaineverojen indeksitarkistukset vuodesta 2024 eteenpäin. Näiden indeksitarkistusten tekemättä jättämisen vaikutus polttoaineiden kuluttajahintoihin on noin 6 senttiä litralta vuoden 2027 tasolla.
– Kokonaisuudessaan hallituksen tähän asti tekemät päätökset ovat siten alentaneet polttoaineiden kuluttajahintoja noin 20 senttiä litralta edellisen hallituksen ilmastopolitiikkauraan verrattuna.
Päästökaupan kustannuksia kohtuullistetaan
Edustaja Ovaska kysyi myös miksi hallitus on päättänyt liittää Suomen fossiilisen polttoaineen jakelua koskevaan EU- päästökauppajärjestelmään jo vuonna 2027 eikä käyttänyt mahdollisuutta lykätä sitä vuoteen 2031.
– Tulee muistaa, että kyseessä on pääministeri Marinin hallituskaudella päätetty EU-tason ratkaisu, jonka käyttöönotto oli Marinin-Saarikon hallituksen linjaama päästövähennystoimi, vastaa Purra.
– Päästökaupan käyttöönoton lykkääminen vuoteen 2031 olisi aiheuttanut nettomääräisesti huomattavia kustannuksia julkiselle taloudelle, kun huomioidaan Marinin-Saarikon hallituksen EU:n päästökauppaneuvotteluissa sopimat maksut sosiaaliseen ilmastorahastoon. Lisäksi päästökaupan lykkääminen vuoteen 2031 olisi luonut alan toimijoille merkittävän epävarmuuden ja taloudellisen riskin päästökaupan käyttöönoton lykkäämisen kriteerien täyttymisestä.
– Pääministeri Orpon hallitus on päättänyt kohtuullistaa uudesta päästökaupasta aiheutuvia kustannuksia logistiikkaketjuun ottamalla käyttöön vuoden 2027 alusta raskaalle liikenteelle kohdistetun dieselpolttoaineen valmisteveron palautusjärjestelmän eli niin sanotun ammattidieselin. Sen valmistelu toteutetaan siten, että julkisen talouden kestävyys varmistetaan. Huomioiden julkisen talouden heikko tila ja jo toteutetut ja päätetyt toimet, hallitus ei ole valmistelemassa muita uusia toimia polttoaineiden hintojen alentamiseksi.
– On tärkeää muistaa myös se, että jakeluvelvoitteen alennukset ja polttoaineverojen alennukset vastaavasti merkittävästi pienentävät veronmaksajille aiheutuvia kustannuksia matalampien polttoaineiden hintojen ja indeksisidonnaisten etuusmenojen pienentymisen muodossa. Toisin kuin edellinen Marinin-Saarikon hallitus, nykyinen hallitus tavoittelee, ettei sen päättämät liikenteen polttoaineisiin kohdistuvat toimet lisää suomalaisten veromaksajien kokonaiskustannuksia, päättää Purra kirjallisen vastauksensa.
Kirkkonummen kunnanhallitus on päättänyt asettaa ajalle 1.8.2024 – 31.12.2024 määräaikaisen seurantaryhmän, jonka tehtävänä on tukea valmistelutyötä kunnan rakennusjärjestyksen uudistamiseksi.
Työryhmään on nimetty rakennus- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja ja 4 muuta luottamushenkilöjäsentä. Seurantaryhmän esittelijänä toimii yhdyskuntatekniikan johtaja ja asiantuntijoina johtava rakennustarkastaja ja asemakaavapäällikkö. Yhdyskuntatekniikan johtaja nimeää ryhmän sihteerin.
Seurantaryhmän luottamushenkilöjäseniksi valittiin seuraavat henkilöt:
Puheenjohtaja Saara Huhmarniemi (rakennuslautakunnan puheenjohtaja, varajäsen Reetta Hyvärinen)
Jäsen Kim Åström, varajäsen Anna Sahiluoma
Jäsen Toni Lehtinen, varajäsen Anneli Granström
Jäsen Hans Hedberg, varajäsen Linda Basilier
Jäsen Maija Lounamaa, varajäsen Pertti Panula.
Uusi rakentamislaki tulee voimaan 1.1.2025. Kuntien rakennusjärjestysten tulee vastata rakentamislakia, joten uudistuvan rakentamisen sääntelyn myötä myös Kirkkonummen kunnan rakennusjärjestys on uudistettava.
Valmistelu tapahtuu nykyisen maankäyttö- ja rakennuslain mukaisella hallinnollisella menettelyä. Rakennusjärjestyksestä laaditaan luonnos, joka asetetaan nähtäville. Luonnoksesta saadun palautteen perusteella valmistellaan ehdotus uudeksi rakennusjärjestykseksi, joka asetetaan nähtäville. Rakennusjärjestyksen hyväksyy kunnanvaltuusto. Tarkoituksena on saada uusi rakennusjärjestys valtuuston hyväksyttäväksi alkuvuonna 2025.
25.6.2024 KS linkki artikkeliin. https://www.kirkkonummensanomat.fi/neo/?app=NeoDirect&com=6/159/75404/6cc70bfd34
Kirkkonummen kunnanvaltuuston seminaari pidettiin Turussa 2-3.5.2025. Aiheena talousarvion ja palvelualueiden kehys 2025. Kuntatalouden tulevaisuus laajemmin, josta esitelmän piti Sanna Lehtonen, Kuntaliittosta. Näin valmistumme tulevaan kunnan budjettineuvotteluun, johon etsimme säästökohteita. Menoja kunnalla riittää, kouluinvestoinnit, Kirkkonummentien silta, tuleva TE-2025 uudistus, hyte-työ (terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen) ja kotouttamispalvelut ym. Tutustuimne myös Turun kaupunkikehittämiseen ja merellinen rakentamiseen. Perussuomalaiset osallistuivat seminaariin runsaslukuisasti.
LUOTTAMUSTA joko on tai sitten ei, totesi Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Piia Aallonharja valtuuston käsitellessä suomenkielisen kasvatus- ja koulutuslautakunnan erottamista. Vieressä kunnanvaltuutettu Jerri Kämpe-Hellenius(RKP).
Kirkkonummen kunnanvaltuusto päätti ylimääräisessä kokouksessaan maanantaina 29.4. erottaa suomenkielisen kasvatus- ja koulutuslautakunnan sekä nimittää lautakunnalle uuden kokoonpanon. Valtuusto päätti kokouksessaan kolmen eri lautakunnan luottamuksesta. Valtuusto päätti, että ruotsinkielinen kasvatus- ja koulutuslautakunta sekä toimitilapalvelujen lautakunta nauttivat valtuuston luottamusta, mutta suomenkielinen kasvatus- ja koulutuslautakunta ei.
Päätös syntyi tiukan äänestyksen jälkeen äänin 24-23 ja neljä tyhjää.
Päätöksestä jätettiin 15 eriävää mielipidettä, lähinnä Vihreiden, RKP:n ja Keskustan riveistä. Eriävänä mielipiteensä päätökseen ilmoittavat jättävänsä Maarit Orko, Miisa Jeremejew, Ronja Karkinen, Elina Kärkimaa, Johanna Fleming, Katja Ylisiurua, Sanni Jäppinen, Markus Myllyniemi, Reetta Hyvärinen, Saara Huhmarniemi, Marjut Frantsi-Lankia, Linda Basilier, Hans Hedberg, Jerri Kämpe-Hellenius ja Tony Björk.
Kunnanvaltuusto päätti, ettei suomenkielinen kasvatus- ja koulutuslautakunta nauti valtuuston luottamusta tilapäisen valiokunnan valmistelumuistiosta selviävien asioiden, poissaolojen, lautakunnan sisäisen epäluottamuksen ja poliittisten voimasuhteiden vääristymisen perusteella.
Päätettyään lautakunnan epäluottamuksesta nimitti valtuusto uuden kokoonpanon lautakunnalle. Suomenkielisen kasvatus- ja koulutuslautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Tuovi Ronkainen ja varapuheenjohtajaksi Pekka Sinisalo.
Suomenkielisen kasvatus- ja koulutuslautakunnan uudet jäsenet
Tuovi Ronkainen(SDP), varajäsen Ulvija Jabbarova, Aila Puustinen-Korhonen (SDP), varajäsen Tero Strand, Pekka Sinisalo(ProK), varajäsen Saara Ketola, Juha Oksanen(KOK), varajäsen Carita Vilén, Vesa Tarkkanen(KOK), varajäsen Tuomas Wass, Heljä Järä-Isotalo(KOK), varajäsen Pirjo Salmi, Nina Bogatenko(Vihr.), varajäsen Anna-Mari Toikka, Irja Tamm(Vihr.), varajäsen Lauri Lavanti, Sari Haapasaari(KESK), varajäsen Marjaana Munther, Arttu Lankinen(PS), varajäsen Jani Kähkönen, Ville Salminen(PS), varajäsen Jarkko Kaari.
Aloitteissa vaadittiin lautakuntien erottamista
Kirkkonummen kunnalle toimitettiin syyskuussa 2023 kolme aloitetta, joissa vaadittiin kyseisten lautakuntien erottamista. Aloitteiden mukaan lautakuntapaikat olivat henkilömuutosten myötä jakaantuneet kuntavaalien ja sitä seuranneiden neuvottelujen tulosten vastaisesti. Lisäksi aloitteiden tekijöiden lisäselvityksessä oli arvosteltu myös ryhmien vaihdon jälkeisten lautakuntien tiettyjen jäsenten ja varajäsenten poissaolojen vaikutusta lautakuntien työhön.
Kunnanvaltuusto asetti lokakuussa 2023 tilapäisen valiokunnan selvittämään kyseisten lautakuntien tilannetta. Tilapäinen valiokunta laati selvitystyönsä pohjalta kirjallisen valmistelumuistion, jossa se esitti, että kunnanvaltuusto päättää kyseisten lautakuntien luottamuksesta.
Kunnanvaltuusto päätti 15.4. kokouksessaan, että toimitilapalvelujen lautakunnan, suomenkielisen kasvatus- ja koulutuslautakunnan sekä ruotsinkielisen kasvatus- ja koulutuslautakunnan luottamuksen käsittely palautetaan takaisin tilapäisen valiokunnan valmisteluun päätösesityksen muotovirheen vuoksi. Kunnanvaltuusto päätti, että tilapäinen valiokunta ottaa asian uudelleen käsittelyyn, ja tuo valtuustolle päätettäväksi Kuntaliiton ohjeiden mukaisesti päätösehdotuksen, jossa todetaan selkeästi tilapäisen valiokunnan esitys joko toimielimen erottamisesta tai siitä, ettei sitä eroteta. Tilapäinen valiokunta päätyi ehdottamaan valtuustolle suomenkielisen kasvatus- ja koulutuslautakunnan erottamista äänestyksen jälkeen äänin 3-2.
Ryhmänvaihdokset taustalla
Asian taustalla vaikuttaa vahvasti sekä demareiden valtuustoryhmästä vihreisiin siirtyneet valtuutetut sekä Perussuomalaisten valtuustoryhmän hajoaminen valtuustoseminaarin jälkimainingeissa tapahtuneen yhteenoton seurauksena vuonna 2021. Tuolloin viisi paikallisyhdistyksen entistä jäsentä perusti Kirkkonummelle uuden Kirnu ry -nimisen yhdistyksen. Sittemmin perussuomalaisten valtuustoryhmästä eronneita henkilöitä on siirtynyt myös mm. Vapauden Liittoon ja lautakuntiin Perussuomalaisina valitut henkilöt ovat sittemmin edustaneet mm. Kirnu ry:tä sekä Vapauden Liittoa. Lautakunnissa varsinainen jäsen ja varajäsen ovat saattaneet edustaa eri poliittista ryhmää ja poissaoloja lautakuntien kokouksista on ollut merkittäviä määriä.
Suomenkielinen kasvatus- ja koulutuslautakunta on kokoontunut vuonna 2023 kuusi kertaa ja pöytäkirjojen perusteella Perussuomalaisten paikalla oleva Heikki Nurmela (Kirnu) eikä hänen varajäsenensä Martin Honkanen (VL) ole osallistunut yhteenkään kokoukseen. Ongelmallista on lisäksi, että Perussuomalaisten paikka on kulkenut Aleksander Polkolla (Kirnu), Nurmelalla ja Honkasella ensin Kirnu ry:hyn, siitä Valta Kuuluu Kansalle -puolueeseen ja Honkasen osalta lopulta Vapauden Liito -puolueeseen ja Polkon ja Nurmelan osalta vielä takaisin Kirnu ry:hyn.
Yksikään näistä yhdistyksistä ja puolueista ei ole mittauttanut kannatustaan Kirkkonummen kuntavaaleissa 2021, minkä takia myös kyseisten puolueyhdistysten vaikutusvalta lautakunnassa on ylikorostunut. Koska Kirnu ei ole rekisteröitynyt poliittinen puolue vaan yhdistys, niin Kirnu ry:n poliittisesta linjasta ei ole helposti tietoa saatavilla. Tämä on aiheuttanut epätietoisuutta siitä, millaista poliittista linjaa Kirnu ry:n edustajat ajavat. Myöskään Vapauden Liitolla ei ole koulutuspoliittista ohjelmaa, mikä aiheuttaa hämmennystä siitä, minkälaista politiikkaa edustaja ajaa ja tämä voi vaikuttaa lautakunnan toimintaan ja päätöksentekoon.
Vihreiden edustus suomenkielisessä kasvatus- ja koulutuslautakunnanlautakunnassa on ollut ylikorostunut Johanna Flemingin vaihdettua SDP:stä Vihreisiin, minkä takia lautakunnan poliittinen päätöksenteko ei vastaa vaaleilla valittuja voimasuhteita, todetaan asiassa saadussa lisäselvityksessä.
Tilapäisen valiokunnan valmistelumuistion mukaan tilapäisen valiokunnan saamat lausunnot tukevat linjausta siitä, että jäseniä menettäneiden puolueiden luottamushenkilöt kannattivat lautakuntien erottamista, kun taas ne, joita asia ei suoraan koskenut sekä ne, jotka olivat ”hyötyneet” ryhmien vaihdoksista enimmäkseen vastustivat lautakuntien erottamista.
Perussuomalaisten Kirkkonummen valtuustoryhmän jäseniä. Ylhäältä vasemmalta: Anneli Granström, Arttu Lankinen, Ville Salminen, Jani Kähkönen ja Riikka Purra. Alhaalta vasemmalta: Piia Aallonharja ja Johanna Järvinen
Lehdistötiedote 4.3.2024
Perussuomalaisten Kirkkonummen valtuustoryhmä kasvaa viidestä kuuden valtuutetun kokoiseksi, kun valtuustosta eronneen valtuutetun tilalle uudeksi valtuutetuksi nousee Perussuomalainen Arttu Lankinen. Paloesimiehenä työskentelevä Lankinen toimii myös kunnan henkilöstöjaoston puheenjohtajana ja Kirkkonummen Perussuomalaiset ry:n 1. varapuheenjohtajana.
”Olen saanut jo tutustua valtuuston työskentelyyn tämän kauden aikana ensimmäisenä varavaltuutettuna. Otan innolla tehtävän vastaan, jotta voin olla mukana kehittämässä Kirkkonummesta entistä elinvoimaisempaa kuntaa”, Lankinen toteaa.
”Artun kanssa yhteistyö on sujunut hyvin jo pitkään ja olen iloinen, että hän nousee nyt myös valtuutetuksi vahvistamaan Perussuomalaisen linjan ajamista kunnanvaltuustossa”, valtuustoryhmän puheenjohtaja Piia Aallonharja mainitsee.
Valtuustoryhmässä Arttu Lankisen lisäksi valtuutettuina toimivat myös Perussuomalaiset r.p:n puheenjohtaja, Valtiovarainministeri Riikka Purra, Perussuomalaisten Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja, kunnanhallituksen 1. varapuheenjohtaja Piia Aallonharja, elinvoimajaoston puheenjohtaja, valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Ville Salminen, kunnanhallituksen jäsen, valtuustoryhmän sihteeri Anneli Granström ja toimitilapalveluiden lautakunnan jäsen Johanna Järvinen. Ryhmän varavaltuutettuina toimivat Jani Kähkönen ja Leena Salomaa sekä uudeksi varavaltuutetuksi nouseva Heinz Bäckström.
Lehdistötiedote 13.11.2023
PERUSSUOMALAISTEN ESITYS LISÄÄ TURVALLISUUTTA
Kirkkonummen Perussuomalainen valtuustoryhmä on tyytyväinen talousarvioneuvotteluiden tuloksiin. Perussuomalaisten valtuustoryhmä kiittää kunnanjohtaja Virpi Sailasta hyvästä talousarvioesityksestä ja muita puolueita hyvin sujuneista neuvotteluista. Kunnanjohtajan pohjaesitys oli asiantuntevasti laadittu ja neuvotteluissa pohjaesitykseen tehtiinkin lähinnä pieniä tarkennuksia.
Talousarviokirjassa on kuitenkin myös huolestuttavia kirjauksia, jotka kertovat juuri lasten ja nuorten elämässä olevista haasteista. Kirjassa mainitaan mm, että tuen tarve nuorten arkeen on lisääntynyt ja monet lapset ja nuoret kamppailevat edelleen erilaisten haasteiden kanssa ja se voi ilmetä kouluissa ahdistuneisuutena, poissaoloina, sosiaalisten suhteiden vaikeuksina, levottomuutena, aggressiivisuutena ja päihteiden käyttämisenä.
”Juuri nämä kirjaukset nostivat valtuustoryhmässämme huomiomme ja halusimme lähteä parantamaan lasten ja nuorten tilannetta kunnassamme, ennen kuin on liian myöhäistä”, Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Piia Aallonharja mainitsee.
Perussuomalaisille koululaisten, koulujen ja niiden lähiympäristöjen turvallisuus on tärkeä asia ja olemme tyytyväisiä, että asia on tärkeä myös kunnanjohtajallemme Virpi Sailakselle ja kunnassa ollaankin tekemässä kuntalaisille hyvinvointi- ja turvallisuuskysely. Perussuomalaiset esittivät talousarvioneuvotteluissa ja lopulta myös valtuustossa, että budjettiin lisätään 30 000 euroa lisää, joka voidaan heti kohdentaa erityisesti lasten ja nuorten turvallisuuden parantamiseen ja muihin kyselystä nouseviin kipukohtiin, kun hyvinvointi- ja turvallisuuskyselyn tulokset on saatu.
”Olen tyytyväinen, että tekemäni esitys meni äänestyksessä läpi ja raha on käytössä heti vuonna 2024, eikä vasta mahdollisesti vuonna 2025 ja näin ollen muutoksia päästään tekemään heti, kun hyvinvointi- ja turvallisuuskyselyn tulokset on saatu”, iloitsee valtuutettu Ville Salminen.
Puoluekokous Tampereella la 12. – su 13.8.2023
Tampereen Messu -ja Urheilukeskus, Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere
Perussuomalaiset r.p.:n puoluekokous on kaikille puolueen jäsenmaksun maksaneille jäsenille avoin tilaisuus, jossa jokaisella jäsenellä on äänioikeus. Lähde siis mukaan Tampereelle tekemään tärkeitä valintoja koskien puoluejohtoa! Kokouksessa valitaan puolueen puheenjohtaja, muu puheenjohtajisto, puoluesihteeri ja puoluehallitus. Lisäksi käsittelyssä on sääntömuutoksia. Henkilövalintojen ehdokkaat julkaistaan ma 24.7.2023 puolueen nettisivuilla.
Ennakkoilmoittautuminen kokoukseen on voimassa 15.6.2023 asti eli toimi välittömästi ja ilmoittaudu heti mukaan: https://www.perussuomalaiset.fi/psn-puoluekokous-ilmoittautuminen/
Majoitusta kannattaa kysellä mahdollisimman pikaisesti myös, koska paikat täyttyvät nopeasti. Puolue on saanut tarjouksia joistakin alueen hotelleista ja niistä tiedot löytyvät täältä: https://www.perussuomalaiset.fi/majoitusinfo/
Kuljetuksissa kannattaa suosia kimppakyytejä, busseja ja junia.
Perussuomalaisten tavoitteet vuoden 2022 talousarvioneuvotteluissa keskittyvät kunnan nuoriin ja yrittäjiin.
Positiivista talousarvioesityksessä on, ettei leikata lisää omaishoitajilta eikä Masalan ja Veikkolan kirjastoja olla lakkauttamassa.
Lasten- ja nuorten mielenterveystyöhön, lastensuojeluun ja perheiden tukemiseen perheneuvolatyön yms. kautta tulee olla resursseja.
Apotin osalta kannatamme sitä, että noudatetaan Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valmistelevan toimielimen suositusta eli ei oteta Apottia käyttöön vuonna 2022, mutta sen sijaan, että talousarviossa lukee, että käyttöönottoa siirretään eteenpäin, niin kirjauksen tulisi ennemminkin olla, että käyttöönotosta päättämisen tekee hyvinvointialue.
Terveyskeskuksen takaisinsoittopalvelun tulisi toimia saman vuorokauden aikana, mutta edelleen tulee kuntalaisilta viestejä, että kun maanantaina jättää soittopyynnön, niin vielä perjantaina odotetaan takaisin soittoa. Tähän asiaan pitäisi saada parannus.
Investointipuolella Nissnikun koulun oppilaat ovat jo liian kauan roikkuneet löysässä hirressä, joten Nissnikun koulun rakentamista tulee aikaistaa.
Tehostetun tuen ja erityisen tuen oppilaiden opetuksen ja muun pienryhmäopetuksen järjestämiseen tulee olla riittävästi resursseja. Jos siis täytyy valita laitetaanko resursseja painotusopetukseen vaiko pienryhmäopetukseen, niin vaaka kääntyy pienryhmäopetuksen puoleen.
Yrittäjäbarometrin mukaan Kirkkonummen tulos oli kuuma-kuntien huonoin, joten muutama premissi tämän parantamiseksi:
– Päätöksiin yritysvaikutusarviointi
– Kunta ei saa kilpailla yrittäjien kanssa
Talousarvion lopputuloksessa pyritään samaan summaan kuin mikä kunnanjohtajankin esitys on ja mieluummin enemmän sinne plussan puolelle.
Perussuomalaisten Kirkkonummen valtuustoryhmää talousarvioneuvotteluissa edustavat kunnanhallituksen 1. vpj Piia Aallonharja, kunnanhallituksen jäsen Anneli Granström ja valtuustoryhmän vpj. Johanna Järvinen.
Riikka Purra, Piia Aallonharja, Anneli Granström, Martin Honkanen, Johanna Järvinen, Arttu Lankinen, Mitra Sjöroos, Santtu Vainionpää …ja lisää on tulosssa.
Kirkkonummen Perussuomalaiset ovat tehneet seuraavia valintoja kunnan luottamuspaikoille:
Kunnanhallitus, 1. varapuheenjohtaja, Piia Aallonharja
Kunnanhallitus, jäsen, Anneli Granström
Tarkastuslautakunta, jäsen, Matti Tanskanen
Perusturvalautakunta, jäsen, Johanna Järvinen
Perusturvalautakunta, jäsen, Jani Kähkönen
Sivistys- ja vapaa-ajan lautakunta, jäsen, Mikko Elfving
Suomenkielinen varhaiskasvatus- ja opetus, jäsen, Aleksander Polkko
Suomenkielinen varhaiskasvatus- ja opetus, jäsen, Heikki Nurmela
Ruotsinkielinen varhaiskasvatus- ja opetus, jäsen, Magnus Hagelstam
Yhdyskuntatekniikan lautakunta, jäsen, Aleksander Polkko
Toimitilapalvelujen lautakunta, jäsen, Martin Honkanen
Toimitilapalvelujen lautakunta, jäsen, Sanna Hartikainen
Rakennus- ja ympäristölautakunta, jäsen, Mikko Elfving
Henkilöstöjaosto, puheenjohtaja, Ville Salminen
Vesi-liikelaitoksen johtokunta, varapuheenjohtaja, Jukka Ylikoski
Keskusvaalilautakunta, jäsen, Jarkko Kaari
Perusturvajaosto, puheenjohtaja, Johanna Järvinen
Arvoisa puheenjohtaja, perussuomalaiset ystävät, puoluekokousväki ja muut läsnäolijat,
Toinen puoluekokouspäivämme lähestyy loppuaan. Toivottavasti olette viihtyneet Seinäjoella.
Perussuomalaiset rp on vaihtanut puheenjohtajansa kolmannen kerran. Vaikka vuoden 2017 puoluekokouksen jälkeisistä tapahtumista selvisimme lopulta erinomaisesti, ei vastaavaa kukaan toivo uudelleen tapahtuvaksi. Normaalisti toimiva puolue vaihtaa johtoaan ja käy puheenjohtajakamppailuja ja jatkaa eteenpäin. Näin perussuomalaiset on nyt tehnyt.
Monet muutkin asiat ovat eri tavalla kuin vuonna 2017. Tuolloin puheenjohtajavaali oli selvä linjavaali kahden rintaman välillä, puolue oli hallituksessa ja kannatus romahtanut. Lähtökohdat olivat heikonlaiset. Uutta luottamusta ja suuntaa rakennettiin kauan ja suurella työllä, puoluetoimistolla, kutistuneessa eduskuntaryhmässä, piireissä ja yhdistyksissä. Työ kantoi hedelmää, ja siitä saamme nauttia tänäänkin. Mutta kesken tuo työ on.
Emme ole täällä tai tee tätä ollaksemme vain suuria ja näkyviä, saadaksemme sanoa ja tullaksemme kuulluksi, vaan siksi, että me haluamme oikeasti muuttaa asioita Suomessa. Me haluamme tehdä asioita hyväksi tälle maalle ja perussuomalaisia kansallismielisiä ja isänmaallisia tavoitteita kannattaville. Se työ on hidasta ja vaikeaa, se vaatii pitkäjänteisyyttä, johdonmukaisuutta, hyviä hermoja ja meitä kaikkia.
Puolueen puheenjohtaja on tässä työssä kippari ja suunnannäyttäjä, mutta hän ei pysty siihen yksin. Eikä onneksi tarvitsekaan. Toivotan omasta puolestani onnea koko uudelle puheenjohtajistolle: toivottavasti olette nauttineet puoluekokousviikonlopusta, sillä huomenna alkaa arki ja raataminen. Onnea myös uusille puoluevaltuuston jäsenille.
Yksi kysymyksistä, joihin perussuomalaisten puheenjohtaja ja puheenjohtajaehdokaskin sai jatkuvasti vastata, on, minkä puolueiden kanssa haluaisimme hallitukseen ja minkä puolueiden kanssa emme.
En näe, että perussuomalaisilla on varsinaisia ystäväpuolueita tai sen paremmin sen vastakohtiakaan. Muut puolueet ovat kilpailijoitamme. Teemme yhteistyötä, kun se on kannattavaa ja siitä on saavutettavissa hyötyä. Myöskään hallitukseen perussuomalaiset ei mene ensisijaisesti solmimaan ystävyyssuhteita eikä työn tarvitse olla kivaa.
Perussuomalaista politiikkaa ei ole viime vuosina ohjannut hallitushinku eikä se tule ohjaamaan sitä tulevinakaan vuosina. Mutta ei sitä ohjaa oppositiohinkukaan. Ei oppositiossa pidä kynsin hampain roikkua, varsinkaan, jos tavoitteena ovat lainsäädäntömuutokset.
Hallitus on paikka edistää konkreettisia poliittisia tavoitteita – oppositio on paikka kertoa niistä, kerätä niille tukea ja kannatusta. Perussuomalaiset on valmis osallistumaan sellaiseen hallitukseen, jossa se voi edistää tavoitteitaan.
Ja tätäkin on korostettava: ei se tietenkään voi siellä edistää aivan kaikkia tavoitteitaan, ei kaikkia tavoitteita yhtä paljon, sillä koalitiohallituksessa puolueet sovittelevat arvonsa ja tavoitteensa yhteen ja tuloksena on hallitusohjelma, jossa jokainen puolue saa edistää jotakin mieluista lainsäädäntöä. Pelkkä hallitusohjelma ei riitä vaan sitä pitää tietenkin myös noudattaa.
Kun perussuomalaisista on puhe, muut puolueet joskus kuvittelevat, että ne voivat itsekseen määritellä sen, kuinka paljon meidän tulee joustaa tavoitteistamme ja tulla muita vastaan, verrattuna siihen, että niiden pitäisi joustaa itse omista tavoitteistaan ja tulla meitä vastaan.
Välillä minusta on jopa tuntunut, että tätä keskustelua, esimerkiksi arvojamme koskien, käydään ikään kuin olisimme vajaavaltainen toimija, muiden avunannon ja hyväksynnän varassa. Määrittelyoikeus itseemme, vaikkapa ihmiskäsitykseemme, on annettu muille.
Lähestymistapa on täysin väärä. Perussuomalaisessa arvopohjassa, ihmiskäsityksessä tai tärkeimmissä näkemyksissämme ei ole mitään salattavaa, hävettävää, hämärää tai epäselvää. Olemme kansallismielinen ja isänmaallinen puolue, ajamme realistisesti Suomen ja suomalaisten etua, eikä mitään muuta tehtävää suomalaisella puolueella ja päätöksentekijällä pitäisi ollakaan.
Eikö tämän lähtökohdan pitäisi koskea muitakin puolueita? Sen sijaan, että arvopohja leijuu abstrakteissa yläilmoissa tai on tekoja enemmän kiinnostunut sanoista, joita vahtaa kieli pitkällä virhettä odottaen. Tai että ei kykene sanomaan, kenen puolella maailmassa on tai edes kertomaan, mikä on tärkeintä, mikä vähemmän tärkeää tai ei ollenkaan tärkeää. Mikä ihmeen arvopohja sellainen edes on?
Minä olen hyvin ylpeä perussuomalaisesta ihmiskäsityksestä ja arvopohjasta, ja toivottavasti tekin olette.
Uskon, että 2020-luvulla vahvistuu entisestään terve vastareaktio, niin Suomen ja suomalaisuuden erityislaatuisuuden kieltämistä vastaan kuin erilaisia identiteettipoliittisia, woke-kulttuuriin ja niin sanottuun ”cancelointiin” liittyviä kehityssuuntia vastaan. Monet ihmiset todella ovat kyllästyneitä, mutta kaikki eivät uskalla sanoa sitä. Pahimmillaan mielipiteen tai jopa tosiasioiden sanomisesta voi seurata aktivistien organisoima somejahti ja työpaikan ja elannon menetys.
Nykypäivän tiedostaminen tarkoittaa sitä, että osaa luetella uusimman kirjainyhdistelmän seksuaalivähemmistöistä tai puhua mahdollisimman ylevästi oikeuksista, ei sitä, että tuntisi ja ymmärtäisi historiaa, korostaisi velvollisuuksia ja vastuuta tai havaitsisi todellisia syy-seuraussuhteita yhteiskunnallisten ongelmien taustalla.
Mitä hyväksytympää on sanoa kannattavansa perussuomalaista arvopohjaa ja tavoitteita, sitä enemmän sitä kannatetaan ja sitä useampi uskaltaa sanoa niin. Meillä on tässä vielä paljon työtä tehtävänä. Kyse ei ole pelkästä politiikasta vaan myös laajemmasta kulttuurisesta muutoksesta. ”Suomi takaisin” ei tarkoita säkkiä päähän; päinvastoin se tarkoittaa sitä, että osaa avata silmänsä ja nähdä tosiasiat ja arvostaa sitä, mitä on saavuttanut.
Suomen pitää tavoitella parempaa kansallista itsetuntoa.
+++
Olen sanonut, että en itse veisi perussuomalaisia hallitukseen, jossa emme onnistuisi merkittävästi tiukentamaan Suomen maahanmuuttopolitiikkaa. Tämä ei tarkoita sitä, että maahanmuutto olisi ainoa teemamme tai että vain siinä tavoittelisimme jotakin. Maahanmuuttokysymykset ovat ne, joissa me erotumme vahvimmin kaikista muista puolueista. Me vastustamme maallemme haitallista maahanmuuttopolitiikkaa, eikä tähän ole tulossa minkäänlaista muutosta. Muut puolueet eivät vastusta – en tiedä, onko siihen tulossa muutosta.
Tästä syystä maahanmuuttoa on hyvä käyttää eräänlaisena lakmustestinä eli hallitusyhteistyöindikaattorina. Tältä pohjalta olen vastannut myös kysymyksiin mahdollisista hallituskumppaneista. Puolue, joka ei ole valmis kiristämään suomalaista maahanmuuttopolitiikkaa, ei voi olla perussuomalaisten kanssa hallituksessa.
Haluamme muutoksia rajapolitiikkaan ja niin sanottuun humanitaariseen ja sosiaaliseen maahanmuuttoon. Voimassa olevan tavoitteen mukaisesti tavoitteemme on nolla turvapaikanhakijaa, kuten Tanskan sosiaalidemokraattivetoisella hallituksella. Haluamme kiristyksiä perheenyhdistämiseen ja muihin maamme haitallisiin vetovoimatekijöihin. Haluamme tiukennuksia kansalaisuuden saamiseen. Suomen kansalaisuutta tulee arvostaa ja vaalia eikä jakaa kuin ilmaisia ämpäreitä.
Perussuomalaiset tarkastelee maahanmuuttoa sen eri puolilta. Siksi haluamme muutoksia myös matalapalkkamaahanmuuttoon. Se ei ole Suomelle keskimäärin hyödyllistä, vaikka niin monet sitä koko ajan ratkaisuksi esittävät.
Ja kyllä, olemme huolissamme väestöpohjan muutoksista. Esimerkiksi siitä, että noin 15 vuoden päästä Espoossa kolmasosa asukkaista on vieraskielisiä. Suurimmiksi ryhmiksi kiilaavat aasialaiset, pohjoisafrikkalaiset ja Lähi-idästä tulevat. Tai siitä, että noin vuonna 2053 suomalaiset ovat Espoossa vähemmistö. Olen vakuuttunut siitä, että suurin osa suomalaisista ei pidä tästä kehityksestä. Toinen asia on se, uskaltavatko he sanoa sen ääneen, tietäen, mitä siitä heille seuraa.
Jo pelkästään väestönkehityksellisistä syistä maahanmuuton huomattava rajoittaminen on välttämätöntä, sillä tulijat eivät lopu koskaan. Vaikka maahanmuutto jakautuu maahamme hyvin epätasaisesti, vaikuttaa se tavalla tai toisella kaikkien elämään. Se ei siis ole ”yksi asia”, vaan valitettavasti yhä merkittävämmäksi käyvä poliittinen, taloudellinen, sosiaalinen ja kulttuurinen ilmiö.
+++
Monet haluavat edelleen asettaa meitä johonkin kohtaan oikeisto-vasemmisto-ulottuvuudella. Se on kuitenkin hankalaa, koska toimimme pääosin muulla ulottuvuudella. Kannatamme verorahoitteista hyvinvointijärjestelmää ja turvaverkkoja ja suomalaista työtä. Tekeekö se meistä vasemmistolaisia? Haluamme pienentää paisuvaa julkista sektoria ja priorisoida valtion menoja ja tukea yrittämistä. Tekeekö se meistä oikeistolaisia?
Entä kun emme kannata halpamaahanmuuttoa tai veronmaksajan rahojen lappamista ylikansallisille omistajille? Entä kun hyvinvointimme ei mielestämme kuulu kenelle tahansa vaan suomalaisille? Mihin suuntaan nämä meitä ohjaavat? Perussuomalaiseen suuntaan.
Oikeisto-vasemmisto-ulottuvuus on monin osin vanhentunut ja käyttökelvoton ohjaamaan sen paremmin käytännöllistä kuin filosofisempaakaan poliittista analyysia.
Suomen taloudellinen tilanne on surullinen, vaikka juuri tällä hetkellä kasvu näyttää korkeita lukemia. Ongelmiamme ei ole aiheuttanut korona. Kestävyysongelmamme ovat kroonisia, eivät epidemian aiheuttamia. Epidemia on vain kärjistänyt niitä. Kärjistymisestä huolimatta hallitus lisäsi julkisia menoja pysyvästi noin 1,4 miljardilla. Karmeimman menolupauksen se teki kuitenkin viime kesänä luvatessaan miljardeja suomalaisten rahaa Etelä- ja Itä-Eurooppaan. Se ei ole pelkkää rahanmenoa, vaan itsemääräämisoikeutemme luovuttamista.
Työntekemisen kannattamattomuus, etenkin alemmilla palkkatasoilla, on yksi maamme merkittävimmistä rakenteellisista ongelmista. Kyse ei ole vain sosiaaliturvasta vaan ylikireästä verotuksesta, työmarkkinoiden, yritysrakenteen ja maahanmuuton vaikutuksista.
Menot kasvavat, asioita ei panna tärkeysjärjestykseen. Hyvinvointijärjestelmältämme putoaa pohja, työ ja maksajat.
Kuntatalous on historiallisen huonossa jamassa. Alijäämä on jatkuvaa, vaikka hallitus on sitä pyrkinytkin ”koronapaketeilla” peittelemään. Tulot, niin verot kuin valtionosuudet, eivät riitä kattamaan menoja, puhumattakaan hallituksen uusista hankkeista. Olipa kyse sitten terveydenhuollosta, kouluista, poliisista, tiestöstä, mistä tahansa valtion perustehtävästä – me nitkutamme eteenpäin. Samaan aikaan miljardit ovat pikkurahoja jossakin muussa kohteessa.
Työllisyyden parantaminen on välttämätöntä. Tämä ei ensisijaisesti tarkoita veronmaksajan rahalla tehtäviä työllistämistoimia, jotka kustantavat enemmän kuin hyödyttävät, vaan yksityiselle sektorille syntyviä työpaikkoja. Mikään yksittäinen työllisyystoimi, sen paremmin pehmeä kuin kova, ei mene sen edelle, että yritysten on Suomessa välttämätöntä kyetä toimimaan ja kasvamaan. Se, että Suomeen syntyy uutta yrittämistä, yritykset voivat kasvaa, investoida ja palkata työvoimaa, on kaiken perusta. Tämä edellyttää taloudellista kasvua ja järkevää vero-, yritys-, ilmasto-, koulutus- ym. politiikkaa.
Myös julkisella sektorilla on resurssipulaa, esimerkiksi hoitoalalla. Julkiset sosiaali- ja terveyspalvelut ovat rapautuneet eikä uusi hallintouudistus asiaa korjaa. Me emme tarvitse enempää paperinpyörittäjiä ja hiirennapsuttelijoita kuntiin tai virastoihin. Me tarvitsemme tekijöitä.
Paisuva julkinen sektori korkeine veroasteineen ei pidemmän päälle sovi yhteen myöskään innovaatioita tuottavan ja uudistuvan yrityskentän kanssa. Löysä ulkomaalaispolitiikka ja luottaminen maahanmuuttoon heikon tuottavuuden matalapalkka-aloilla yhdistettynä avokätiseen sosiaaliturvaan eivät voi toteutua yhdessä.
Kaikkiin valtion menoihin vaaditaan realistinen läpivalaisu. Kaikkien toimien pitää hyödyttää Suomea ja suomalaisia ja viedä maamme kohti parempia. Palkansaajan tilipussiin verojen jälkeen jäävää osuutta työn tuotosta on nostettava. Työn verotuksen madaltaminen on myös yrityksille kaikkein hyödyllisintä, verrattuna esimerkiksi muihin veronalennuksiin. Työn verotuksen alentamisen hyöty kertautuisi siten ostovoimassa, tuotteiden hinnoissa ja työllisyydessä.
Vaikka eurooppalainen talous nyt vetää ennätyskovaa, Suomi ei pääse nosteeseen toivotusti mukaan, vaikka se on elvyttänyt velaksi kahdella kädellä. Lyhyen nousun jälkeen kohtaamme jälleen ne aivan samat ongelmat. Nousu ei korjaa taloutemme ongelmia, mutta sen valossa hallitus voi taas hetken aikaa patsastella.
+++
Ilmasto- ja EU-politiikassa on paljon samanlaisia ominaisuuksia – ja useinhan ne tulevatkin samasta lähteestä. Molemmat edellyttävät sitä, että suomalainen veronmaksaja, yritys tai työntekijä, maksaa yhä enemmän, jonnekin muualle. Molemmat edellyttävät, että me luovumme intresseistämme ja päätösvallastamme jonkun korkeamman hyväksi, olipa siitä meille tai edes tuolle korkeammalle mitään varsinaista hyötyä. Molemmissa, ilmasto- ja EU-politiikassa, peräänkuulutetaan kunnianhimoa ja rohkeutta, mutta seuraukset ovat ennalta arvattavia ja valitettavan usein maallemme hyvin huonoja.
Koronasta saimme elpymisvälineen. Ilmastonmuutoksesta suunnitellaan saatavaksi sosiaaliväline. Sentään metsiemme kimppuun käyminen aiheutti edes hieman vastarintaa muissa puolueissa. Joka tapauksessa päätösvaltaa ja rahaa siirtyy ylikansalliselle EU-tasolle. Jokainen uusi väline on liturgian mukaan ”kertaluonteinen” ja ”välttämätön”. Jokainen uusi kunnianhimo, jonka suomalainen maksaa, tulee sellaisen hyväksi, jota ei voi mitata tai on hankalaa mitata.
Olen myös hyvin huolissani siitä, mitä päivä päivältä kiihtyvä ilmastopelottelu maailmanloppua manaavine uhkakuvineen aiheuttaa lapsille ja nuorille. Paniikki ja ahdistus, joita selvästi pyritään tuottamaan, eivät vie asioita oikeaan suuntaan, päinvastoin ne näkyvät mielenterveys- ja muina ongelmina. Järkevä ympäristökasvatus ja esimerkiksi järkevään kuluttamiseen ohjaaminen ovat hyviä asioita, ei se, mitä me todistamme joka päivä.
Me perussuomalaiset olemme tässäkin asiassa realisteja, emme ympäristövihamielisiä. Perussuomalainen huolehtii ympäristöstään ja suomalaisesta luonnosta, puhtaasta ilmasta, vedestä ja maasta. Hän arvostaa elinympäristöään ja muiden ihmisten elinympäristöä. Hän myös tietää Suomen elävän metsistä.
+++
Ennen kuin perussuomalaisista tuli varteenotettava voima politiikassa, kaikki puolueet muistuttivat enemmän tai vähemmän toisiaan. Kaikki korostivat byrokraattista tai teknokraattista, tietynlaiseen asiantuntemukseen pohjaavaa näkemystä politiikasta. Siihen ei juuri kuulunut konfliktia eli arvojen ja tavoitteiden ristiriitaa tai erilaisia intressejä. Oikeanlaisia päätöksiä oli mahdollista saada aikaiseksi oikeanlaisen tiedon varassa, ja eri puolueiden edustajat puhuivat samanlaista ammattikieltä ja olivat useista asioista yhtä mieltä. Lähes kaikki olivat sitä mieltä, että heidän edustamansa liberalismi ei ole ideologia vaan totta, ainoa mahdollisuus. Kansalaisten kiinnostus politiikkaa kohtaan väheni. Enkä syytä heitä.
Perussuomalaiset ei puhu politiikan ammattikieltä. Puhumme suomea ja usein nimemme mukaisesti usein perusasioista. Me olemme vaihtoehto muille puolueille. Nekin ihmiset, jotka eivät ajatuksiamme tai tavoitteitamme kannata, yleensä osaavat kertoa ainakin joitakin tavoitteitamme. Emmekä ole tarvinneet tähän konsultteja tai viestintätoimistoja.
Valitettavasti poliittinen apatia nostaa jälleen päätään. Ei samoista syistä kuin muutama vuosikymmen sitten, vaan siksi, että ihmiset eivät enää usko voivansa vaikuttaa äänestämällä tai osallistumalla politiikkaan. Mikään ei kuitenkaan muutu, kaikki on aina samaa, nämä ihmiset sanovat.
1970-luvulla useat puolueet kilpailivat siinä, mikä niistä on vasemmistolaisin ja mikä eniten rähmällään. Nähtiin lukuisia ”vasemmalta ohi”-ohituksia.
2020-luvulla kilpailu on samantyyppistä, mutta se ei tapahdu vasemmisto-oikeistoulottuvuudella. Puolueet kilpailevat siitä, mikä niistä on idealistisin, liberaalein ja globalistisin – erotuksena kansallismielisestä ja realistisesta, jota me edustamme.
Muiden puolueiden edun mukaista on myös asioiden säilyttäminen ja muuttaminen mahdollisimman vähän. Ne haluavat, että asiat pysyvät samoina. Kehitysmaista saapuva maahanmuutto on vääjäämätöntä, ja siirtolaisten määrän pitää kasvaa. Julkisen sektori paisuu, koska aina keksitään uusia menoja; eihän se ole vaikeaa. Valtion ja kuntien pitää osallistua koko ajan mitä useampiin asioihin. Suomalaisen on maksettava enemmän veroa, jotta valtion lonkerot pysyvät voimakkaina. Itsemääräämisoikeuttamme tulee vähitellen antaa muualle, koska tämäkin on vain kehitystä ja hyväksi meille. Meidän tulee olla yhä enemmän kiinni EU:ssa, koska mitäpä me suomalaiset ilman Brysseliä osaisimme tehdä. Ja niin edelleen.
Puolueet, jotka kutsuvat meitä jämähtäneiksi, eivät itse halua muutoksia. Ne kyllä koko ajan vaativat jotakin, mutta jos katsotte mitä, huomaatte, että ne käyttävät eniten energiaa aivan toissijaisiin asioihin, pieneen näpertelyyn. Tämä tie, joka johtaa paitsi hyvinvointijärjestelmämme loogiseen kaatumiseen paisuvien menojen ja kutistuvien tulojen seurauksena, myös maamme osaksi vääjäämätöntä EU:n monikulttuurista, turvatonta sekamelskaa, on heidän valintansa ja tällä tiellä he itsepintaisesti haluavat Suomen pitää. Siksi mikään ei muutu.
Me voimme vaikuttaa asioihin, jos olemme riittävän vahvoja. Me emme voi tehdä mitään, jos meitä ei äänestetä. Asioihin vaikuttaminen ei aina tai edes yleensä etene suoraviivaisesti. Kovaäänisin huuto ei useinkaan ole strategisesti järkevintä, vaikka tavoite olisi oikea. Muutokset ovat hitaita, ne vaativat osaamista, kykyä, tietoa, oikeita ihmisiä oikeilla paikoilla, ja syvää, vahvaa perussuomalaista näkemystä.
Tämä ei kuulosta populismilta eikä se sitä olekaan. Uskon populismiin ainoastaan silloin, jos sillä tarkoitetaan kansan kannatusta ja tukea, erotuksena esimerkiksi sille, että puolueen taustalla häärii erilaisia etujärjestöjä, jotka avittavat agendan edistämistä rahalla ja suhteilla. Sellaista häpeilemätöntä populismia karsastan, joka pyrkii vain äänten ja suosion kalasteluun erilaisin katteettomin lupauksin tai silmänkääntötempuin.
+++
Seuraavat vaalit ovat vain viiden kuukauden kuluttua. Aluevaalien merkitys ja tarkoitus ei ole selvillä vielä kaikille poliitikoillekaan. Äänestäjille uusi hallinnontaso on kaukainen ja vieras, vaikka sosiaalipalveluita, terveyspalveluita ja pelastustointa kukaan ei sano turhaksi. Vaikuttaa ihmeeltä, mikäli äänestysaktiivisuus ei laske vielä kuntavaaleistakin.
Vaalien lisääminen, hallinnon tasojen lisääminen, taannuttaa puolueita vaalikoneiksi ja entisestään erkaannuttaa äänestäjiä, koska päätöksenteko näyttäytyy vain valmistautumisena sekä gallupeina, paneeleina ja kampanjoina – sekä tietenkin kannattajien houkutteluna. Näidenkin vaalien tulos on kuitenkin hyvin tärkeä, ja se vaikuttaa sekä käytännöllisesti uusien hyvinvointialueiden valtuustojen kokoonpanoon että symbolisesti, kuten kuntavaalien jälkeisestä ”kuka voitti, kuka hävisi”-keskustelusta on voinut havaita. Koska uuden maakuntatason tehtäviin kuuluvat ainoastaan sote ja pelastustoimi, saattaa vaalien alla käytävä keskustelu olla yksitoikkoista. Itse en usko, että siitä jaksavat kiinnostua edes leipätoimittajat. Ennemminkin media pyrkii ohjaamaan keskustelua henkilöihin ja valtakunnanpolitiikkaan.
Näistä demokratiaan ja kansalaisvirkeyteen yleisesti ja aluevaaleihin erityisesti liittyvistä huolistani huolimatta perussuomalaiset lähtee aluevaaleihin hakemaan hyvää tulosta. Kuntavaalit osoittivat, että olemme onnistuneet saavuttamaan merkittävän aseman paikallistasolla. Nyt teemme sen myös aluetasolla.
+++
Olen tässä ensimmäisessä pitkässä puheessani maininnut moneen kertaan realismin. Se ei ole pelkkää tosiasioiden ymmärtämistä eikä niille ikään kuin alistumista. Juuri sellaiset asiat, joita muut väittävät kuin luonnonvoimiksi, ovat niitä, joihin me haluamme muutosta.
Realismin lisäksi politiikassa tarvitaan visio. Minulle se on yksinkertaisimmillaan hyvinvoiva ja vapaa Suomi, jossa vapaa kansalainen rakentaa itse oman visionsa. Suomalainen ei tarvitse hallintoruhtinaita kertomaan, mitä heidän tulee haluta, tavoitella, syödä, missä asua, miten elää, mihin uskoa tai mitä sanoja käyttää. Hän osaa päättää sen itse. Suomen valtion tärkein tehtävä on huolehtia kansalaisten turvallisuudesta ja perustavanlaatuisesta hyvinvoinnista, ja hyvinvointijärjestelmämme tukea ja auttaa ja suojella niitä, jotka eivät siihen itse, syystä tai toisesta, pysty.
Perussuomalaisuuteen liittyy mielestäni vahvasti ajatus siitä, että hyvän ja oikean saamiseen liittyy myös vastuu ja velvollisuus. Emme pidä ihmisistä, jotka takki auki ja käsi ojossa tulevat vaatimaan meiltä maksamista, hyväksyntää tai heidän näkemyksilleen alistumista. On oikeuksia, mutta niitä ei ole ilman velvollisuuksia. Ylipäätänsä Suomessa ja yhteiskunnallisessa keskustelussa puhutaan aivan liian vähän velvollisuuksista. Oikeuksiahan kaikki osaavat tarvittaessa keksiä. Mutta me mielellämme muistutamme muita, mitä se vaatii ja edellyttää, että meillä olisi turvallista, yhteiskunnallista keskinäistä luottamusta ja ihmisistä huolehtiva hyvinvointijärjestelmä.
+++
Kesä on ollut kaunis ja toivottavasti se vielä hetken aikaa jatkuu. Koronavirus on edelleen keskuudessamme ja vaikeuttaa kovasti normaalia yhteiskunnan ja ihmisten toimintaa. Vaikka viruksen jatkuvien varianttien kehittymistä ja leviämistä on syytä tarkoin seurata, lienee myös aika ymmärtää, että rokotekattavuuden kasvaessa yhteiskunnan sulkeminen ei ole enää perusteltua. Me haluamme antaa yrityksille mahdollisuuden toimia, ihmisten saada elantonsa työstään. Lapset, koululaiset ja opiskelijat ovat joustaneet. Koulut ja oppilaitokset on syytä pitää auki ja toiminnassa jos vain mahdollista.
Rokotteen ansiosta vaikeilta tautitapauksilta kyetään paremmin suojautumaan, vaikka virusta ne eivät tiedon valossa näytä kokonaan pysäyttävän. Toivon, että maan hallitus on näille seikoille ymmärtäväinen tulevien viikkojen aikana ja että se kykenee ilman sen suurempaa eri suuntiin riuhtomista saavuttamaan järkevän ja riittävän ennakoivan koronalinjan.
+++
Hyvät perussuomalaiset, lopuksi haluan vielä kiittää teitä kaikkia. Puoluekokous on puolueemme korkein päättävä elin, ja tälläkin kertaa olemme tehneet tärkeitä, suuria päätöksiä ja viettäneet aikaa yhdessä. Toivon, että saitte kahdesta päivästä itsellenne intoa ja voimaa, mukavia muistoja ja ennen kaikkea ajatuksen siitä, että olemme täällä yhdessä. Kiitos koko puoluetoimiston puolesta.
Kiitän myös kokouksen järjestäjiä ja organisoijia, etenkin Matti Putkosta ja Tiina Sivosta, sekä kaikkia muita kokoukseen ja sen pyörittämiseen osallistuneita.
Toivotan teille turvallista kotimatkaa ja reipasta syksyä! Kiitos.
Selvä enemmistö Ylen kyselyyn vastanneista perussuomalaisista vaikuttajista kannattaa Riikka Purraa uudeksi puoluejohtajaksi. Mieluisin hallituskumppani olisi kokoomus, kun taas vihreitä karsastetaan. Kyselyyn vastasi noin 90 perussuomalaista.
Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja valitaan elokuun puolivälissä Seinäjoen puoluekokouksessa.
Suurin osa Ylen kyselyyn vastanneista perussuomalaisista vaikuttajista kannattaa Riikka Purraa uudeksi puheenjohtajaksi.
Vastaajista jopa 65 prosenttia on tätä mieltä.
Toiseksi eniten kannatusta saa Sakari Puisto, mutta hän jää selvästi Purran taakse. Puistosta uuden puheenjohtajan haluaa 14 prosenttia vastaajista.
Ylen kysely lähetettiin 150 perussuomalaiselle vaikuttajalle, joista 92 vastasi.
Muiden kannatus jää vähäiseksi. Kolmanneksi eniten kannatusta kyselyssä saavat Juho Eerola ja Wilhelm Junnila, mutta kumpikin saa vain kahden prosentin kannatuksen eli kummankin on nimennyt kaksi vastaajaa.
Muut saavat kyselyssä vain yksittäismainintoja.
Kantaansa ei osaa sanoa yhdeksän prosenttia vastaajista.
On huomioitava, että puheenjohtajan valintatapa poikkeaa perussuomalaisissa monista puolueista. Seinäjoen puoluekokouksessa jokaisella jäsenmaksunsa ajallaan maksaneella puolueen jäsenellä on äänioikeus.
Muiden kannatus jää vähäiseksi. Kolmanneksi eniten kannatusta kyselyssä saavat Juho Eerola ja Wilhelm Junnila, mutta kumpikin saa vain kahden prosentin kannatuksen eli kummankin on nimennyt kaksi vastaajaa.
Muut saavat kyselyssä vain yksittäismainintoja.
Kantaansa ei osaa sanoa yhdeksän prosenttia vastaajista.
On huomioitava, että puheenjohtajan valintatapa poikkeaa perussuomalaisissa monista puolueista. Seinäjoen puoluekokouksessa jokaisella jäsenmaksunsa ajallaan maksaneella puolueen jäsenellä on äänioikeus.
Puheenjohtajakisassa on mukana myös valtakunnanpolitiikassa tuntemattomampi haastaja, Ossi Tiihonen.
Hän ei saa kyselyssä lainkaan kannatusta.
Pikkuparlamentin eteen kävelee yllättävän pirteä kansanedustaja.
Yllättävän pirteä siksi, että takana on tiedostustilaisuus ja yli kymmenen haastattelua toimittajille.
Kirkkonummelainen kansanedustaja ja perussuomalaisten varapuheenjohtaja Riikka Purra ilmoitti torstaina odotetusti tavoittelevansa perussuomalaisten puheenjohtajuutta.
Nykyinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho luopuu tehtävästä. Seuraaja valitaan Seinäjoen puoluekokouksessa elokuun puolivälissä. PURRA ON NOUSSUT valtakunnan politiikkaan nopeasti, mutta kiinnostus politiikkaa kohtaan heräsi jo nuorena.
– Aloin muistaakseni seurata vaalien tulosiltoja yläasteiässä.
Kiinnostus kasvoi vuosituhannen alussa, kun Purra alkoi kiinnittää huomiota maahanmuuttoon ja päätyi lukemaan Halla-ahon blogia.
– Tiesin, että lähden vielä joskus mukaan politiikkaan, mutta vetkuilin kauan. Elämäntilanne ei tuntunut koskaan sopivalta. VETKUILU PÄÄTTYI 2016, kun valtiotieteiden maisteri Purraa pyydettiin kirjoittamaan perussuomalaisten ajatuspajalle Suomen perustalle raportti maahanmuutosta. Sen jälkeen hänet palkattiin puolueeseen poliittiseksi suunnittelijaksi.
Vuonna 2017 Purra nousi 253 äänellä Kirkkonummen valtuustoon ja vuonna 2019 ensikertalaiselle kovalla 5 960 äänellä eduskuntaan. Kesän kuntavaaleissa ääniä tuli 1 314.
Moni poliitikko voi vain haaveilla yhtä nopeasta noususta. Purra itse näkee nousuun useita syitä, joista yhtenä hän mainitsee kriittisen asenteensa.
– Asiat, jotka mielestäni vaativat ravistelua, saavat sitä osakseen. RAVISTELUA SAA osakseen erityisesti maahanmuutto. Miksi olet niin kiinnostunut juuri siitä?
– Yhteiskunnan kaikki osa-alueet ovat hyvin kiinnostavia, mutta näen, että länsimaihin kohdistuva massasiirtolaisuus on meidän yhteiskuntia muokkaava ja muuttava ilmiö, jolla on hyvin kauaskantoisia vaikutuksia, Purra perustelee.
Hän asetti heti yhden kynnyskysymyksen hallitusyhteistyölle.
– Mikäli se on minusta kiinni, perussuomalaiset ei koskaan osallistu hallitukseen, jossa se ei merkittävästi onnistuisi tiukentamaan suomalaista maahanmuuttopolitiikkaa. PURRA EI halua arvioida, minkä puolueiden kanssa hänen johtamansa puolue voisi olla hallituksessa.
– On selvää, että oppositiossa teemme yhteistyötä erityisesti kokoomuksen ja kristillisdemokraattien kanssa ja toisaalta hallituksen sisällä meillä on eniten yhteisiä tavoitteita ja arvoja keskustan kanssa.
Sdp:tä ja perussuomalaisia yhdistää Purran mukaan erityisesti hyvinvointijärjestelmän kehittäminen.
– Vihreiden ja vasemmistoliiton kanssa yhteisten tavoitteiden löytäminen voi olla hyvin vaikeaa. MITEN PERUSSUOMALAINEN puolue muuttuu, jos Purra valitaan puheenjohtajaksi?
Purra huomauttaa, että hän on ollut viime vuodet vaikuttamassa läheisesti puolueen linjaan.
– Itselläni ei ole taskussa mitään suuria avauksia tai linjanmuutoksia, joita en olisi jo saanut edistettyä. Sikäli luvassa ei ole mitään maata seisauttavia muutoksia.
– Ehkä haluaisin puheenjohtajana perustella vielä enemmän kansalaisille ja äänestäjille, miksi olemme sitä mieltä kuin olemme. Erityisesti tämä koskee juuri maahanmuuttopolitiikkaa. KIRKKONUMMEA JA Espoota koskevista kysymyksistä Purra nostaa esiin rakentamisen. Hän kritisoi kerrostalojen rakentamista Masalaan ja etenkin yksiöiden suurta määrää. Purran mielestä Kirkkonummen pitää pysyä pientalovaltaisena, koska kuntaan muutetaan juuri pientalojen, rauhan ja turvallisuuden vuoksi.
– Toivon todella, että kuntalainen nähdään muunakin kuin yksikkönä, jonka pitää asua radan varressa laatikossa.
– Onneksi Espoossakin on herätty, onko tämä varmasti se suunta, mihin Espoota halutaan kehittää. PURRA ASUU Sundsbergissä puolisonsa ja lastensa kanssa. Perhe on asunut Kirkkonummella 13 vuotta.
– Sinne piti mennä kääntymään, mutta sinne on jääty ja taidetaan jäädä, koska viihdymme oikein hyvin.
Vapaa-aikansa Purra kertoo viettävänsä mieluiten kotona perheen kanssa tai ulkoillen ja liikkuen.
– Jos olisi enemmän aikaa, viettäisin enemmän aikaa keittiössä.
Kesällä aikaa kuluu myös vasta hankitulla kesämökillä.
– Kun kesällä avautuu muutama päivä vapaata, pakenen mökille.
Länsiväylä 16.7.2021 https://www.lansivayla.fi/paikalliset/4222312
Kirkkonummelainen kansanedustaja Riikka Purra kertoi tänään tavoittelevansa perussuomalaisten puheenjohtajan tehtävää.
Uusi puheenjohtaja valitaan puoluekokouksessa elokuussa. Nykyinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho ilmoitti ennen juhannusta, ettei hän ole enää ehdolla.
Sen jälkeen puheenjohtajaehdokkaita on veikkailtu. Purra kertoi aiemmin tarvitsevansa miettimisaikaa ja tänään hän kertoi ratkaisustaan.Purra sanoi, että hän harkitsi asiaa tarkkaan ja oli taivutellut eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Ville Taviota lähtemään puheenjohtajakilpaan mukaan.Jos Tavio olisi suostunut, Purra ei omien sanojensa mukaan olisi lähtenyt ehdolle.Purraa pidetään yhtenä kärkiehdokkaana puheenjohtajaksi. Purran lisäksi kilpaan ovat ilmoittautuneet vasta kansanedustaja Sakari Puisto ja lohjalainen Ossi Tiihonen, joka on valtakunnallisesti tuntematon nimi.
Eduskunnan varapuheenmies Juho Eerola harkitsee ehdokkaaksi ryhtymistä.
Purra on ensimmäisen kauden kansanedustaja. Hänet valittiin juuri toiselle kaudelle Kirkkonummen valtuustoon yli 1 300 äänellä.
“Perussuomalaisten Kirkkonummen valtuustoryhmä järjestäytyi sunnuntaina 20.6.2021 kello 15:00-16:00 kunnantalolla pidetyssä järjestäytymiskokouksessa. Ryhmän koko kasvoi seitsemään valtuutettuun.
Ryhmän puheenjohtajaksi valittiin Piia Aallonharja, varapuheenjohtajaksi Martin Honkanen ja sihteeriksi Anneli Granström.
Valtuustoryhmään kuuluvat valtuutetut Riikka Purra, Piia Aallonharja, Anneli Granström, Jukka Ylikoski, Johanna Järvinen, Martin Honkanen ja Ville Salminen sekä varavaltuutetut Arttu Lankinen, Jani Kähkönen, Aleksander Polkko, Heikki Nurmela, Mikko Elfving, Baki Xhafa ja Leena Salomaa.
Kaikki Perussuomalaisten ehdokkaat kiittävät äänestäjiä saamastaan luottamuksesta.”
KS 28.6.2021 http://kirkkonummensanomat.fi/neo/?app=NeoDirect&com=6/159/60354/29fc727b02
Kokoomus otti täpärän johtopaikan kuntavaalissa Kirkkonummella, tekninen vaaliliitto kristillisten kanssa auttoi Kokoomuksen niukkaan voittoon RKP:sta. Kokoomus keräsi yhteensä 3674 ääntä ja Kristillisdemokraatit 185 ääntä, mikä nostaa vaaliliiton kokonaisäänimääräksi 3859 ääntä. Toiseksi sijoittunut RKP keräsi kuntavaalissa 3839 ääntä, eli vain 20 ääntä vähemmän kuin Kokoomuksen ja kristillisten vaaliliitto. Kolmanneksi sijoittui Vihreä liitto 2886 äänellä, neljänneksi Perussuomalaiset 2368 äänellä ja viidenneksi Pro Kirkkonummi 1876 äänellä. Demarit tippuivat Kirkkonummella kuudenneksi suurimmaksi puolueeksi 1739 äänellä.
Vaalien äänikuningas oli valtuuston puheenjohtaja Anders Adlercreutz 1751 henkilökohtaisella äänellä ja äänikuningatar oli Perussuomalaisten Riikka Purra 1315 henkilökohtaisella äänellä.
Muita kovia henkilökohtaisia äänimääriä keräsivät mm. Vihreiden Markus Myllyniemi, 746 ääntä, Kokoomuksen Timo Haapaniemi 498 ääntä ja Pro Kirkkonummen Antti Kilappa 435 ääntä. Demareilta muhkeimman äänisaaliin keräsi Ari Harinen, 341 ääntä.
Paikkoja uuteen valtuustoon tulee Kokoomukselle 12, RKP:lle 11, Vihreille 9, Perussuomalaisille 7, Demareille 5, Pro Kirkkonummelle 5, Keskustalle 1 ja Vasemmistoliitolle 1 paikka.
Uusia valtuutettuja on 47 % valituista ja uudelleenvalittuja on 53 %, eli valtuuston paikoista lähes puolet meni uusjakoon.
Vertailuluvuilla tarkasteltuna korkeimmalle asettuvat Timo Haapaniemi (3859), Anders Adlercreutz(3839), Markus Myllyniemi (2886) sekä Riikka Purra(2368).
Matalin äänimäärä, millä valtuustoon pääsi, oli Perusuomalaisten Ville Salmisella, 49 henkilökohtaista ääntä.
Luvut perustuvat alustavaan ääntenlaskentaan ja ne eivät ole tarkistuslaskettuja.
Vaalien vahvistettu tulos julkaistaan tarkastuslaskennan valmistuttua 16.6.2021, kun tulos on vahvistettu jokaisessa kunnassa.
Perussuomalasiten 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Riikka Purra kertoo olevansa erittäin tyytyväinen Perussuomalaisten tulokseen Kirkkonummella. - Pieni kolmen hengen valtuustoryhmämme kasvaa seitsemään, ja olemme valtuuston neljänneksi suurin ryhmä. Itse yli viisinkertaistin äänimääräni, joten miten siitä voisi muuta olla kuin häkeltynyt ja hyvin kiitollinen, sanoo Purra.
- Kaikki istuvat valtuutettumme jatkavat ja lisäksi mukaan tulee uusia. Viime kaudella meillä oli all-female-panel, mutta nyt onneksi saamme miehiäkin mukaan. Naisenemmistö valtuustoryhmässä kuitenkin säilyy.
- Perussuomalaiset arvot ja tavoitteet tulevat näkymään Kirkkonummen kuntapolitiikassa vahvemmin. Saamme hyvän edustuksen kaikkiin toimielimiin.
Purran mukaan tulevan kauden tärkein asia on ilman muuta kuntatalous ja sen oikealle uralle saattaminen, valtavista haasteista huolimatta.
- Teemme hyvää yhteistyötä kaikkien ryhmien kanssa, mutta uskoisin tärkeimpien kumppanien löytyvän jatkossakin salin keskilinjan oikealta puolelta, jatkaa Purra.
Elokuussa astuu voimaan laki, jonka mukaan julkisesti hankittujen autojen tulee olla puhtaita. Puhtaus
tarkoittaa henkilö- ja pakettiautojen osalta sitä, että CO2- päästöt henkilö- ja pakettiautoissa tulee olla max.
50g/km vuoden 2025 loppuun saakka ja 0g/km vuoden 2026 alusta lähtien. Suomeksi sanottuna vuoden
2025 loppuun saakka uushankintaostoihin kelpuutetaan ladattavat hybridiautot ja täyssähköautot, vuoden
2026 alusta lähtien vain täyssähköautot.
Keskimääräisen polttomoottorihenkilöauton valmistuksessa syntyy (riippuen autojen koosta) noin 10 tonnia
hiilidioksidia, vastaavan luvun ollessa täyssähköauton kohdalla noin 15 tonnia (riippuen akkukemiasta ja
akun koosta). Onko olemassa vähäpäästöisempää vaihtoehtoa? Autot, jotka ovat jo liikenteessä, eivät
aiheuta valmistuksenaikaisia päästöjä. Eli olemassa olevalla hyväkuntoisella, iäkkäämmälläkin autolla on 15
tonnin päästöetu uuteen sähköautoon ja 10 tonnin päästöetu uuteen polttomoottoriautoon verrattuna.
Lisäksi, iäkkäämpää autoa voidaan korjata käytetyillä osilla, joiden käytöstä ei synny lainkaan CO2-päästöjä,
toisin kuin uusia automalleja, joihin ei ole tarjolla purkuosia, mistä johtuen syntyy osien tuotannosta ja
kuljetuksesta aiheutuvia päästöjä.
Paikallisesti työllisyyteen asialla olisi vaikutusta sitä kautta, että esimerkiksi kunnat ja kaupungit pystyisivät
vapaammin käyttämään paikallisten korjaamoyrittäjien palveluita kalustonsa kunnossapidossa ja
ylläpitokulujen hallinnassa.
Heikki Nurmela
Kirkkonummen Perussuomalaiset RY
Kirkkonummen Perussuomalaiset tarvitsee vaalivirkailijoita mukaan ennakkoäänestykseen sekä varsinaiseen vaalipäivään. Mikäli olet kiinnostunut asiasta,ole hyvä ja laita sähköpostia a.polkko@gmail.com ja kerro alue mihin haluat sekä oletko ennen ollut vaaleissa mukana vaalitoimitsijana. Jokaiselle osallistujalle maksetaan työstä korvaus sekä matkakulut. Kaikki halukkaat otetaan kiitollisina vastaa, koska valtaosa yhdistyksen aktiiveista jäsenistä ovat ehdokkaina vaaleissa.
Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Riikka Purra sanoo, että hallituksen pian eduskuntaan annettavassa sote-esityksessä on merkittäviä ongelmia erityisesti rahoitusmallin ja maakuntarakennelman suhteen. Useiden asiantuntijoiden mukaan suunniteltu rahamäärä ei tule riittämään Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin vastuisiin.
– Uuttamaata ja kaupunkeja huolettaa aivan oikein myös se, että vieraskielisyys ei näy riittävästi rahoituksen kriteeristössä. Rahoitusvajeesta seuraa se, että uusmaalaisten palvelut tulevat heikkenemään ja hoitojonot kasvamaan, Purra sanoo.
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) on laskenut, että vuoteen 2029 mennessä koko Uudenmaan rahoitus putoaisi 400 miljoonaa euroa nykytilanteeseen verrattuna. Väestön terveydentilan ja ikäprofiilin perusteella Uusimaa on omassa luokassaan.
Purra huomauttaa, että toisaalta Uudellamaalla kahden kerroksen sotejärjestelmä on kaikkein voimakkain.
– Työterveyshuolto hoitaa tehokkaasti ja esimerkiksi lapsiperheistä suurella enemmistöllä on yksityinen vakuutus. Rahoitusjärjestelmässä on riski, että kahden kerroksen järjestelmä myös erikoissairaanhoidossa vahvistuu, Purra sanoo.
– Ajattelen asiaa myös veronmaksajan näkökulmasta. Onko kohtuullista, että veroasteen noustessa palvelut vain heikkenevät? Kuulemme jatkuvasti tavallisten ihmisten kertomuksia siitä, miten vaikeaa hoitoon pääseminen on, Purra toteaa.
– Mitä tulee vieraskielisyyden kustannuksiin, ihmettelen tässäkin yhteydessä sitä, miten voidaan edelleen puhua maahanmuutosta rikkautena ja edistettävänä asiana, kun se käytännössä kaikilla sektoreilla lisää kustannuksia, Purra sanoo.
– Ristiriita puheiden ja budjettipöydän todellisuuden välillä on valtava, sanoo Purra.
Juhannuksen paluuliikennettä Helsingissä 23. kesäkuuta 2019. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
Useat Uudenmaan kehyskunnat ovat valtuuston päätöksin tyrmänneet hallituksen kaavailemat ruuhkamaksut, jotka rokottaisivat erityisesti pääkaupunkiseudulle ja metropolialueelle työn takia autoilevia.
Hallitus haluaa puolittaa kotimaan liikenteen kasvihuonekaasupäästöt vuoteen 2030 mennessä, ja tähän pyritään ruuhkamaksuilla ja useilla muilla autoilijaan kohdistuvilla maksujen korotuksilla.
Myöhään maanantai-iltana myös Kirkkonummen kunnanvaltuusto äänesti sen puolesta, että kunta vastustaa tietullien tai ruuhkamaksujen valmistelun jatkamista eikä sitoudu hyväksymään niitä.
Kansanedustaja, Kirkkonummen kunnanvaltuutettu Riikka Purra kertoo, että Kirkkonummen päätös on tärkeä.
– Onneksi oma kuntakin on pysynyt järkilinjalla tässä asiassa. Uudellamaalla huoli asiasta on yhteinen, Purra sanoo.
Myös valtuutettu ja Kirkkonummen kunnanhallituksen jäsen Piia Aallonharja on tyytyväinen.
– Toistimme vahvasti sitä samaa viestiä kuin kunta on jo aiemmin lausunut muiden KUUMA-kuntien kanssa eli vastustamme tietullien tai ruuhkamaksujen valmistelun jatkamista, Aallonharja sanoo.
Niin sanottuihin KUUMA-kuntiin kuuluvat pääkaupunkiseudun ympärillä sijaitsevat Hyvinkää, Järvenpää, Kirkkonummi, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti.
Kohdistuu etenkin pieni- ja keskituloisiin
Purran mukaan ruuhkamaksuja voi vastustaa sekä periaatteellisella tasolla että niin, että huomio on oman kunnan tulevaisuudessa.
– Kirkkonummelle on rakennettu merkittävä määrä pieniä asuntoja, joilla haetaan sitä, että ihminen voi käydä töissä metropolialueella. Kirkkonummella on hieman edullisemmat asunnot ja mikäli me näemme tämän kannatettavaksi asiaksi, me emme voi suostua siihen, että toisesta päästä rokotamme, Purra sanoo.
– Kyseessähän on regressiivinen maksu. Tietenkin tämä työntekemisen sakkovero koskee kaikkia muitakin pääkaupunkiseudulla kulkevia, mutta erityisesti se kohdistuu pieni- ja keskituloisiin.
Purra muistuttaa, että ihmiset harvoin autoilevat välinpitämättömyyttään ilmastoa kohtaan tai huvikseen. Auto on monille arjen välttämättömyyshyödyke ja sen hinta on jo nyt korkea.
– Lisämaksut eivät leikkaa päästöjä mutta vaikeuttavat työntekemistä, heikentävät sen kannustimia, haittaavat yritysten toiminnan edellytyksiä, laskevat tavallisten ihmisten ostovoimaa. Arjen välttämättömyysmenot vievät entistä suuremman osan käytössä olevista rahoista, Purra toteaa.
Ei vähennä kokonaispäästöjä
Myös Aallonharja kumoaa väitteet ruuhkamaksujen ilmastovaikutuksista.
– Vain noin yhdeksän prosenttia Suomen hiilidioksidipäästöistä syntyy henkilöautoliikenteestä, kun huomattavasti suurimmat päästöt, yhteensä noin 45 prosenttia syntyvät kaukolämmöstä, öljylämmityksestä, sähkölämmityksestä ja kulutussähköstä.
Aallonharjan mukaan päästöjä voidaan tietulleja tehokkaammin vähentää koko Suomen tasolla tekemällä päätöksiä uusista ydinvoimaloista ja mahdollistamalla myös pienreaktorien rakentaminen.
Myös ajoneuvoveron keventäminen vähempipäästöisissä autoissa parantaisi niiden houkuttelevuutta.
Joukkoliikenteen kehittäminen tärkeää
Osa Kirkkonummea on hyvin joukkoliikenneyhteyksien päässä, mutta laajassa kunnassa on myös paljon alueita, joilla auton käyttö on välttämätöntä.
– Itse käytän pääasiassa julkisia, suuremmitta ongelmitta, mutta kuten tiedämme, kaikille se ei ole mahdollista. Heti, jos matka menee erityisesti poikki pääkaupunkiseudun, tilanne on toinen, Purra sanoo.
– Ideologinen autoilun vastustaminen ei onneksi maalaisjärkisellä Kirkkonummella ole yhtä trendikästä kuin pääkaupungissa.
MAL-sopimuksessa ongelmia
Valtion ja kuntien välisissä MAL-sopimuksissa määritellään maankäytön, asumisen ja liikenteen seudullisia suunnitelmia. Ruuhkamaksut ovat mukana MAL-sopimuksessa, Aallonharja muistuttaa.
– Sopimuksessa on maininta tietulleista ja ruuhkamaksuista, vaikka kunta esittäisi kriittisen lausuntonsa sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa. Tämä on ehkä vähän kuin menisi pankkiin hakemaan lainaa ja allekirjoittaessaan sopimusta mainitsisi, että vastustan lainan marginaalia, mutta allekirjoitan silti paperin ja lopulta maksan marginaalin, Aallonharja pohtii.
– Riski on siis edelleen, että tietullit tai ruuhkamaksut ovat tulossa, minkä takia niitä tulee vastustaa voimakkaasti kaikissa päättävissä elimissä, Aallonharja sanoo.
MAL-sopimuksessa kunta sitoutuu muun muassa rakentamaan 435 asuntoa vuodessa.
– Kunnanjohtajan mukaan kunnalle ei koidu rahallisia sanktioita, jos kunta ei täytä sopimuksen vaatimuksia. Tätä kautta kunnalla säilyy kuitenkin lopullinen itsemääräämisoikeus päätöksistä, minkä takia katsoin, että sopimuksesta saatavat hyödyt ovat isommat kuin sen hylkääminen kokonaan, Aallonharja sanoo.
Vihreiden ja keskustan lempihanke
Purra muistuttaa, että teema puhuttaa myös eduskunnassa, myös nyt, kun aletaan käsitellä ensi vuoden budjettia. Perussuomalaiset vastustavat ruuhkamaksuja ja autoilijalle ja kansalaiselle määrättäviä lisämaksuja ja verokuritusta.
– Innokkaimpia ruuhkamaksujen puolustajia ovat vihreät ja keskusta. Jälkimmäinen haluaa lyödä Uuttamaata tietysti mahdollisimman kovaa, vaikka ei siitä mitään hyötyä syrjäseutujen aseman suhteen olisikaan, Purra sanoo.
Kirkkonummen perussuomalaiset on nimennyt kokouksessaan 2.6. ensimmäiset 16 kuntavaaliehdokastaan vaaleihin 2021:
Kirpeän valovoimaisin ja tunnetuin ehdokas on luonnollisesti kansanedustaja Riikka Purra, mutta ryhmä kokonaisuudessaan edustaa varsin laaja-alaista kokemusta ja osaamista sekä kunnallispolitiikasta että työelämästä.
Aleksander Polkko, Kirpeiden puheenjohtaja toteaa: “ Kuntavaalien ehdokasasetanta on sujunut koronasta huolimatta varsin vauhdikkaasti. Rajoitusten poistuessa odotamme ehdokasjoukon karttuvan
ripeästi”. “ Käytännössä kiinnostuksensa ehdokkaaksi voi ilmaista etänä, mutta varsinaiset haastattelut ja sopimukset tehdään pääsääntöisesti perinteisesti kokoustamalla.” “Tavoitteemme on kasvattaa Perussuomalaisten 2021 vaalien ehdokasmäärä kaksinkertaiseksi viime vaaleihin verrattuna. Tosin 50% parannuskin katsotaan vielä onnistumiseksi”.
Jukka Ylikoski, Kirpeiden 1. Vpj: “ Kuntavaalit tulevat todelliseen tarpeeseen. Kirkkonummen talous on kuralla. Tämä on seurausta kunnassa harjoitetusta höttöpolitiikasta, holtittomasta rahanjaosta ja kunnan kantokykyyn nähden ylimitoitetusta investointipolitiikasta. Lainojen korot ovat onneksi vielä alhaalla, mutta niiden nousu asettaisi Kirkkonummen talouden vielä nykyistäkin kiperämpään tilanteeseen. Perussuomalaiset ehdokkaat ovat Kirkkonummella valmiita kantamaan vastuuta ja toteuttamaan tiukkaa, mutta oikeudenmukaista kuntapolitiikkaa. Valitettavasti rahaa ei voi kovin kauaa jakaa enempää, kuin minkä tulopuoli mahdollistaa. Tavoite on toimia Kirkkonummen elinvoiman kasvattamiseksi siten, että lapsillemmekin jää hyvä kunta elää ja työskennellä, kerrotaan perussuomalaisista.
Perussuomalaisten ehdokkaat:
Piia Aallonharja, Kunnanhallituksen Jäsen, IT-asiantuntija
Vuodelle 2019 kunnanvaltuusto päätti nostaa kunnan veroprosenttia 0,25 yksikköä eli kuntaveroksi tuli 19,75%. Tällä nostolla kunta suunnitteli saavansa kahden miljoonan euron lisätulot, mutta kuten aavistelin jo silloin, niin laskennallinen nousu ei toteutunut. Kahden miljoonan sijasta kunta sai kerättyä vuodelta 2019 vain 600 000 euroa enemmän verotuloja. Veroprosentin nostosta suunnitellusta hyödystä jäätiin jopa 1,4 miljoonaa. Kirkkonummi alkaa olla siis niin sanotun Lafferin käyrän huippupisteessä eli veroprosentin nosto ei enää pitkällä aikavälillä tuo laskennallista tuloa vaan saattaa kääntyä jopa miinusmerkkiseksi, kun ostovoima hiipuu ja mahdollisesti maksukykyiset kuntalaiset muuttavat halvemman veroprosentin perässä esimerkiksi Espooseen tai Kauniaisiin. Tämän takia Perussuomalaisten valtuustoryhmä ei tule kannattamaan mahdollista kuntaveroprosentin nostoa seuraavissa budjettineuvotteluissa.
Kunnan tilinpäätös jäi lopulta noin 20,2 miljoonaa alijäämäiseksi ja tällä hetkellä koronan varjossa näyttää siltä, että tulevinakin vuosina kunnan taloudessa tulee olemaan isoja haasteita. Tulevista vuoden 2021 budjettineuvotteluista on tulossa vaikeat ja säästöjä on pakko yrittää löytää kaikkialta mistä se on vaan mahdollista. Talouden sopeuttamistoimia tarvitaan ja valitettavasti se tulee tarkoittamaan kunnan palveluiden ja palveluverkon karsimista. Mahdollisesti joudutaan aloittamaan myös koko kunnan henkilöstöä koskevat YT-neuvottelut. Kunnan henkilöstöllä on varmasti hyviä ajatuksia toiminnoista, joita heidän omassa työssään olisi mahdollista järkevöittää ja näitä ideoita me päättäjät kuuntelemme mielellämme. On myös toimintoja, joista leikkaaminen voi tuoda ennemminkin lisäkustannuksia kuin säästöjä, jonka takia muun muassa perusturvan toimialalla tehtävät mahdolliset sopeuttamistoimenpiteet on tehtävä hyvin harkiten.
Tilinpäätöksessä isoimmat kuluerät ja budjetin ylitykset löytyvät perusturvan toimialalta ja varsinkin erikoissairaanhoidosta, jonka kuluista emme voi leikata. Tulevissa vuoden 2021 budjettineuvotteluissa tulisikin pyrkiä tarkempaan budjetointiin, mutta erikoissairaanhoidon kustannuksia voi olla haasteellista arvioida ennakkoon. Tällekin vuodelle koronasta aiheutuvat kustannukset tuovat oman haasteensa.
Kunnassa tehtiin viime vuonna isoja investointeja, joista suurimpina Jokirinteen oppimiskeskus, pääkirjaston peruskorjaus ja laajennus sekä Veikkolan koulun ja päiväkodin rakennus- ja laajennushanke. Lisäksi koulujen väistötilojen vuokriin upposi rahaa. Kunnan tulot eivät tällä hetkellä kata investoinneista aiheutuneita kustannuksia ja investointeja onkin rahoitettu lainarahalla. Kunnan lainakanta on siis noussut ja nyt tulee supistaa menoja, jottei myös käyttötalouden menoja tarvitsisi rahoittaa ottamalla lisää velkaa. Samalla, kun supistamme menoja, meidän tulee kuitenkin varmistaa, että kunta pystyy hoitamaan ydintehtävänsä ja peruspalvelut ovat kunnossa. Todennäköisesti joudumme siirtämään suunniteltuja investointeja eteenpäin ja poistamaan niitä toimintoja ja menoja, jotka eivät ole kunnalle pakollisia. Lisätään niitä sitten, kun kunnalla on niihin oikeasti varaa. Nyt kiristetään pussin suuta, jotta päästään tästä kriisistä yli. Sen jälkeen meillä on kunta, jonka talous on vakaa ja jonka pohjalle on hyvä rakentaa kuntaa, jossa riittää elinvoimaa ja pitovoimaa.
Piia Aallonharja
Kunnanhallituksen jäsen
Valtuustoryhmän 1. vpj
HOK-Elannon edustajisto valitaan suhteellisella vaalitavalla. Kaikki ehdokkaat ovat jollain ehdokaslistalla. Ääni annetaan ehdokkaalle, mutta läpipääsyyn vaikuttaa sekä ehdokkaan itse saamat äänet että koko ehdokaslistan äänimäärä.
Kevään 2020 vaaleissa voit äänestää joko sähköisesti tai postitse. Äänestysaika on 26.3.-6.4.2020. Äänestyslipuke ja äänestysohjeet postitetaan HOK-Elannon äänioikeutetuille jäsenille viikon 13 aikana. Äänioikeus on jokaisella ennen vaalivuotta 15 vuotta täyttäneellä jäsenellä. Jäsenyyden tulee olla alkanut viimeistään 31.12.2019.
Lue lisää HOK-Elannon vaalisivulta http://osuuskauppavaalit.fi/hok-elanto. Vaalikone avautuu samassa osoitteessa 24.3.2020 ja sivustolta pääsee äänestämään 26.3.2020.
Kirkkonummen Perussuomalaisten valtuustoryhmä on vuosikokouksessaan valinnut Riikka Purran jatkamaan valtuustoryhmän puheenjohtajana, Piia Aallonharjan jatkamaan varapuheenjohtajana ja Anneli Granströmin jatkamaan ryhmän sihteerinä. Valtuustoryhmään kuuluvat myös varavaltuutetut Ville Salminen, Sanna Hartikainen, Santtu Vainionpää ja Tapio Hartikainen.
Väistyvä puheenjohtaja Piia Aallonharja ja uusi puheenjohtaja 2020 Aleksander Polkko
Kirkkonummen Perussuomalaiset ry (tuttavallisemmin KirPeä) valitsi yksimielisesti 7.12.2019 pitämässään syyskokouksessa yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi Aleksander Polkon. Hänen toimikautensa alkaa 1.1.2020.
Myyntipäällikkönä perheyrityksessä työskentelevä Polkko asuu Laajakalliossa perheensä kanssa ja hän toimii suomenkielisen varhaiskasvatus- ja opetuslautakunnan sekä palvelutuotannon lautakunnan varajäsenenä.
Syyskokouksessa yhdistyksen hallituksen jäseniksi vuodelle 2020 valittiin Jarkko Kaari, Jukka Ylikoski, Santtu Vainionpää, Sanna Hartikainen ja Mitra Sjöroos. Varajäseniksi valittiin Heinz Bäckström, Suvi Rauhala-Heikkinen, Cristian Sjöroos, Jenna Polkko ja Mikko Elfving. Joukkoon valikoitui ilahduttavan paljon uusia tekijöitä ja toisaalta kokeneita konkareita.
Aleksander Polkko kiittää toista vuotta yhdistyksen puheenjohtajana toimivaa Piia Aallonharjaa kovasta työstään KirPeän hyväksi ja yhdistyksen historian parasta tulosta vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.
– ”Näinä vuosina Piia on osoittautunut kovaksi ja osaavaksi työmyyräksi ja vienyt yhdistystämme eteenpäin innokkaalla otteella. Yhteistyö Piian kanssa tulee jatkumaan valtuustoryhmän ja Perussuomalaisten Uudenmaan piirin kautta, jonka hallituksen jäsenenä Piia toimii”, kehuu Polkko.
Uudelle puheenjohtajalle löytyy vahva tuki väistyvältä puheenjohtajalta.
– ”Vaikka Aleksander onkin ollut vasta vähän aikaa yhdistyksen ja KirPeän hallituksen jäsen, niin hän on osoittautunut vastuulliseksi henkilöksi, jolta hoituu hommat. Seuraava suuri rutistus on kuntavaalit ja Aleksander on erinomainen henkilö luotsaamaan yhdistystä kohti kuntavaalivoittoa”, kannustaa Aallonharja.
– “Kuntavaaleihin valmistautuminen on jo aloitettu ja tapahtumia sen tiimoilta on tulossa ensi vuonna runsaasti. Nyt on aika miettiä mitä SINÄ voisit tehdä Kirkkonummen hyväksi ja lähteä Kirkkonummen Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaaksi toteuttamaan Kirkkonummesta Suomen paras kunta”, hehkuttaa Polkko.
Kirkkonummen Perussuomalaiset ry on vuonna 2008 perustettu puolueen paikallisyhdistys. Yhdistys on tullut tutuksi vuosien varrella yhteistyökyvystään yli puoluerajojen ja asialähtöisestä poliittisesta toiminnastaan.
Kirkkonummen Perussuomalaiset ry (tuttavallisemmin KirPeä) saavutti 14.4.2019 pidetyissä eduskuntavaaleissa historiallisen tuloksen, ja yhdistyksen riveistä nousee ensimmäistä kertaa kansanedustajaksi Riikka Purra. Kirkkonummella Riikka on tullut tutuksi Perussuomalaisten kunnanvaltuutettuna, valtuustoryhmän puheenjohtajana ja KirPeän hallituksen jäsenenä. Valtakunnallisesti Riikka tunnetaan Perussuomalaiset-puolueen poliittisena suunnittelijana.
Historiaa teki myös Kirkkonummen Perussuomalaisten saama äänimäärä: Riikka Purra sai 5959 ääntä. Kirkkonummen Perussuomalaisten puheenjohtaja, myös eduskuntavaaliehdokkaana ollut Piia Aallonharja sai 1285 ääntä.
– Vuonna 2015 Kirkkonummen Perussuomalaiset saivat eduskuntavaaleissa 1244 ääntä, ja nyt molemmat ehdokkaamme ylittivät tämän määrän, hehkuttaa yhdistyksen varapuheenjohtaja Sanna Hartikainen.
– Koen erityisen hienoksi, että sain myös Kirkkonummelta näin vahvan mandaatin eduskuntaan. Puolueemme teki erinomaisen tuloksen ja keräsi ääniä monista muista valtapuolueista. Vaikka olin ensikertalaisena ehdolla eduskuntavaaleissa, kokemusta valtakunnan politiikasta on jo kertynyt työtehtävieni kautta. Tästä on hyvä jatkaa. Olen kertakaikkisen tyytyväinen, Riikka Purra iloitsee.
– Yhdistyksen puheenjohtajana olen ylpeä työstä, jota yhdistyksemme aktiivit ja vaalitiimimme tekivät tämän tuloksen saavuttamiseksi. Riikka nousi äänimäärällään toiseksi eniten ääniä saaneeksi kirkkonummelaiseksi ehdokkaaksi, ja omalla äänimäärälläni ylsin kuudenneksi. Tähän tulokseen ei todellakaan voi olla pettynyt, vaan tämä on meille iso vaalivoitto, Piia Aallonharja toteaa.
Kirkkonummen Perussuomalaiset ry on vuonna 2008 perustettu puolueen paikallisyhdistys. Yhdistys on tullut tutuksi vuosien varrella yhteistyökyvystään yli puoluerajojen ja asialähtöisestä poliittisesta toiminnastaan.
Kirkkonummen Perussuomalaiset ry (tuttavallisemmin KirPeä) valitsi yksimielisesti 17.11.2018 pitämässään syyskokouksessa Piia Aallonharjan jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana myös vuonna 2019.
Syyskokouksessa yhdistyksen hallituksen jäseniksi vuodelle 2019 valittiin Riikka Purra, Sanna Hartikainen, Jukka Ylikoski, Anneli Granström ja Aleksander Polkko. Varajäseniksi valittiin Jarkko Kaari, Vesa-Pekka Sainio, Santtu Vainionpää, Riitta Lassila ja Suvi Rauhala-Heikkinen. Joukkoon valikoitui monta yhdistyksen uudempaa jäsentä, mutta myös pitkään yhdistyksen toiminnassa ja hallituksessa mukana olleita.
Piia Aallonharja kiittää KirPeän jäseniä luottamuksesta tullessaan uudelleen valituksi yhdistyksen puheenjohtajaksi:
– On hienoa tehdä yhteistyötä motivoituneiden ja osaavien jäsenien kanssa yhdistyksessä, jossa rehellisyys, yhdessä tekeminen ja toistensa kunnioitus ovat tärkeitä asioita. Yhdistys ja Kirkkonummen Perussuomalaisten valtuustoryhmä ajavat Kirkkonummen ja kirkkonummelaisten asiaa ja tällä porukalla on hyvä lähteä kohti kevään eduskuntavaaleja, kehuu Aallonharja.
Kirkkonummen Perussuomalaisista eduskuntavaaleihin ehdokkaina ovat valtuustoryhmän puheenjohtaja, puolueen poliittinen suunnittelija Riikka Purra sekä yhdistyksen puheenjohtaja Piia Aallonharja.
– Perussuomalaisten ehdokaslistat alkavat olla täynnä kaikkialla Suomessa. Uusimaa on tietysti yksi tärkeimmistä vaalipiireistä, koska äänestäjiä on niin paljon. Perussuomalaiset on aina venynyt koviin suorituksiin juuri vaalikampanjan aikana ja nostanut kannatusta ihan vaalipäivään saakka, kertoo Purra.
– Virkeä ja innokas paikallisyhdistyksemme on valmiina nostamaan vaalikuumetta kirkkonummelaisten perussuomalaisten naisten hyväksi. Rohkeasti kohti huhtikuuta ja eduskuntaa, Purra ja Aallonharja toteavat.
Kirkkonummen Perussuomalaiset ry on vuonna 2008 perustettu puolueen paikallisyhdistys. Yhdistys on tullut tutuksi vuosien varrella yhteistyökyvystään yli puoluerajojen ja asialähtöisestä poliittisesta toiminnastaan.
14.5.2018 Kirkkonummi LEHDISTÖTIEDOTE Vapaa julkaistavaksi
PERUSSUOMALAISET: Sote- ja maakuntauudistus täysi susi myös Kirkkonummen kannalta
Kirkkonummen perussuomalainen valtuustoryhmä tyrmää kovin sanoin hallituksen sote- ja maakuntauudistuksen. Ryhmän mukaan uudistus on erityisen ongelmallinen Uudenmaan kannalta eikä se toteuta asiantuntija-arvioidenkaan mukaan yhtään sille asetettua tavoitetta.
– Varmasti flunssan hoidattaminen helpottuu pääkaupunkiseudulla, kun yksityisiä palveluntarjoajia ilmestyy kadunkulmiin väkeä houkuttelemaan yhä enemmän. Kokonaisuuden kannalta tämä ei kuitenkaan ole hyvä asia. Vero miljardien siirtäminen yksityisille yrityksille on tällä hetkellä uudistuksen ydin eikä sellaista voi hyväksyä, vaikka kuinka kannattaisi valinnanvapautta, toteaa valtuustoryhmän puheenjohtaja, perussuomalaisten poliittinen suunnittelija Riikka Purra.
Kustannukset kohoavat pilviin, kun uusia toimintoja tulee verorahoituksen alle. Ruotsissa vastaava mutta pienimuotoisempi uudistus kasvatti terveydenhuoltomenoja 25 prosenttia. Vähitellen julkinen terveydenhuolto rapautuu, mutta maksumiehen rooli säilyy.
Kuten perussuomalaiset on tuonut moneen kertaan esille, uudistus on poliittisten lehmänkauppojen ja kahden puolueen keskinäiseen kilvoitteluun liittyvä vaarallinen leikki, jossa häviäjänä on tavallinen kansalainen. Terveyserot eivät tule kapenemaan, ja erilaiset kaistat terveydenhuollossa säilyvät:
– Työterveyden piirissä olevat, vakuutuksen omistajat ja varakkaat ovat edelleen ylivertaisessa asemassa muihin nähden. On todella surullista, että hallitus on väittänyt kansalaisille, että jatkossa muka kaikki saavat yhtä hyvää palvelua kuin nyt yksityisellä kävijät. Tämä ei pidä paikkaansa, Purra selvittää.
Useissa arvioissa on todettu, että pelkästään uudistuksen ensimmäisenä vuonna Uudellamaalla vaaditaan 300 miljoonan euron edestä kulujen karsimista. Tämä tarkoittaa jopa 5000 hengen vähentämistä sosiaali- ja terveyspalveluista. Kirkkonummi on kärsijöiden joukossa.
– Sosiaali- ja terveyspalveluiden tarve Kirkkonummella kasvaa tulevaisuudessa merkittävästi erityisesti ikääntymisen takia. Kunta tarvitsee uuden terveysaseman, mutta vuosikaudet löysässä hirressä edennyt kunnan hyvinvointikeskus on joutunut sotepelin nappulaksi. Kukaan ei tiedä, mitä rakennukselle tapahtuu. Ottaako maakunta rakennuksen käyttöönsä? Hakeutuuko mahdollinen yksityinen toimija Jokiniityn sijasta parempien liikenneyhteyksien äärelle? Vai jääkö Kirkkonummi lopulta nuolemaan näppejään, ja terveyspalvelut haetaan entistä enemmän muualta, kuten Espoosta? ihmettelee valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Piia Aallonharja.
Myös maakuntauudistus on erittäin ongelmallinen. Kirkkonummen rooli isojen kaupunkien puristuksessa on tosiasia. Arvioiden mukaan kunta saisi Uudenmaan maakuntavaltuustoon yhden edustajan.
– Tietenkään maakuntavaltuustossa ei ole tarkoitus ajaa kuntakohtaisia vaan koko maakunnan tavoitteita. Mutta aika idealisti täytyy olla, että tällaiseen uskoisi. Vaikuttaa selvältä, että kuntalaisten demokraattinen osallistuminen ja Kirkkonummen etu jäävät vahvasti paitsioon. Maakuntavaltuusto toteuttaa sitä, mitä Helsinki, Espoo ja Vantaa haluavat, kritisoi valtuutettu Anneli Granström.
Perussuomalaisten mukaan uudistus tulisi tehdä perusterveydenhuoltoa parantamalla – korjaamalla sitä, mikä on rikki. Säästöjä voidaan löytää rakenteita järkeistämällä ja integraation kautta, kuten alun perin oli tarkoitus. Valinnanvapaus on periaatteellisesti hyvä asia, mutta sen pitäisi olla hallittua eikä keino julkisrahoittaa suuryrityksiä. Maakuntien itsemääräämisoikeutta olisi myös välttämätöntä lisätä.
– Emme usko tämänhetkisen uudistuksen läpimenoon. Hallitus rakoilee pahasti, ja valiokunnista näyttää lentävän kapuloita. Ja hyvä niin, sillä tällainen uudistus olisi todella katastrofaalinen, perussuomalainen valtuustoryhmä toteaa.
Kymmenen vuotta sitten, 18. huhtikuuta 2008, kuusi herrasmiestä kokoontui yhteen muinaisen SMP:n palaneille raunioille ja päättivät, että Suomen Maaseudun Puolueen Kirkkonummen seudun puolueosasto ry:stä tulee Kirkkonummen Perussuomalaiset ry. Samassa tilaisuudessa Kirkkonummen Perussuomalaiset sai myös lempinimen KirPeä eli Kirkkonummen Perussuomalaisten ääni. Kymmenen vuotta Kirkkonummen Perussuomalaiset on toiminut kirkkonummelaisten kirpeänä äänenä politiikassa ja tulee jatkamaan vastaisuudessakin.
Paljon on tapahtunut kymmenessä vuodessa. Äijäpuolueen Kirkkonummen paikallisyhdistys on naisistunut ja kuusi herrasmiestä on vaihtunut isommaksi yhdistykseksi, jonka jäsenistöstä noin puolet on naisia ja puolet on miehiä. Tämä sama jako löytyy myös yhdistyksemme hallituksesta. Yksikään hallituksemme jäsenistä ei ole niin sanottu kiintiöjäsen vaan yhdistyksestämme löytyy niin monta hyvää tyyppiä, että sukupuolella ei ole mitään merkitystä. Kiintiöajattelu olisi näiden hyvien ihmisten kykyjen aliarvioimista.
Jos mennään vielä ajassa taaksepäin, niin kymmenen vuotta sitten, vuoden 2008 kunnallisvaaleissa KirPeä sai läpi kolme valtuutettua. Vuoden 2012 vaaleissa viisi ehdokasta nousi valtuustoon. Viime vuoden kuntavaaleissa läpi menneitä valtuutettuja oli neljä, mutta joukko kutistui syksyllä kolmeen valtuutettuun. Kunnanvaltuutettujen paikat ovat nyt kolmen vahvan naisen hallussa, mutta varavaltuutetuista löytyy myös hyviä, vahvoja miehiä.
KirPeän jäsenistö on kasvanut tässä kymmenessä vuodessa tasaisesti. Välillä vanhoja lähtee, mutta uusia on tullut tilalle. On ollut ilo haastatella uusia jäseniä ja huomata miten Perussuomalainen, isänmaallinen sanoma innostaa monenlaisia ihmisiä, lukuisista erilaisista taustoista riippumatta. KirPeän jäseniä yhdistää myös halu toimia paikallisesti Kirkkonummen ja kirkkonummelaisten hyväksi ja siihen yhdistyksemme on tarjonnut mahdollisuuksia luottamustoimien ja erilaisten tapahtumien kautta.
KirPeän aktiivisia jäseniä täytyy kiittää siitä, etten ole missään nähnyt niin iloista ja hauskaa porukkaa seisomassa telttatapahtumassa torilla tuntikausia hymyssä suin keskustelemassa ihmisten kanssa, vaikka ulkona olisi pakkasta tai sataisi räntää tai vettä vihmoisi vaakatasossa. Tällaisten aktiivisten jäsenten panos on yhdistyksellemme kultaakin kalliimpaa ja onneksi välillä telttatapahtumissa paistaa myös aurinko.
KirPeän jäsenyyden ei tarvitse kuitenkaan tarkoittaa aktiivista osallistumista, sillä jokainen jäsen on meille arvokas. Jo pelkästään jäsenmaksun maksamalla on tukemassa sitä tärkeätä työtä, jota Kirkkonummen Perussuomalaiset tekevät Kirkkonummella. Ei kannata myöskään unohtaa sitä työtä mitä mm. sosiaalisessa mediassa jäsenemme tekevät päivittäin. Se työ voi olla esimerkiksi Suomen uutisten linkkien jakamista, kirjoituksista tykkäämistä, omien kirjoitusten postaamista ja keskusteluihin osallistumista. Arvostamme avointa keskustelua erilaisilla sosiaalisen median alustoilla ja pidämme tärkeänä, että jäsenemme käyttävät oikeuttaan sananvapauteen asiallisesti.
Näillä näkymin Suomessa käydään kahdet isot vaalit tässä vähän ajan sisällä ja työtä niiden eteen riittää. Luvassa on palelua torilla, satojen Perussuomalainen-lehtien ja flyerien jakelua, mutta myös mielenkiintoista keskustelua, paljon hyvää meininkiä ja ihania ihmisiä. Jokaisen jäsenen panosta tarvitaan. Kirkkonummen kunnan teema on ollut Yhdessä – Tillsammans ja yhdessä jatketaan työtä vielä kymmeniä vuosia eteenpäin tämän yhdistyksen ja puolueen eteen.
Piia Aallonharja
Puheenjohtaja ja kunnanvaltuutettu
Kirkkonummen Perussuomalaiset ry.
P.S. Vappupäivänä 1.5.2018 klo 10-13 Kirkkonummen Perussuomalaiset osallistuvat Kirkkonummen torin Vapputorille. Tervetuloa tapaamaan!
Kirkkonummen Perussuomalaiset ry (tuttavallisemmin KirPeä) valitsi yksimielisesti 10.11.2017 pitämässään syyskokouksessaan yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi Piia Aallonharjan. Hänen toimikautensa alkaa 1.1.2018.
Veikkolalainen Aallonharja on koulutukseltaan tietohallinnon tradenomi ja työskentelee IT-alalla. Hän on kunnanvaltuutettu, Kirkkonummen Perussuomalaisten valtuustoryhmän varapuheenjohtajana, palvelutuotannon jaoksen jäsen, perusturvalautakunnan varajäsen ja Perussuomalaisten Uudenmaan piirihallituksen varajäsen. Hän toimii KirPeän sihteerinä ja taloudenhoitajana v. 2017 loppuun asti.
Syyskokouksessa yhdistyksen hallituksen jäseniksi vuodelle 2018 valittiin Riikka Purra, Sanna Hartikainen, Santtu Vainionpää ja Tapio Hartikainen. Varajäseniksi valittiin Vesa-Pekka Sainio, Jukka Ylikoski, Jarkko Kaari ja Susanna Höök-Westerholm. Joukkoon valikoitui ilahduttavan paljon uusia tekijöitä ja toisaalta kokeneita konkareita.
Piia Aallonharja kiittää kolmatta vuotta yhdistyksen puheenjohtajana toimivaa Vesa-Pekka Sainiota kovasta työstään KirPeän ja kirkkonummelaisten hyväksi, sekä on iloinen yhteistyön jatkumisesta hallituksessa. – ”V-P on tehnyt hartiavoimin ruohonjuuritason perussuomalaista politiikkaa vuodesta 2008. Ymmärrän hyvin hänen päätöksensä antaa enemmän aikaa perheelleen ja harrastuksilleen”, toteaa Aallonharja.
Uudelle kipparille löytyy vahva tuki väistyvältä puheenjohtajalta. – ”Piia on osoittautunut KirPeän sihteerinä todelliseksi työmyyräksi ja tiedän, että hän tarttuu tarmokkaasti toimeen. Uuden puheenjohtajan ja hallituksen johdolla meillä on mainiot edellytykset lähteä kehittämään yhdistyksen toimintaa”, fiilistelee Sainio.
Kirkkonummen Perussuomalaiset ry on vuonna 2008 perustettu puolueen paikallisyhdistys. Yhdistys on tullut tutuksi vuosien varrella yhteistyökyvystään yli puoluerajojen ja asialähtöisestä poliittisesta toiminnastaan.
Perussuomalaisten valtuustoryhmä on järjestäytynyt uudelleen kokouksessaan 25.10.2017. PS-valtuustoryhmän puheenjohtajaksi valittiin Riikka Purra ja varapuheenjohtajaksi Piia Aallonharja. Ryhmän sihteeriksi valittiin Vesa-Pekka Sainio.
Kirkkonummen Perussuomalaiset tukee 10.6.2017 puoluekokouksessa Jyväskylässä valittua Perussuomalaiset rp:n puoluejohtoa yksimielisesti ja jatkaa äänestäjiltä saadun mandaatin mukaisesti vastuullista kuntapolitiikkaa kirkkonummelaisten hyväksi. Uusi puheenjohtajisto valittiin Perussuomalaisten sääntömääräisessä puoluekokouksessa demokraattisesti suorassa jäsenäänestyksessä äänten enemmistöllä.
Puolueen puheenjohtajaksi valittiin Jussi Halla-aho, 1. varapuheenjohtajaksi Laura Huhtasaari, 2. varapuheenjohtajaksi Teuvo Hakkarainen ja 3. varapuheenjohtajaksi Juho Eerola. Kunnioitamme tehtyjä valintoja ja tuemme puheenjohtajistoa haastavassa tilanteessa.
Kirkkonummen Perussuomalaiset jatkavat yhtenä valtuustoryhmänä Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla tapahtuneista valtuustoryhmien jakautumisista huolimatta. Perussuomalaiset olivat kuntavaaleissa Kirkkonummen viidenneksi suurin puolue ja uudessa valtuustossa Perussuomalaisilla on 4 paikkaa.
Kirkkonummen Perussuomalaiset ry (tuttavallisemmin KirPeä) on v. 2008 perustettu puolueen paikallisyhdistys. Yhdistys on tullut tutuksi yhteistyökyvystään yli puoluerajojen ja asialähtöisestä poliittisesta toiminnastaan.
Kirkkonummen Perussuomalaiset ry:n hallitus:
Vesa-Pekka Sainio, puheenjohtaja
Sanna Hartikainen, varapuheenjohtaja
Piia Aallonharja, sihteeri ja taloudenhoitaja
Santtu Vainionpää, jäsen
Varajäsenet
Tapio Hartikainen, Jarkko Kaari, Riitta Lassila
Kirkkonummen Perussuomalaiset ry:n valtuustoryhmä:
Valtuutetut
Pekka M. Sinisalo, puheenjohtaja
Riikka Purra, varapuheenjohtaja
Piia Aallonharja, sihteeri
Anneli Granström, jäsen
Varavaltuutetut
Vesa-Pekka Sainio, Ville Salminen, Sanna Hartikainen, Santtu Vainionpää
Kirkkonummen Perussuomalaiset ry (tuttavallisemmin KirPeä) on valinnut tuoreeltaan yhdistyksen uuden hallituksen ja ensimmäiset ehdokkaansa sekä valmistellut vaaliohjelmansa.
Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Vesa-Pekka Sainio kolmatta vuotta peräkkäin. Puolueaktiivina vuodesta 2008 toiminut Sainio on 39-vuotias perheenisä Veikkolasta ja työskentelee turvallisuusalan myyjänä.
KirPeän v. 2017 hallituksen jäsenet ovat yhdistyksen varapuheenjohtaja Sanna Hartikainen, sihteeri-taloudenhoitaja Piia Aallonharja ja vaalipäällikkö Santtu Vainionpää. Varajäsenet ovat Riitta Lassila, Jarkko Kaari ja Tapio Hartikainen.
Kuntavaaliehdokkaiden hankinta on kuumimmillaan. Tällä hetkellä KirPeä on hyväksynyt yhdeksän ehdokasta: Piia Aallonharja, Anneli Granström, Sanna Hartikainen, Tapio Hartikainen, Riitta Lassila, Vesa-Pekka Sainio, Pekka M. Sinisalo, Santtu Vainionpää ja Ari Yli-Kyyny.
Perussuomalaiset ovat vaikuttaneet vastuullisesti ja yhteistyökykyisesti kirkkonummelaisessa päätöksenteossa vuodesta 2008 lähtien, jolloin paikallisyhdistys nappasi ensikertalaisena kuntavaaleissa 6,5% äänisaaliin. Vuoden 2012 vaaleissa tulos oli huikea 10,0%.
Lähiaikoina julkaistavassa KirPeän vaaliohjelmassa otetaan rakentavasti ja monipuolisesti kantaa paikallisiin asioihin. Jos koet kiinnostusta kuntavaaliehdokkuuteen ja asut Kirkkonummella, ota rohkeasti yhteyttä!
Muun muassa näissä kaikissa asioissa perussuomalaiset on pitänyt tavallisen suomalaisen puolta hallituksessa:
PIENITULOISTEN ASIALLA
– pienituloisten perheiden päivähoitomaksuja laskettiin
– perustulokokeilu vuonna 2017-2018, kokeiluun 2000 suomalaista
– Yle-vero poistui 300 000 pienituloisimmalta
– Lex Lindström: 5 000 yli 5 vuotta työttämänä ollutta yli 60-vuotiasta suomalaista pääsee eläkkeelle (kertaluontoinen)
– takuueläke nousee
– työttömyyden hoitoon lisää rahaa ja paljon uusia keinoja (työttömyyskorvauksen käyttö palkkatukeen, starttirahaan ja liikkumisavustukseen)
– nollatuntisopimuksiin tulossa reilut pelisäännöt
HUOLEHDITAAN IHMISTEN HYVINVOINNISTA
– koululaisille taataan tunti liikuntaa päivässä
– sotaveteraaneille 40 miljoonan arvosta lisäapua mm. kotipalveluihin
– kaikille omaishoitajille vähintään kaksi lakisääteistä vapaapäivää kuussa
– omaishoitajille säännölliset terveystarkastukset
– sosiaali- ja terveysuudistuksessa lähipalvelut turvataan
KOHTUUS KUNNIAAN
– puoluetukia on leikattu jo kahdesti
– ministereitä vähennettiin ja heidän palkoistaan laskettiin 7 prosenttia
– perussuomalaiset esti ylimääräisen puoluetuen uusia maakuntavaaleja varten
– valtionyhtiöiden johtajien palkkiot, bonukset ja erokorvaukset joutuvat kovaan leikkuriin
MAKSUJA MAKSUKYVYN MUKAAN
– ökyveneet ja vesiskootterit verolle (ei koske tavallisia perämoottorillisia mökkiveneitä)
– rikkaimpien verotus kiristynyt, ns. solidaarisuusveron piiriin suurempi joukko hyvätuloisia
– pääomatuloveroa on nostettu
– yrittäjien ALV-käytäntö järkeistetään, maksut verottajalle vasta kun yrittäjällä saamiset tilillä
– hallituksen esittämä 5 prosentin yrittäjävähennys hyödyttää erityisesti pienyrittäjiä
JÄRKIRATKAISUJA
– maavoimien materiaalihankintoihin lisää rahaa, Suomen puolustusta kehitetään edelleen
– poliisien määrän vähentäminen pysäytetty
– teiden korjaamiseen 600 miljoonaa euroa
– autoveroa laskettiin, valtiolle lisätuloja jo 60 miljoonaa euroa
– 515 miljoonan veronkevennykset palkansaajille hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen sopimuksen ansiosta (ns. kiky)
– tuulivoimatukia leikataan ja demarien kolminkertaistama kaivosten sähkövero muun teollisuuden tasolle
– raskaalle teollisuudelle päästökauppakompensaatiota
– veropakolaisuus Portugaliin päättyy
– kohtuuton jätevesiasetus kumottiin
– kuntatyöntekijöiden viiden vuoden irtisanomissuoja kuntaliitostilanteissa pois
– kielikokeilu alkaa vuonna 2017, muita kieliä ruotsin sijaan
– kauppojen aukioloajat vapautettiin
– alkoholisäätelyn keventäminen
– hallitus ei myönnä Guggenheimille rahaa
– kodinhoitotuki säilyy ja sitä ei leikata
– eläkeläisten asumistukia ei leikata
– taksiliikenne säilyy luvanvaraisena
– Euroopan ulkopuolelta tuleville opiskelijoille lukukausimaksut
MAAHANMUUTTO JA KEHITYSAPU
– kehitysapuun raju leikkaus ja päästökauppatulojen ja kehitysavun välinen kytky pois
– perheenyhdistämistä vaikeutettu merkittävästi, 2 600 euron nettotuloraja nelihenkisen perheen yhdistämiselle
– oleskelulupaa ei saa enää humanitäärisen suojelun perusteella
– kaikki oleskeluluvat määräaikaisia
– Afganistanin kanssa palautussopimus
– lisäksi hallituksella on 80-kohtainen toimenpideohjelma maahanmuuton suitsimiseksi, joka on lähes kokonaan perussuomalaisten kynästä
Lista on julkaistu Perussuomalainen-lehdessä nro 12/2016.
Äänestäminen kuntavaaleissa on tärkeä tapa vaikuttaa oman kunnan asioihin mutta kaikkein tehokkainta on asettua itse ehdolle. Perussuomalaiset ovat juuri sinulle sopiva, tavallisten ihmisten puolue. Maalaisjärki ja asiakeskeisyys siivittävät paikallista politiikkaamme kuntalaisten ääntä kuunnellen vaalipäivänä 9.4.2017.
Me Perussuomalaisissa tiedämme, että asiat eivät muutu itsekseen, vaan niille täytyy tehdä jotain. Ehdokkailtamme ei vaadita erityistä politiikan osaamista, vaan asenne ratkaisee. Olemme jo saaneet ehdokkaiksi monenlaisia ihmisiä – naisia, miehiä, nuoria, perheellisiä, senioreita, opiskelijoita, työntekijöitä, virkamiehiä, johtajia, yrittäjiä jne. ja heistä jokainen tuo mukanaan oman asiantuntemuksensa.
Jos tunnistat itsessäsi kiinnostuksen yhteisten asioiden hoitamista kohtaan ja haluat oppia uutta, toivotamme sinut lämpimästi ehdokkaaksemme kevään 2017 vaaleihin.
Jokainen ehdokas luo oman ehdokasesittelyn vaalisivustolle
Ehdokaspakettiin kuuluu, että jokainen ehdokas luot itse oman esittelysivun puolueen sivuilla olevaan ehdokasgalleriaan. Katso tästä hyvä esimerkkikokonaisuus ehdokasesittelysivusta.
Ehdokassivun luomista varten tarvitset PS-Tunnuksen eli rekisteröitymisen puolueen kotisivuille. Tämä on helppoa. Jos olet jo paikallisyhdistyksen hyväksymä ehdokas mutta sinulla ei ole omaa PS-Tunnusta, toimi seuraavasti:
Rekisteröi tästä ensin oma PS-Tunnus, jos sinulla ei sitä ole jo käytössä ja
Perussuomalaisten ehdokkaiden vaalisivusto on verkkopohjainen ehdokasgalleriamme, jossa esittelemme eri puolella Suomea ehdolla olevat kuntavaaliehdokkaamme. Sivustolta voi tutustua ehdokkaiden vaaliteemoihin ja katsoa ehdokkaan omista tapahtumailmoituksista, missä hän on tavattavissa. Lisäksi sivujen ehdokastietoja käytetään julisteiden ja vaalilehtien painatukseen.
Sukupuolikysymyksistä puhutaan paljon, mutta usein valitettavan yksipuolisesti. Miesten tasa-arvo-ongelmat jäävät usein feminismin jalkoihin ja sukupuolineutraaliutta korostavat puheenvuorot jättävät perinteisten sukupuoliroolien merkitystä pohtivat näkökulmat varjoonsa.
Suomen Perusta -ajatuspajan uutuusteoksessa Epäneutraali sukupuolikirja – puheenvuoroja sukupuolikysymyksistä puututaan tähän epäkohtaan ja teoksessa nostetaan esiin miesten tasa-arvo-ongelmiin, sukupuolirooleihin ja muihin ajankohtaisiin sukupuolikysymyksiin liittyviä kantaaottavia näkökulmia.
Suomen Perusta -ajatuspaja ja Kirkkonummen Perussuomalaiset järjestävät kirjan teemoja käsittelevän keskustelutilaisuuden torstaina 8.12. klo 18–20. Kirkkonummen kunnantalon Kirkkonummisalissa (Ervastintie 2, Kirkkonummi) järjestettävässä tilaisuudessa kirjaa on esittelemässä Suomen Perustan toiminnanjohtaja Simo Grönroos ja miesten tasa-arvokysymyksistä alustaa miesaktivisti Henry Laasanen.
Tilaisuuteen on vapaa pääsy – tervetuloa mukaan!
Tapahtuman esittely löytyy puolueen sivustolta, klikkaa tästä.
Kirkkonummi-päivillä 27.8. riitti jälleen vilinää ja vilskettä. Teknisistä ja logistisista haasteista huolimatta Kirkkonummen PS pystytti perinteiseen tapaan teltan poliittisten ryhmien alueelle. Teltalla jaettiin n. 400 “perusmakkaraa” JYTKY-sinaapin kera ja n. 40 litraa mehua. Suuri kiitos kaikille teltalla toimineille ja kansanedustajille Arja Juvonen, Simon Elo, Veera Ruoho ja Sampo Terho. Aurinko helli ja hauskaa oli – Perussuomalaiset on yhä Suomen paras toripuolue!
Ohessa kuvia (klikkaa isommaksi):
Grillimakkaralle riitti kysyntää!
Piia Aallonharja – myös kuntavaaliehdokas – aina iloisena jakamassa PS-palloja!
Kansanedustaja Simon Elo.
Kansanedustaja Arja Juvonen
KirPeän 1. vpj Sanna Hartikainen (vasemmalla) ja yhdistyksen sihteeri Riitta Lassila makkaranjaossa.
Veijo Kämppi Raaseporista (vasemmalla), kansanedustaja Veera Ruoho ja KirPeän pj Vesa-Pekka Sainio
Ajatuspaja Suomen Perusta ja Kirkkonummen PS järjestivät yhteistyössä maahanmuuttoaiheisen keskustelutilaisuuden Kirkkonummen pääkirjastolla 9.3.2016. Lähes 50 ihmistä yleisöön kerännyt tilaisuus herätti runsasta ja paikoin värikästäkin keskustelua laajasta yhteiskunnallisesta ilmiöstä. Suuri kiitos yleisölle ja vieraille rakentavista puheenvuoroista!
Ajatuspaja Suomen Perustan toiminnanjohtaja, KirPeän perustajäseniä oleva Simo Grönroos.
Perussuomalaisten Uudenmaan piirihallituksen kannanotto 28.1.2016, julkaisuvapaa heti.
Maahantulo haltuun – rajat väliaikaisesti kiinni
– Suomen tulee väliaikaisesti irtautua toimimattomasta Schengen-sopimuksesta avoimien rajojen osalta ja päättää itse, millä ehdoilla Suomeen saavutaan. Turvallisista maista saapuvia turvapaikanhakijoita ei tule laskea maahan, Uudenmaan perussuomalaisten maahanmuuttotyöryhmän puheenjohtaja ja Uudenmaan perussuomalaisten piirihallituksen 1. varapuheenjohtaja Maiju Tapiolinna sanoo.
Poliisihallinnossa turvapaikanhakijoista vastuussa olevien henkilöiden on käytävä kertomassa turvapaikanhakijoille maamme lakien mukaisesta ikään ja sukupuoleen riippumattomasta henkilökohtaisesta koskemattomuudesta. Koskemattomuuden rikkomisesta seuraa rangaistus ja este turvapaikan saannille.
Suomesta ja Euroopasta kotimaihinsa palaneiden alueita tulee pitää turvallisina turvapaikkahakemuksia käsiteltäessä.
Vastaanottokeskusten toiminnalle on saatava hintakatto, jotta turvapaikanhakijoiden ympärillä pyörivä villi rahastus saadaan kuriin ja siitä valtiolle aiheutuvat kulut voidaan minimoida.
Ihmissalakuljettajien toiminta rajoillamme tulee tehokkaasti estää.
Kirkkonummen Perussuomalaiset ry – KirPeä hallituksen järjestäytymiskokous pidettiin tänään 5.1.2016. KirPeän puheenjohtajana jatkaa v. 2016 yhdistyksen syyskokouksen 13.11.2015 päätöksen mukaisesti Vesa-Pekka Sainio.
Järjestäytymiskokouksessa valittiin vuodelle 2016 seuraavat henkilöt:
1. varapuheenjohtaja SannaHartikainen, 2. varapuheenjohtaja OskarSalakari, sihteeri RiittaLassila ja taloudenhoitaja VilleSalmela. Lisäksi päätettiin, että muita yhdistyksen toimihenkilöitä voidaan valita tarvittaessa vuoden mittaan. Onnea kaikille valituille!
KirPeän hallituksen jäsenet yhteystietoineen löytyvät tämän linkin takaa.
Oletko kiinnostunut kuntavaaliehdokkuudesta? Ota rohkeasti yhteyttä!
Voit myös ilmoittaa kiinnostuksestasi puolueen sivuilta löytyvän lomakkeen kautta. Syötettyäsi yhteystietosi puoluetoimisto lähettää ne eteenpäin meille. Puolueen sivuille pääsee klikkaamalla tätä linkkiä.
Veikkolan torilla 12.12.2015, kuvassa vihtiläisten ja kirkkonummelaisten ps-aktiviien lisäksi kansanedustaja Veera Ruoho (3. vasemmalta), puolustusministeri Jussi Niinistö (4. vas) ja eduskunnan puhemies Maria Lohela (5. vas).
Alueellinen kokeilu kielivalikoiman laajentamiseksi ilman velvoittavaa toisen kansalliskielen opiskelua
Kirkkonummi on kaksikielinen kunta, jossa monet kokevat pitkät kulttuurihistorialliset juuret omaavan ruotsin kielen olevan voimavara ja rikkaus. Työelämän vaatimukset ja lisääntyvät kansainväliset yhteydet puhuvat kuitenkin kielitaidon monipuolistamisen puolesta.
Oppilaiden kieliosaamisen yhdistelmiä tulisi monipuolistaa elinkeinoelämän ja muuttuvan maailman tarpeiden vuoksi. Nyt peruskoulu antaa kahta vierasta kieltä opiskeleville eväät vain englanti-ruotsi –yhdistelmälle. Kieliopinnoissa tulisi kunnioittaa yksilöiden ja perheiden tarpeita, edellytyksiä ja tahtoa.
Hyödyttömäksi koetut kieliopinnot ovat opiskelevien, opettajien ja veronmaksajien resurssien tuhlausta. Monen kohdalla kolmen itselle vieraan kielen opinnot on epärealistinen ylivaatimus. Joidenkin oppilaiden kohdalla yksi vieras kieli riittää, missä tapauksessa oppilasta pitäisi tukea englannin lisätunneilla.
Eduskunta hyväksyi tänä keväällä 2015 Pauli Kiurun (kok.) ponnen, jolla ”eduskunta kehottaa valtioneuvostoa selvittämään lainsäädännölliset edellytykset alueellisiin kokeiluihin kielivalikoiman laajentamiseksi ilman velvoittavaa toisen kansalliskielen opiskelua”.
Sipilän-Soinin-Stubbin hallituksen ohjelmassa todetaan seuraavaa: ”Lisätään ja monipuolistetaan kieltenopiskelua. Käynnistetään alueellinen kokeilu siitä, että aloitetaan vieraan kielen opiskelu jo ensimmäisellä luokalla ja mahdollistetaan alueellinen kokeilu kielivalikoiman laajentamisesta eduskunnan hyväksymän ponnen mukaisesti.”
Nopeasti kansainvälistyvänä ja kehittyvänä kuntana Kirkkonummella olisi poikkeuksellisen hyvät edellytykset kokeiluun, jossa ruotsin voisi – oppilaan ja kodin tahdon mukaisesti – vaihtaa toiseen vieraaseen kieleen kuten saksaan, ranskaan, kiinaan, venäjään tai vaikkapa arabiaan.
On syytä havaita, että kokeilussa olisi oleellista jättää oppilaiden ja kotien tekemät kielivalinnat yksityisasiaksi. Niillä, jotka valitsevat toiseksi vieraaksi kieleksi jonkin muun kuin ruotsin, tulisi olla halutessaan mahdollisuus opiskella ruotsia viimeistään lukiovaiheessa.
Perustuslaki velvoittaa julkista valtaa huolehtimaan suomenkielisen ja ruotsikielisen väestön sivistyksellisistä sekä yhteiskunnallisista tarpeista samojen perusteiden mukaan. Ruotsin osaaminen ei ole enää nykyaikana yleissivistyksen ehto. Hyvällä tahdolla sekä teknologian keinot käyttäen, ruotsinkielisistä viranomais- ym palveluista voidaan huolehtia ilman jokaiselle ikäluokalle pakollista ruotsia.
Edellä todetun perusteella esitämme kunnanvaltuustolle, että Kirkkonummen kunta
ryhtyy valmistelemaan mahdollisimman nopeasti alueellista kielikokeiluakielivalikoiman laajentamiseksi ilman velvoittavaa toisen kansalliskielen opiskelua sekä tekee tätä koskevan esityksen ja lupahakemuksen opetus- ja kulttuuriministeriölle, sekä
että kokeilun suunnittelua, lupahakemusta ja kokeilun toimeenpanoa varten tehdään virkamiestyönä ensi tilassa selvitykset
a) mahdollisuuksista saada valtiolta (OKM:ltä) tukea kokeilun kustannusten kattamiseksi, sekä
b) vanhempien käsityksistä (preferensseistä) siitä, mitä itselle vierasta kieltä heidän lapsensa opiskelisi siinä tapauksessa, että toisen kotimaisen opiskelun velvoittavuudesta voidaan heidän kohdallaan luopua. Tämän selvityksen tekemisessä tulisi hyödyntää mm. Helmi-järjestelmää.
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä: Turvallisten kauttakulkumaiden on rekisteröitävä turvapaikanhakijansa
Tiedote 8.12.2015
Julkaisuvapaa
”Suomi on Euroopan pussinperä, jonka jälkeen turvapaikanhakijat eivät enää jatka eteenpäin. Siksi hallituksen linjaus siitä on tärkeä, että jos Dublin-järjestelmää ei saada toimimaan, Suomi valmistautuu ottamaan kansalliset keinot käyttöön turvapaikanhakijatilanteen hallitsemiseksi”, kommentoi perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho hallituksen tänään julkistamaa turvapaikkapoliittista toimenpideohjelmaa.
”Hallitus tekee nyt nopeassa tahdissa erittäin merkittäviä muutoksia Suomen turvapaikkapolitiikkaan”, jatkaa Terho. ”Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on tyytyväinen moniin uudistuksiin, kuten siihen että oleskeluluvan saaneiden henkilöiden lähtömaiden turvallisuustilanne tarkistetaan jatkossa kaksi kertaa vuodessa. Eli turvapaikka tarjotaan vastaisuudessa vain niin kauan kuin sille oikeasti on tarvetta.”
”Turvapaikkapolitiikkaamme järkevöitetään monelta muultakin osin”, sanoo Terho. ”Ohjelmassa päätettiin muun muassa, että vastaanottokeskuksille laaditaan järjestyssäännöt päivittäisellä ilmoittautumisvelvollisuudella. Samoin turvapaikanhakijoille pyritään antamaan ruoka- ja vaatekuponkeja vastaanottorahan sijaan. Kielteisestä turvapaikkapäätöksestä valittavat henkilöt kerätään palautusten tehostamiseksi palautuskeskuksiin. Valitusten käsittelyajaksi heidät lähtökohtaisesti poistetaan maasta odottamaan päätöstä. Perheenyhdistäminen puolestaan tulee jatkossa edellyttämään riittävää toimeentuloa ja riippumattomuutta sosiaalituista.”
”Tämä ohjelma tulee vähentämään merkittävällä tavalla Suomen vetovoimaa kohdemaana. Hätää kärsivät saavat edelleen turvan Suomesta, mutta elintasosyistä Suomeen ei kannata tulla turvapaikanhakijaksi. Näillä toimilla viestin pitäisi olla selvä.”
Lisätietoja:
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho
050-538 1674
Kirkkonummen Perussuomalaiset ry (KirPeä), syyskokous 13.11.2015
Runsasmääräinen syyskokousväki valitsi kokouksessaan yksimielisesti yhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2016 veikkolalaisen Vesa-Pekka Sainion toiselle peräkkäiselle pj-kaudelleen.
Lapsiperheellinen ja duunaritaustainen 38-vuotias Sainio on koulutukseltaan merkonomi ja on ollut aktiivisesti mukana Perussuomalaisissa vuodesta 2008. Hän on myös Perussuomalaisten Uudenmaan piirisihteeri ja useissa kunnallisissa luottamustehtävissä.
Kokouksessa valittiin myös yhdistyksen hallitus vuodelle 2016. He ovat VilleSalmela (varalla TapioHartikainen), SannaHartikainen (varalla JaniKivelä), OskarSalakari (varalla VoittoMäkipää), SanttuVainionpää (varalla PiiaAallonharja) ja RiittaLassila (varalla MattiTanskanen).
Yhdistyksen uusi hallitus pitää järjestäytymiskokouksensa alkuvuodesta 2016, jossa valitaan hallituksen varapuheenjohtajat, sihteeri ja muut tarvittavat toimihenkilöt.
Tuttavallisemmin KirPeä (Kirkkonummen Perussuomalaisten ääni) on vuonna 2008 perustettu poliittinen paikallisyhdistys. Perussuomalaisten valtuustoryhmään kuuluu Kirkkonummella viisi valtuutettua ja kunnanhallituksen varapuheenjohtajan paikka. Yhdistyksellä on myös lukuisia kunnallisia ja ylikunnallisia luottamustehtäviä. KirPeä ajaa avointa ja vastuullista päätöksentekoa. Meillä ei takki käänny!
“Perussuomalaiset ovat erittäin tyytyväisiä hallituksen sote-sopuun. Näin luonnehti eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho kiivaitten neuvotteluiden tulosta hallituksen infossa, jossa hän sijaisti sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylää, joka oli poissa sairauden vuoksi. Terho ei usko myöskään keskustan ja kokoomusten kiistojen jättäneen varjoa hallituksen tulevan kauden ylle.
Olemme iloisia, että tästä on päästy eteenpäin ja haluamme jatkossakin olla mukana kehittämässä sekä tätä että muitakin hallituksen keskeisiä uudistuksia. Kun lupasimme uudistaa Suomea, ei ainakaan siitä päästä syyttämään, etteikö uudistuksia olisi hallituksesta paljon tullut. Näin haluamme toimia myös jatkossa, Terho linjasi.
– Ratkaisu on perussuomalaisille mieluinen, koska se vastaa myös hyvin tarkkaan sitä, mitä edellisellä vaalikaudella itse esitimme, Terho muistutti.”
Kirkkonummen Perussuomalaiset ry:n hallitus on päättänyt kokouksessaan 9.10.2015, että yhdistyksen syyskokous pidetään pe 13. päivä marraskuuta klo 17.30 alkaen Kirkkonummen kunnantalolla. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Kokouskutsu ja esityslista toimitetaan kirjepostitse lähempänä ajankohtaa. Paikallisyhdistyksen sääntöjen mukaisesti yhdistyksen ja puolueen jäsenmaksun maksaneet henkilöt ovat kokouksessa esitys- ja äänioikeutettuja. Tervetuloa!
Kirkkonummen Perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja ja Perussuomalaisten Uudenmaan piirihallituksen jäsen Vesa-Pekka Sainio valittiin piirisihteeriksi piirihallituksen ylimääräisessä kokouksessa 19.9.2015. Piirisihteerin tehtävä on voimassa vuoden loppuun; vuoden 2016 piirisihteeri valitaan heti alkuvuodesta uuden piirihallituksen järjestäytymiskokouksessa.
Havaintoja Kirkkonummen Kipinä ry:n keskustelupaneelista 17.9.2015
Osallistuin tänään yleisössä Kirkkonummen Kipinä ry:n järjestämään keskustelupaneeliin otsikolla “Tapetilla: Evitskogin vastaanottokeskus”. Toimin myös tilaisuuden järjestelyissä välikätenä ottamalla yhteyttä paikallisten poliittisten ryhmien edustajiin, Kipinä puolestaan hoiti käytännön järjestelyt ja tiedottamisen medialle. Läsnä olikin mukavasti paikallisia toimittajia mutta myös mm. Ylen toimittaja-dokumentaristi.
Tilaisuudessa oli jokaisesta puolueesta paikallisyhdistyksen edustaja, perussuomalaisilta oli valtuustoryhmämme pj Pekka M Sinisalo. Keskustelun kohteena oli tietysti paikallinen “väliaikainen” Evitskogin vastaanottokeskus turvapaikanhakijoille (lyhenettynä tässä tekstissä vok), mutta siinä sivuttiin myös jättiläismäisten, hallitsemattomien turvapaikanhakijoiden virtaa globaalina ja erityisesti EU-alueelle kohdistuvana ilmiönä.
Kuten arvata saattaa, keskustelun asetelma oli se, että Sinisalo esitti arvostelua vok:ia ja ilmiötä kohtaan saaden myös komppausta yleisöstä, siinä missä muut seitsemän panelistia ja valtaosa yleisöstä olivat melkoisessa yhteisrintamassa asioista eri mieltä. Onneksi paikalla oli myös vok:n varajohtaja Veikko Pyykkönen, joka toi asiantuntijan roolissa esille useita ns. teknisiä seikkoja liittyen aiheeseen.
Tilaisuuden myötä olen henkilökohtaisesti tyytyväinen siitä, että me Kirkkonummen Perussuomalaiset olemme edes yrittäneet tuoda esille tarvetta sille, että vok:n perustamisen hyödyt ja haitat tulisi selvittää pohjamutiaan myöten. Samaisella laatimallamme kuntalaisaloitteella vaadimme asukkaiden neuvoa-antavaa kannanottoa vok:n perustamiselle, sikäli kun valtuusto edes voi asiaan mitään lausua – ottaen huomioon Maahanmuuttoviraston tämänhetkisen lähes ylivaltiollisen aseman Suomessa.
Valitettavasti kuten eräskin tuttu totesi tilaisuuden päätyttyä, panelisteilta olisi voinut kysyä sitä, kuinka moni uskoo joulupukkiin – ja moni käsi olisi todennäköisesti noussut ylös. Sinisilmäisyys ja kritiikittömyys tämän historiallisen ilmiön edessä ovat saaneet masentavat mittasuhteet ja sama pätee myös osaan paikallispäättäjistämme. Pekka Sinisalon lisäksi panelisteista lähinnä vain kd:n edustaja Petri Ronkainen toi esille huolta siitä, että Suomeen tulevien kymmenien tuhansien turvapaikanhakijoiden joukossa voi aivan hyvin olla sellaisia henkilöitä, jotka eivät todellakaan ole väittämillään asioilla liikenteessä.
Myöskin lähitulevaisuudessa häämöttävä vääjäämätön ongelma näiden massiivisten ihmismäärien kotouttamisessa ja erityisesti työllistämisessä nousi esille, mutta sekin hankaluus oli joidenkin läsnäolijoiden mielestä päinvastoin vain rikkautta ja mahdollisuus. Kun kyselin työllistymisnäkökulmaa paikallisesta vinkkelistä katsottuna, en saanut mielestäni selviä vastauksia. Jostainko ollaan vain taikomassa lisää työpaikkoja maahan (tai kuntaan), jota jo nyt riivaa ennennäkemätön työttömyys ja talouden madonluvut?
Valtaosa puolueidensa edustajista myönsi, että heidän porukoissaan ei ole otettu mitään kantaa koko vastaanottokeskukseen liittyen! Hämmästyttävää, ottaen huomioon että se on ollut jo kuukauden ja että siitä ollaan erittäin todennäköisesti tekemässä ns. pysyvää ratkaisua, vaikka sitä julkisuudessa väliaikaiseksi luonnehditaankin. Meillä Perussuomalaisilla on kanta, ja se on tullut jo esille mainitsemani kuntalaisaloitteen myötä. Kerrataan vielä:
Kuntaa tai kuntalaisia kuulematta, vastoin kaikkia hyviä hallintotapoja, Kirkkonummlle tuli kunnanhallituksellekin ilmoitusasiana 300 henkilön vastaanottokeskus täysin puskista. Ja koska sitä ylläpitävän yrityksen taustat ja tiloina toimivan rakennuksenkin teknisten yksityiskohtien osalta on yhä monia epäselvyyksiä ja kyseenalaisuuksia, luulisi valtuutettujen ja paikallisten luottamushenkilöiden reagoivan asiaan riittävällä vakavuudella. Tällä hetkellä vallitseva asenne on sitä, että hymistellään, fiilistellään ja unelmoidaan.
Puolustin omassa puheenvuorossani mm. kuntalaisaloitteen merkitystä laillisena ja demokraattisena välineenä vaikuttaa yhteisiin asioihin. Valitettavasti kuntalaisaloite vok:n taustojen selvittämiseksi ja kuntalaisten mielipiteen kyselemiseksi on leimattu muiden puolueiden edustajien toimesta “kalliiksi, populistikseksi persujen hankkeeksi”. Valistin panelisteja että kyllä aloitteen sisältöä sopii arvostella, mutta kannattaisi harkita tarkkaan, lähteekö itse kuntalaisaloitetta käsitteenä väheksymään julkisesti.
Kuntalaisaloitteeseen saa kerätä kannatusta kahden vuoden ajan, joten jääpähän lähitulevaisuutta varten ainakin virallinen tieto siitä, mitä mieltä paikallisyhdistyksemme on ollut asiasta ja mihin me olemme pyrkineet. Kirkkonummen PS tähtää aloitteellaan lähidemokratian toteutumiseen ja faktapohjaiseen päätöksentekoon. Jos asioista tehdään päätöksiä, tehdään ne sitten kerralla kunnolla ja vastuullisesti.
Jos olet kirkkonummelainen ja äänestysikäinen, voit kannattaa kuntalaisaloitetta tämän linkin takaa. Tarvitset sitä varten verkkopankkitunnukset. Voit jättää kannatusilmoituksen myös “nimettömänä” eli nimesi ei näy oikeusministeriön ylläpitämällä verkkosivustolla. Toivomme poliittisesti neutraalisti aseteltuun aloitteeseemme runsaasti kannatusta, myös ylitse puoluerajojen!
Kirkkonummen Perussuomalaiset ry:n hallituksen 28.8.2015 kokouksessa tehdyn päätöksen mukaisesti olen yhdistyksen puheenjohtajan ominaisuudessa ja yhteistyössä Perussuomalaisten Kirkkonummen valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka M. Sinisalon kanssa polkaisseet käyntiin kuntalaisaloitteen “Kuntalaisäänestys Kirkkonummen vastaanottokeskuksesta”.
Kuntalaisaloite löytyy kokonaisuudessaan oikeusministeriön ylläpitämästä kuntalaisaloite.fi-palvelusta, suora linkki TÄSSÄ.
Aloitteen voi allekirjoittaa äänetysoikeuden omaava kirkkonummelainen ja sen voi tehdä em. linkin kautta nettipankkitunnuksia käyttäen.
Vastaanottokeskuksen perustaminen Kirkkonummelle on herättänyt vilkasta ja usein voimakkaitakin tunteita sisältävää keskustelua. Pyrimme aloitteellamme tuomaan esille kunnallisen päätöksenteon ja selvitystyön tarpeellisuutta näin merkittävässä asiassa.
Toivomme aloitteeseen runsasta kannatusta myös ylitse puoluerajojen.
Lisätietoja aloitteesta saa Pekka M. Sinisalolta, puh. 040 567 3945 tai sähköpostitse pekka.sinisalo@kirkkonummi.fi.
Kirkkonummelainen pitkän linjan PS-vaikuttaja Pekka M. Sinisalo on ilmoittautunut ehdolle Perussuomalaisten varapuheenjohtajaksi. Pekka on mm. Perussuomalaisten Uudenmaan piirin puheenjohtaja, kunnanhallituksen 2. varapj ja HSL:n hallituksen jäsen. Mahdollinen valinta tapahtuu Perussuomalaisten 11. puoluekokouksessa Turussa 8.-9. elokuuta.
Asiasta ovat uutisoinneet mm. Kirkkonummen Sanomat (lue juttu täältä) ja Viisykkönen (lue juttu täältä).
Kirkkonummen Perussuomalaiset ry:n Facebook-sivu on ylivoimaisesti tykätyin kaikista kirkkonummelaisista poliittisista paikallisyhdistyksistä.
KirPeän sivut ovat keränneet on tätä kirjoittaessa 380 ns. tykkäystä, siinä missä toiseksi suosituimmalla Kirkkonummen Vihreillä niitä on 105. Muiden Kirkkonummella toimivien poliittisten paikallisyhdistysten FB-tykkäyksien määrät jäävät enemmän tai vähemmän alle sataan.
KirPeän FB-sivuilla on ollut kuhinaa viimeisen vuoden aikana. Puoli vuotta sitten tykkäyksiä oli 256 ja vuosi sitten 161. Kasvu on ollut todella voimakasta ja kertoo osaltaan siitäkin, että viestintä Facebookin kautta on onnistunutta. Huomattavaa on sekin, että Perussuomalaiset rp on suurin suomalainen puolue Facebookissa, huikealla yli 29.000 tykkäyksellään.
Kirkkonummen PS kiittää FB-sivujensa tykkääjiä, seuraajia ja juttuja kommentoivia! Pysytään yhteyksissä 🙂
Perussuomalaisten Uudenmaan ja Helsingin piirien yhteinen vaalisloganin julkistaminen ja vaalistartti järjestettiin tänään 10.2. Helsingissä, legendaarissa Rymy-Eetussa.
Paikalla oli salillinen kansanedustajaehdokkaitamme ja heidän tukijoukkojaan sekä ihmisiä paikallisyhdistyksistä. KirPeän edustajana toimi puheenjohtaja Vesa-Pekka Sainio.
Iskulause kuuluu TYÖTÄ TOIVOA TURVAA. Se kuvastaa työn merkitystä sekä yksilön että yhteisön kannalta.
Uudenmaan piirin pj Pekka M. Sinisalo korosti puheessaan työn tärkeyttä paremman toivon tuomiseen ja turvallisuuden luomiseen.
Kuvia tapahtumasta löytyy KirPeän FB-sivuilta (linkki tässä).
Lisäys juttuun 12.2.2015: Videotallenne tapahtuman puheista löytyy nyt tämän linkin takaa.
YLE Uutiset kertoo tänään julkaistussa jutussa, että kirkkonummelaisittain suurta huomiota saanut esitutkinta Kirkkonummen entisen kunnanhallituksen puheenjohtajan Timo Haapaniemen (kok.) ympärillä johtaa syyteharkintaan. Ote uutisoinnista:
“Poliisi epäilee, että kaupoilla on annettu virkamiehelle lahja tai muu etu, jolla on vaikutettu tai pyritty vaikuttamaan virkamiehen toimintaan tämän palvelusuhteessa. Hän toimi epäiltyjen rikosten tekoaikana vuosina 2003-2012 kunnanhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajana.
Virkamies oli ollut myös mukana päättämässä rakennusyhtiön omistamien maa-alueiden rakennuskaavoituksesta.
Lahjan tai edun arvon epäillään olleen huomattava ja tekoa epäillään kokonaisuutena törkeäksi.
Esitutkinnassa on ollut epäiltynä kaikkiaan kolme henkilöä. Tapahtumia on tutkittu rikosnimikkeillä törkeä lahjuksen antaminen ja ottaminen sekä törkeä virka-aseman väärinkäyttäminen.”
Kirkkonummen Perussuomalaiset ry:n hallituksen järjestäytymiskokouksessa 9.1.2015 tehtiin seuraavia henkilövalintoja:
Yhdistyksen 1. varapuheenjohtajaksi valittiin Sanna Hartikainen, 2. varapuheenjohtajaksi Jani Kivelä, sihteeriksi Riitta Lassila ja taloudenhoitajaksi Ville Salmela.
Kaikki valitut ovat olleet jo pitkään yhdistyksen aktiiveja ja kunnallisia luottamushenkilöitä. Sanna Hartikainen ja Ville Salmela ovat myös kunnanvaltuutettuja. Salmela on lisäksi yksi yhdistyksen neljästä perustajajäsenestä.
Hallituksen jäsenten yhteystiedot löytyvät täältä.
Näillä valinnoilla on hyvä aloittaa vuosi 2015 ja urakat kohti eduskuntavaaleja!
Perussuomalaiset tervehtivät tyytyväisyydellä tuoretta tutkimustulosta Åbo Akademin yhteiskuntatieteen tutkimuslaitos Samforskin yhteistyössä Tampereen ja Turun yliopistojen politiikan tutkijoiden kanssa kartoittamaa tutkimusta liittyen ruotsinkieleen ja suomenruotsalaisuuteen.
Suhtautuminen ruotsinkielen opiskelun pakollisuuteen oli tutkimuksen mukaan selkeästi kielteistä. Enemmistö eli kolme neljäsosaa kansalaisista haluaisi eroon pakollisesta kouluruotsista. Yli 60 prosenttia on myös sitä mieltä, että koulussa olisi hyödyllisempää opiskella jotain muuta kieltä kuin ruotsia.
Perussuomalaiset ovat puolueena kannattaneet kansalaisaloitetta ruotsinkielen valinnaisuudesta. Olemme todenneet muun muassa, että ruotsin pakollinen opiskelu vie aikaa globaalisti hyödyllisempien kielten opiskelulta. Se on rasite erityisesti kaupankäynnin kannalta, koska ruotsin kieli on pienen markkina-alueen kieli. Jos mielimme laajentaa vientiämme, sen on suuntauduttava muuallekin kuin Itämeren länsirannalle.
Toivomme jokaisen puolueen ottavan rohkeasti kantaa ruotsinkielen valinnaisuuteen vaalikeskusteluissa. Me olemme oman kantamme jo kertoneet.
Lisätietoja:
Jari Lindström Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Perussuomalaiset puhelin 050-5120495 s-posti: jari.lindstrom@eduskunta.fi
Juttu julkaistu alunperin Suomen Uutiset-palvelussa (linkki tässä).
Halla-aho: Ei hallitukseen apupuolueeksi
Perussuomalaiset saattaa saada kovan vahvistuksen eduskuntavaaleihin, jos europarlamentaarikko Jussi Halla-aho päättää lähteä ehdokkaaksi. Halla-aho kertoi Lännen Medialle pitävänsä aiheesta tiedotustilaisuuden 16. tammikuuta.
– Olen ratkaisuni tehnyt. Jos toimii politiikassa, on ajateltava olevansa lähtökohtaisesti tarpeellinen jollain tavalla. Sitten pitää miettiä, kummassa paikassa on tarpeellisempi, Halla-aho sanoo.
Kannatus ja hallitusneuvotteluiden vipuvarsi
Halla-ahon mielestä ei olisi järkevää lähteä hallitukseen 10-15 prosentin kannatuksella apupuolueeksi, vaikka perussuomalaisille on povattu hallituspaikkaa.
– Siinä on se ongelma, että jos meillä ei ole riittävän kannatuksen tuomaa vipuvartta hallitusneuvotteluissa, emme saa mitään keskeisiä tavoitteitamme hallitusohjelmaan, minkä jälkeen me olemme sidottuja kannattamaan koko vaalikauden ajan jonkun muun hallitusohjelmaa myös meille itsellemme tärkeissä kysymyksissä. Se olisi poliittinen itsemurha tälle puolueelle, Halla-aho toteaa.
Vähintäänkin toiseksi suurin puolue
Halla-ahon mielestä perussuomalaisten pitää olla vähintäänkin toiseksi suurin puolue, jotta hallitukseen lähteminen olisi järkevää. Muuten puolueella ei olisi kovinkaan paljon sanomista hallitusohjelmaan.
– Ei pidä tässä vaiheessa lyödä lukkoon, että menemme kaikissa tilanteissa hallitukseen, koska sen jälkeen siitä on aika vaikea perääntyä.
Perussuomalaisten toinen europarlamentaarikko Sampo Terho on jo kertonut pyrkivänsä eduskuntaan. Jos Terho pääsee Arkadianmäelle, europarlamenttiin nousee kansanedustaja Pirkko Ruohonen-Lerner. Jos Halla-aho lähtee vaaleihin ja menee läpi, parlamenttipaikka aukeaa ex-ministeri Toimi Kankaanniemelle. Kolmannella varasijalla on kansanedustaja Juho Eerola.
Perussuomalaisten Kirkkonummen valtuustoryhmässä tapahtui tämänpäiväisessä valtuuston kokouksessa muutoksia. Kunnasta muuttaneen Jaana Andersinin tilalle varsinaiseksi valtuutetuksi nousi Sanna Hartikainen ja 5. varavaltuutetuksi tämän myötä Petri Manssila.
Sanna on 42-vuotias perheenäiti ja markkinoinnin ammattilainen Masalasta. Hän on ollut aktiivisesti mukana perussuomalaisissa vuodesta 2012. Hän sai tuolloin ensikertalaisena kuntavaaleissa 68 ääntä ja tuli valituksi varalle Kirkkonummen kunnanvaltuustoon. Sanna on myös aktiivisesti mukana KirPeän toiminnassa, mm. yhdistyksen hallituksen jäsenenä.
Kirkkonummen Perussuomalaisten jäsenkirje ensi vuoden tärkeisiin asioihin liittyen. Tämä on lähetetty kaikille jäsenille joiden sähköpostiosoite löytyy jäsenrekisteristä.
Kirkkonummen keskusvaalilauta on lähestynyt yhdistystämme ehdokkaiden esittämiseksi vaalilautakuntiin ja vaalitoimikuntaan sekä vaalitoimitsijoiksi eduskuntavaaleihin 2015. Vaalilautakunnat ovat varsinaista äänestyspäivää varten ja niitä on seitsemällä eri äänestysalueella (kullakin alueella yksi lautakunta). Vaalitoimikunta toimii laitosäänestyspaikoissa ja kotiäänestyksessä. Vaalitoimitsijat osallistuvat Masalan ja Veikkolan kirjaston ennakkoäänestyksiin.
Vaalilautakuntiin valituilta henkilöiltä odotetaan valmiuksia käyttää sähköistä äänioikeustietojärjestelmää, jonka käyttöön annetaan kunnan toimesta koulutus lähempänä vaaleja. Kaikille valituille henkilöille maksetaan palkkio tehtävän perusteella sekä kilometrikorvaukset. Kunnanhallitus tekee lopulliset päätökset vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan kokoonpanoista, poliittisten ryhmien tekemien ehdotusten perusteella. Vaalitoimitsijat yleisille äänestyspaikoille valitsee puolestaan keskusvaalilautakunta.
Pyydän vastauksianne sähköpostitse kirkkonummenperussuomalaiset@gmail.com 8.1.2015 mennessä seuraavin osin:
1) Kerro mihin vaalilautakuntaan haluat, ja mihin tehtävään siinä (puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi, jäseneksi tai varajäseneksi).
2) Kerro myös jos haluat vaalitoimikuntaan ja mihin tehtävään siinä, tai jos haluat vaalitoimitsijaksi yleisille ennakkoäänestyspaikoille.
Masalan kirjasto 8.-10.4.2015 klo 14-20 Veikkolan kirjasto la-su 11.-12.4.2015 klo 9-18, ma 13.4.2015 klo 14-20
2. KirPeän jäsenmaksu 2015
Kirkkonummen Perussuomalaisten syyskokouksessa 7.11.2014 päätettiin vuoden 2015 jäsenmaksusta, joka on 10 euroa jäsentä kohti. Hallitus päätti kokouksessaan 4.12.2014, että jäsenmaksun eräpäivä on 28.2.2015.
Yhdistyksen taloudenhoitaja lähettää jäsenille laskut alkuvuodesta. Huomioitavaa on, että jäsenmaksun laiminlyöminen riittää irtisanomisperusteeksi yhdistyksestä.
Perussuomalaisten Kirkkonummen valtuustoryhmän puhe, valtuuston kokouksessa 29.11.2014 (videotallenne löytyy tämän linkin takaa).
Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut, viranhaltijat ja kuntalaiset.
Me perussuomalaiset olemme vahvistaneet asemaamme Kirkkonummen kehittäjinä. Kannatuksemme on kasvussa ja samalla vastuumme kunnan tulevaisuudesta. Meitä harmittaa rappio, johon kuntamme talous on tällä vaalikaudella ajautunut. Tämä on johdonmukainen seuraus valtakunnan politiikalle, jota tuhoon tuomitulla linjalla on ajettu. Oli ”ihanaa”, kun maata voitiin ajaa mielikuvilla. Valtakunnan tasolla vastuunkantajat voivat paeta EU:n suojiin. Täällä me kaikki kärvistelemme ja selviydymme yhdessä.
Me perussuomalaiset olimme valmistautuneet hyvin tämän syksyn budjettineuvotteluihin. Pohdimme yhdessä meille tärkeät tavoitteet Kirkkonummen ja kuntalaisten kannalta. Neuvottelut olivat alkuun turhauttavat, koska monissa muissa poliittisissa ryhmissä ei arviomme mukaan oltu valmistauduttu neuvotteluihin riittävästi. Lisäksi talousarviotoimikunnan koko ja ryhmäkohtaiset neuvottelijoiden määrät ryhmien kokoon suhteutettuna olivat mielestämme kyseenalaisia. Neuvottelijoita oli yksinkertaisesti liikaa. Koko prosessia on syytä uudistaa tulevia talousarvioneuvotteluja ajatellen.
Pakko sanoa, että kokoomuksen osalta ryhmää ei alkuun tuntunut johtavan kukaan? Alkukankeuden jälkeen iso kiitos Erkki Majaselle ja Matti Kaurilalle ponnisteluista yhteisten kantojen löytämiseksi. Lopulta puheenjohtaja Raija Vahasalo totesi neuvottelujen päättyneen yhteisymmärrykseen. Tämä sopi myös perussuomalaisten ryhmälle.
Me perussuomalaiset olemme tyytyväisiä neuvottelujen lopputulokseen. Tulimme muita vastaan meille vähemmän tärkeissä asioissa. Tätähän politiikka on. Saimme hyväksynnän meille tärkeissä suurissa asioissa. Olisimme halunneet nostaa kunnan veroäyriä 0,25 prosentilla yhteensä 19,75 prosenttiin, mutta hävisimme esityksemme kunnanhallituksessa ja valtuustossa.
Tällä korotuksella olisimme korvanneet meille tärkeästä kotihoidon kuntalisästä aiheutuvia kustannuksia ja pienentäneet kuntalain vastaista alibudjetointia. Olisimme pienellä panostuksella saaneet kunnan talousarvion tasapainoon, emmekä olisi tällä toimenpiteellä liiaksi heikentäneet kuntalaisten ostokykyä. Meidän olisi pitänyt nostolla varautua myös lähivuosina uhkaaviin palvelujen leikkauksiin, kun valtionosuudet pienentyvät, yhtä kaikki, näillä mennään.
Meille tärkeä ”pieni asia” oli saada uusi neuvontainsinöörin virka. Kunnan maine on rapautunut rakennuslupien myöntämisessä ja hankkeiden valmistelussa. Kuntaamme pidetään jäykkänä ja yli byrokraattisena. Rakennusvalvonnan väitetään vaikeuttavan asioita, ettei tänne ainakaan yhtään yritystä uskaltaisi hankkiutua ja samaa kertovat monet omakotitaloa suunnittelevat. Nyt pitkien puheiden jälkeen saamme ainakin pariksi vuodeksi uuden neuvontainsinöörin.
Kirkkonummen keskustan hiljentyminen ja samalla palvelujen karkaaminen kauppakeskuksiin huolettaa meitä. Siksi yksi tärkeimmistä investointitavoitteista on kirjaston laajentaminen vaatimuksia vastaavaksi ja seuraavien vuosikymmenten käyttöön. Kiitos kunnanjohtajalle, joka esitti asiaa budjettiesityksessä. Me kannatamme keskusta-alueen piristämistä kaikin keinoin ja varsinkin nyt, kun valtiokin ennakoi tukevansa kirjastohanketta 1,7 miljoonalla eurolla. Kirjaston laajentaminen ja muidenkin palvelujen saanti perinteiseen keskustaan on myös kunnan imagokysymys.
Valtakunnan politiikka aiheuttaa Metropoli ja Sote –hankkeiden vuoksi Kirkkonummen päättäjille erityisen ongelman. Meidän pitäisi rakentaa uusi terveyskeskus, joka maksaa kymmeniä miljoonia euroja. Kenelle me rakennamme sen ja kuka sen käytöstä lopulta päättää, me vai metropoli? Hallituksen kaikkien ”hallintohimmeli” -hankkeiden toteuduttua Kirkkonummi on osa pääkaupunkiseudun metropolia, jossa muut päättävät puolestamme. Metropolihallinto tuottaa ja Sote –organisaatio järjestää palvelut ja lähettää meille laskun. Ehkä saamme jatkossakin päättää itse sivistystoimesta: päivähoito, perusopetus ja kirjasto. Molemmat lukiommekin ovat pienuutensa vuoksi loppupeleissä vaakalaudalla.
Edellisen perusteella me perussuomalaiset panostaisimme sivistykseen ja kasvatukseen, joka meillä jatkossakin on omassa hallinnassa sekä senioreiden toiminnan tukemiseen palvelukeskuksessa. Kannatamme keskustan uutta kouluhanketta Vesitornin mäkeen ja kirjaston laajennusta peruskorjauksineen sekä kaikesta huolimatta uuden terveyskeskuksen rakentamista. Tulevaisuuden haaveena meillä on Porkkalan kansallispuisto, joka ei toteutuessaan puolustusvoimien mukaan haittaa heidän toimintaansa. Luonnonpuisto voisi oikein toteutettuna tukea kirkkonummelaista yrittäjyyttä, eikä se myöskään ole alueen tulevan kasvun esteenä.
Lopuksi tahdon ryhmäni puolesta esittää kiitokseni kuluneesta vuodesta kaikille päättäjille, virkamiehille ja kuntalaisille. Hyvää joulun aikaa.
Kirkkonummen Perussuomalaiset ry:n sääntömääräisen syyskokouksen 7.11.2014 henkilövalintoja
KirPeän hallitus vuodelle 2015: Sanna Hartikainen, Jani Kivelä, Riitta Lassila, Petri Manssila ja Ville Salmela.
Heidän henkilökohtaiset varajäsenensä ovat samassa henkilöjärjestyksessä Oskar Salakari, Voitto Mäkipää, Santtu Vainionpää, Pekka M. Sinisalo ja Matti Tanskanen.
KirPeän edustajat Uudenmaan piirin kokouksiin vuodelle 2015: Vesa-Pekka Sainio, Sanna Hartikainen, Riitta Lassila, Pekka M. Sinisalo, Santtu Vainionpää, Matti Tanskanen ja Jani Kivelä.
Heidän henkilökohtaiset varajäsenensä ovat samassa henkilöjärjestyksessä: Voitto Mäkipää, Keijo Karvinen, Petri Manssila, Jarkko Kaari, Kai Lindroos, Oskar Salakari ja Ville Salmela.
Kirkkonummen Perussuomalaisille uusi puheenjohtaja
Kirkkonummen Perussuomalaiset ry (tuttavallisemmin KirPeä) piti sääntömääräisen syyskokouksensa 7.11.2014. Runsasmääräinen kokousväki viritteli illan aikana vilkasta keskustelua ajankohtaisista asioista ja kunnallispoliittisista teemoista.
Yhdistyksen puheenjohtajaksi vuodelle 2015 valittiin yksimielisesti Vesa-Pekka Sainio, 37-vuotias perheenisä Veikkolasta. Sainio on koulutukseltaan merkonomi ja työtaustaltaan duunari. Puolueessa hän on ollut vuodesta 2008, toimien mm. Vihdin Perussuomalaisten sihteerinä ja KirPeän varapuheenjohtajana.
– Perussuomalaiset tarjoavat rehellisen ja avoimen mahdollisuuden osallistua kuntapolitiikkaan. Liityin puolueeseen mm. siksi, että olin täydellisen pettynyt Suomen EU-politiikkaan ja kielipoliittisiin ratkaisuihin, Sainio kertoo. – Ja tekemistä niiden parissa riittää vieläkin, Sainio lisää.
Kirkkonummelainen päätöksenteko on tullut tutuksi Sainiolle lautakuntatyöskentelyn lisäksi Perussuomalaisten valtuustoryhmän sihteerinä.
– KirPeän jäsenistö koostuu vastuullisista ja kokeneista ihmisistä, jotka hoitavat kymmeniä eri luottamustehtäviä sekä kunnallisesti että ylikunnallisesti. Kirkkonummen lähitulevaisuuden investointipaineet ja valtakunnan tason uudistushankkeet huomioiden on varmaa, että poliittisella kentällä riittää töitä. On suuri kunnia tarttua yhdistyksen ruoriin, tuleva puheenjohtaja fiilistelee.
Luottamustoimiltaan Sainio on nuorisolautakunnan ja Eerikinkartanon johtokunnan jäsen, konsernijaoston varajäsen, HUS-sairaanhoitopiirin HYKS-lautakunnan varajäsen ja Uudenmaan Perussuomalaisten piirihallituksen jäsen vuodelle 2015.
Jo viisi vuotta KirPeän puheenjohtajana toiminut Pekka M. Sinisalo antoi suosiolla tilaa seuraajalleen.
– Annan täyden tukeni uudelle puheenjohtajallemme, lupaa kiireinen eduskuntavaaliehdokas Sinisalo.
Syyskokouksessa valittiin myös yhdistykselle uudet hallitusjäsenet vuodelle 2015. He ovat Sanna Hartikainen, Jani Kivelä, Riitta Lassila, Petri Manssila ja Ville Salmela. Heidän henkilökohtaiset varajäsenensä ovat samassa henkilöjärjestyksessä Oskar Salakari, Voitto Mäkipää, Santtu Vainionpää, Pekka M. Sinisalo ja Matti Tanskanen.
Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin YouTube-kanava aloitti varsinaisten videoiden postaamisen 31.10.2014. Soinin Juutuubi-kanavalla tullaan näkemään säännöllisesti julkaistavia lyhyitä videoita, joissa “peruspomo” kertoo mielipiteitään asiasta kuin asiasta. Ensimmäinen julkaistu video käsittelee rasismia (linkki tässä).
KirPeän sihteeri postittaa viikon 45 alussa jäsenistölle kokouskutsun yhdistyksen sääntömääräiseen syyskokoukseen, joka järjestetään pe 7.11.2014. Tarkempi aika ja paikka kokouskutsussa. Kahvi- ja teetarjoilu, tervetuloa!
Uutinen julkaistu Perussuomalaiset Nuoret ry:n kotisivuilla 27.10.2014 (linkki tässä).
Opetus- ja kulttuuriministeriö syrjii poliittisen mielipiteen perusteella
Perussuomalaiset Nuoret haki viime vuonna tukea Opetus- ja kulttuuriministeriöltä (OKM) 100 000 euroa, mutta sai vain 29 000, kun esimerkiksi Keskustanuoret sai 662 630 euroa.
OKM on hylännyt Perussuomalaisten Nuorten päätöksestä tekemän oikaisupyynnön. Hylkäyspäätöstä perustellaan muun muassa seuraavasti:
“[…] järjestön näkemykset monikulttuuriasioissa ovat olleet ristiriidassa nuorisolain arvopohjan kanssa. Järjestön tulisi huomioida toiminnassaan lain arvopohja, ja sitä on mm. monikulttuurisuus ja syrjimättömyys (yhdenvertaisuus-käsitteeseen kuuluva).”
OKM näyttäisi viranomaisena pyrkivän puuttumaan Perussuomalaisten Nuorten poliittiseen toimintaan ilmaisemalla, miten nuorisojärjestö saa tai ei saa ajatella poliittisista kysymyksistä saadakseen valtionapua toimintaansa.
– Perussuomalaiset Nuoret hyväksyy jäsenikseen ja toimintaansa taustasta riippumatta kaikki Suomessa asuvat, jotka kokevat perussuomalaisuuden omakseen. Hävytöntä, että valtion viranomainen syyttää poliittista nuorisojärjestöä syrjinnästä eikä esitä mitään perusteluita, ihmettelee Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Simon Elo.
Perussuomalaiset Nuoret vaatii seuraavaan hallitusohjelmaan nuorisojärjestöjen valtiontukijärjestelmän oikeudenmukaista uudistusta ja valittaa OKM:n päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.
Helsingin Seudun Liikenteen (HSL) hallituksen jäsen, Uudenmaan Perussuomalaisten puheenjohtaja Pekka M. Sinisalo vastustaa koko Helsingin seudulle suunniteltuja tiemaksuja. Asia oli esillä HSL:n hallituksen kokouksessa 21.10., ollen osana Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelmaa. Kokous päätti esittää autoilun lisämaksua tulevan voimaan vuonna 2020. Ehdotus tiemaksuista lähtee lausuntokierrokselle 14 kunnalle.
Sinisalo esitti että lausunnosta poistettaisiin kaikki viittaukset tie- tai ruuhkamaksuihin. Perusteluina ehdotukselleen hän mainitsi, että “kyseessä on epäoikeudenmukainen veroluonteinen lisämaksu kehyskuntien asukkaille ja talouselämälle”. Hän jätti pöytäkirjaan eriävän mielipiteen.
Pekka Sinisalon mielestä Suomen talousveturina toimivan pk-seudun liikennehankkeisiin pitää löytyä varat valtion budjetista.
Kulunut syksy on ollut KirPeän Facebook-sivujen osalta todella aktiivinen. Tykkäämismäärät ovat kasvaneet rajusti ja meillä onkin jo lähes 250 tykkäystä kasassa! =) KirPeä pyrkii tiedottamaan kaikki ajankohtaiset uutiset ja kannanotot sekä kotisivuillamme että Facebookissa. Seuraa meitä ja tiedät mistä puhutaan!
Kirkkonummen Perussuomalaisten jäsenistölle suunnattu internetissä toteutettu kysely on aloitettu tänään 15.9. Siihen vastaaminen on anonyymiä eli vastaajia ei voida yhdistää oikeaan henkilöön.
Kysely on lähetetty kaikille yhdistyksen jäsenille ja siihen voi vastata 30.9. klo 18.00 asti. Kyselyyn osallistutaan sähköpostitse välitetyn viestin sisältämän linkin kautta.
Lisätietoja ja teknisiä apuja voi kysellä allekirjoittaneelta.
Perussuomalaisten Uudenmaan piiri valitsi torstaina 11.9.2014 Keravalla pidetyssä syyskokouksessaan piirin nykyisen puheenjohtajan Pekka M. Sinisalon yksimielisesti jatkokaudelle. Sinisalo otti valinnan vastaan iloisissa tunnelmissa.
Kiitospuheessaan Sinisalo kiitti lähes satapäistä kokousväkeä tuesta valinnalle ja totesi tulevien eduskuntavaalien olevan elintärkeät Uudenmaan piirille. ”Jokaisen panos on tärkeä ja kaikkien panosta arvostetaan. Edessä on tärkeät vaalit ja ne me voitamme”, Sinisalo totesi.
Syyskokous valitsi vuoden 2015 piirihallitukseen seuraavat henkilöt paikallisyhdistyksittäin:
—
Askola-Myrskylä-Pukkila: Jorma Jousi
Espoo: Veikko Granqvist, Jonna Löflund ja Maija Saimalahti
Hanko: Pekka Tuunanen
Hyvinkää: Timo Riskilä
Inkoo: Veijo Ratilainen
Järvenpää: Keimo Lehtinen
Kauniainen: Jarkko Huttunen
Karkkila: Timo Toiminen
Kerava: Iiro Silvander
Kirkkonummi: Vesa-Pekka Sainio
Lohja: Merja Nevalainen ja Raimo Friberg
Loviisa: Veli-Matti Mettinen
Mäntsälä: Sari Martniku
Nurmijärvi: Maiju Tapiolinna
Pornainen: Jukka Turunen
Porvoo: Håkan Mansner ja Monica Pokela
Raasepori: Petri Palin
Sipoo: Pentti Sittnikow
Siuntio: Mika Savilahti
Tuusula: Pasi Huuhtanen
Vantaa: Ulla Sajaniemi, Teijo Kakko ja Arja Niemelä
Vihti: Pasi Salonen
—
Puheenjohtaja Sinisalo toivoo uudelle piirihallitukselle menestystä ja voimia tulevan kevään vaalihaasteissa ja toivoo menestyksekästä yhteistyötä kaikkien piirin sidosryhmien kanssa.
Valtuuston kokoukseen osallistui perussuomalaisten valtuustoryhmästä valtuutetut Pekka M. Sinisalo, Jaana Andersin, Ville Salmela, Heidi Kuittinen javaravaltuutettu Antti-Jussi Manninen. Kokouksen loppumetreillä jossa käsiteltiin valtuutettu Jaana Mannisen eroilmoitus, A-J Mannisesta tuli varsinainen valtuutettu ja sen myötä 5. varavaltuutetuksi nousi Jani Kivelä.
Hallitusneuvos Päivi Salo esitteli kokouksen aluksi uusimman sote-lakiehdotuksen, josta on pyydetty kuntien lausunnot. Esittelyn lopussa valtuutetut esittivät kysymyksiään. Pekka M. Sinisalo tiedusteli, miten suunnitteilla oleva metropolialue ja sote-uudistus liittyvät toisiinsa.
Vastauksena Salo arvioi, että (lainaus) “Koska niitä on linjattu eriaikaisesti, ne eivät tällä hetkellä liity toisiinsa suoranaisesti. Metropolihallinnolle on linjattu omat asiansa kuten erilliset vaalit, joka tulee varmasti vaikuttamaan perustuslakiarvioon, sillä silloin herää kysymys toteutuuko sote-alueessa demokratia isojen kuntayhtymien kohdalla. Metropolihallinto ja sote eivät liity tehtäviensä kautta suoraan toisiinsa.”
Muita havaintoja
Kokous sujui tuttuun tapaan. Puheenvuoroja käytettiin ahkerasti, myös sellaisia joissa ei ollut sisältöä ja jotka venyivät kohtuuttoman pitkiksi aikarajoituksista huolimatta. Valtuutettu Dennis Strandellilta (rkp) kuultiin kokouksen asiattomin puheenvuoro, valtuustosaliin sopimaton ryssittely, pykälässä jossa keskusteltiin mm. Långvikin alueen kaavoittamisesta. Hauskana yksityiskohtana voisi mainita sen, että useassa kohdassa valtuutetut intoutuivat leikkimielisesti vertaamaan kirkkonummelaista päätöksentekoa Pohjois-Korean meininkiin.
A-J Manninen teki ponsiehdotuksen seuraavasti: Sivulla 2) Långvik, Tanskarla. Hankkeen yhteydessä neuvotellaan maankäyttösopimus, jossa sovitaan hankkeen rahoitusosuus kevyenliikenteen väylän, Jorvas-Långvik toteutuksessa.
-> Ponsi meni läpi yksimielisesti.
Perustelut: Tie Långvikin ja Tanskarlan kohdalla on enimmikseen kevyen liikenteen käytössä. On hurjaa seurailla päivittäin, kun jalankulkjiat väistelevät autoja ojiin. Tanskarlasta Löngvikin kyläkeskukselle tulee noin pari kilometriä matkaa, jos sitäkään. Mutta kevyen liikenteen väylän reitin tulee kulkea 51:en kohdalta kyläkeskukseen saakka, jolloin se turvaa kulkemisen ja ulkoilun. Synergia tulee löytyä alueelle rakentajan ja kunnan välillä.
Pekka M. Sinisalo arvosteli Långvik Capitalin tapaa lähestyä valtuutettuja. Hänen mielestään alueen kaavoittamiseen liittyy painostuksen tunnetta, vaikka onkin sinällään hyvä että hanketta suunnitellaan. Hän ei vastusta “Teemun hallia”, mutta tapaa jolla sitä on tuotu esille poliittiselle päätöksenteolle. Kevyen liikenteen väylä on Sinisalon mielestä tärkeä, Långvik Capitalia ei voida kuitenkaan sitouttaa sen koko rakentamiseen, vaan pitää saada muodostettua kunnan kanssa yhteisymmärrys mihin asti väylä tulisi.
Sinisalo myös kannatti Hauklammen asemakaavaa, sillä alueelle pitää hänen mukaansa saada rakentaa, paikkaan jossa ihmiset ovat omistaneet maata jo vuosikymmeniä. Manninen komppasi Sinisaloa, tuoden esille myös sen että alueella 50 vuotta kiinteistöä omistaneelle taholle tulisi antaa mahdollisuus rakentaa jotain sellaista joka kehittää koko aluetta.
Pykälä 8, Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman 2014-2017 tavoitteiden hyväksyminen.
Sinisalo kommentoi pitkää keskustelua. “Voidaan vaikka puhua loppuilta, mutta se ei poista sitä tosiseikkaa, että kunnasta puuttuu tekeviä käsiä nuorten parista. Nuorten pahoinvointi kasvaa koko ajan tässä taloustilanteessa. Kysyisinkin perusturvajohtajalta, mikä on tällä hetkellä nuorten palveluiden tilanne Kirkkonummella ja onko kunnalla riittävästi ihmisiä vastaanottamaan avun tarvitsevia? Minä löydän kunnan sivuilta vain tietoa erilaisista nettipalveluista ja nettiosoitteista, joihin turvautua.”
Perusturvajohtaja Liisa Ståhle vastasi: “Siellä (hyvinvointiasemalla) on ollut alunperin kolme työntekijää, tällä hetkellä kaksi. Psykologi ja erikoissairaanhoitaja. Sosiaaliohjaaja joka oli aikaisemmin on siirretty mielenterveyskuntoutuijien hoidon arviointiin. Hyvinvointiasema on ollut muutaman vuoden käynnissä ja palvelun kysyntä on asettunut sille tasolle että kaksi työntekijää pystyy hoitamaan asiat.”
Pykälä 16, Eron myöntäminen luottamustehtävistä ja uusien jäsenien valinta (JA).
Valitettavasti vieläkään Jaana Andersinin eroasioita osasta hänen luottamustehtävistään ei voitu käsitellä loppuun saakka, vaan asia palautettiin kunnanhallitukselle. Taustalla on kunnan taholta epäonnistunut asian valmistelu.
Pykälä 18, Eron myöntäminen luottamustehtävistä ja uuden jäsenen valitseminen (TP).
Teijo Petäjäjärven kunnasta poismuuttamisen myötä uudeksi nuorisolautakunnan jäseneksi valittiin Vesa-Pekka Sainio. Hänen ollessa aiemmin varajäsen, uudeksi varajäseneksi valittiin Jani Kivelä.
Pykälä 19, Eron myöntäminen luottamustehtävistä ja uuden jäsenen valitseminen (JM).
Jaana Mannisen muutettua pois Kirkkonummelta, valittiin yllämainitut uusi valtuutettu ja varavaltuutettu. Lisäksi ruotsinkielisen varhaiskasvatus- ja opetuslautakunnan (SFUN) jäseneksi valittiin Heidi Kuittinen. Konsernijaoston jäsenyyden paikan nimeää myöhemmin kunnanhallitus. Sydkustens landskapsförbundin kunnanhallituksen edustajan paikan vuosina 2013-2014 määrittelee myöhemmin konsernijaosto. Perusturvajaoston paikan valitsee myöhemmin perusturvalautakunta.
Kirkkonummen Perussuomalaiset (tuttavallisemmin KirPeä) osallistui taas tänäkin vuonna Kirkkonummipäiville. Aurinkoisena lauantaiaamuna 30.8. pystytimme teltan ns. Villa Hagan torille, kunnantalon kupeeseen.
Paikalla oli jo kymmenen aikaan melkoisesti ihmisiä, joten tarjolla olleet munkit ja kahvit menivät nopeasti. Paikalle tulivat myös Perussuomalaisten kansanedustajat Arja Juvonen ja Mika Niikko, jotka toivat omat terveisensä Arkadianmäeltä. Oli myös mukava jutella paikalle pistäytyneiden espoolaisten, siuntiolaisten ja inkoolaisten puoluetovereidemme kanssa.
Koko tapahtuma onnistui erittäin hyvin. Teltalla kävi melkoinen kuhina, makeisia ja ilmapalloja sai jakaa aika-ajoin kaksin käsin. Kiitos kaikille aktiviisille kirpeille jotka kävivät tekemässä oman osansa, erityiskiitos mahtaville järjestyksenvalvojillemme Sannalle ja Keijolle!
Kansanedustajat Mika Niikko (etualalla) ja Arja Juvonen (keskellä).
Kirkkonummen Perussuomalaisten pitkäaikaisten jäsenien Jaana Mannisen ja Teijo Petäjäjärven paikkakunnalta muuton johdosta KirPeän hallituksen kokouksessa 29.8. valittiin yhdistykselle uusi sihteeri ja varapuheenjohtaja. KirPeän hallituksen kaikki yhteystiedot löytyvät täältä.
Muutokset astuvat voimaan 1.9.2014. Myös KirPeille kuuluviin kunnallisiin ja puolueen sisäisiin luottamustehtäviin on tulossa lähiaikoina muutoksia. Niitä käsiteltiin kokouksessa mutta niiden lainvoimaisuutta joudutaan vielä odottamaan.
Sihteeriksi valittiin Kirkkonummella vuodesta 1983 asunut merkonomi Riitta Lassila. Riitta asuu Laajakalliossa ja on ollut aktiivinen “kirpeä” viime kuntavaaleista lähtien. Hänet valittiin myös jatkamaan KirPeiden toimintaa Kirkkonummen Reilun Kaupan kannatusryhmässä. Lue lisää toiminnasta täältä.
Yhdistyksen varapuheenjohtajana jatkaa 2. vpj:nä toiminut veikkolalainen Vesa-Pekka Sainio, myöskin merkonomi koulutukseltaan ja duunaritaustainen työhistorialtaan. V-P on asunut Kirkkonummella ja ollut mukana KirPeän toiminnassa vuodesta 2009 lähtien. Hänen vastuullaan on ollut mm. yhdistyksen taloudenpito ja tiedottaminen. Hänen bloginsa löytyy täältä.
Jaanan ja Teijon ansiokkaan työn kunniaksi järjestettiin läksiäiskahvitus, johon osallistuikin mukavasti jäsenistöä. SUURI KIITOS JAANALLE JA TEIJOLLE!
(vasemmalta) KirPeän pj Pekka M. Sinisalo, Jaana Manninen ja Teijo Petäjäjärvi.
Vapputorilla julkaistu leikkimielinen haasteemme, jossa perussuomalaisten vaalimateriaalista löytyvällä lippauistimella suurimman vonkaleen kalastanut henkilö palkitaan KirPeän toimesta syksyllä, on yhä käynnissä.
Kuvan nappaamastasi kalasta yhteystietoinesi voit lähettää meille sähköpostitse. Myös uistimen voit tilata meiltä sähköpostitse, kirkkonummenperussuomalaiset@gmail.com
Uutinen julkaistu Perussuomalainen-verkkomediassa 1.8.2014 (linkki tässä).
PS-nuoret: A-olut ja viini ruokakauppohin
Perussuomalaiset Nuoret vaatii vapaampaa alkoholimyyntiä. Alkoholin myyntiä koskevia asetuksia on nuorisojärjestön mukaan muutettava siten, että ruokakaupat saavat halutessaan myydä a-olutta ja viiniä. Samalla haluataan vapauttaa alkoholin myyntiaikoja.
Nuorisojärjestö huomauttaa, että Suomessa on tehty alkoholipolitiikkaa lähinnä ongelmakäyttäjien ja sosialidemokraattisten sosiaaliviranomaisten ehdolla. Järjestö haluaisi haluaa antaa kansalaisille enemmän vapautta ja vastuuta alkoholin käytön suhteen.
– Haluamme ohjata resurssit ongelmakäyttäjien avuksi ja lopettaa kohtuukäyttäjien holhoaminen, painottaa nuorten varapuheenjohtaja SamuliVoutila.
– Tämän päivän kuluttaja haluaa panostaa määrän sijasta laatuun. Jos alkoholikulttuuriin halutaan muutosta, on myös alkoholipolitiikan muututtava, toteaa puolestaan nuorten puheenjohtaja SimonElo.
Järjestö esittää myös, että pienipanimot saisivat oikeuden myydä alkoholia suoraan kuluttajille. Pienpanimoiden tulisi itse voida valita, mihin Alkon myymälöihin ne haluavat tuotteitaan toimittaa. Sallivampi linja edistäisi järjestön mukaan yrittäjyyttä ja lähiruoka- ja juomakulttuuria.
Kirkkonummen Perussuomalaisten ja Perussuomalaisten Uudenmaan piirin puheenjohtaja, Pekka M. Sinisalo keräsi huikean äänipotin Uudenmaan piirin jäsenäänestyksessä. Neuvoa-antava jäsenäänestys eduskuntaehdokkaiden valitsemiseksi järjestettiin kesäkuun aikana. Tulosten pohjalta Perussuomalaisten Uudenmaan piirin ylimääräinen yleiskokous 27.6.2014 valitsi 17 eduskuntavaaliehdokasta Kirkkonummella pidetyssä kokouksessa.
Äänikuningas on erittäin tyytyväinen tulokseensa ja ylipäätään jäsenäänestykseen. – Yli 50% äänioikeutetuista osallistui äänetykseen. Se tarkoittaa lähes 1500 annettua ääntä, Sinisalo kertoo.
Jäsenäänestyksen tulokset
Jatkopaikkaa eduskunnassa hakevat kaikki edellisissä vaaleissa Uudeltamaalta valitut kansanedustajat: Timo Soini, Jussi Niinistö, Pirkko Ruohonen-Lerner, Johanna Jurva, Mika Niikko, Pietari Jääskeläinen ja Arja Juvonen.
Lisäksi ehdokkaiksi nimettiin piirin jäsenäänestyksessä kymmenen eniten ääniä saanutta henkilöä: Pekka M. Sinisalo, Simon Elo, Piritta Poikonen, Leena Meri, Juha Malmi, Pauli Vahtera, Juha Simonen, Niilo Kärki, Jenni Lastuvuori ja Maiju Tapiolinna.
– Vaalityöt ovat jo suunnitteilla ja tästä on hyvä aloittaa matka kohti eduskuntaa. Nautitaan ensin kesästä ja syksyllä käydään tosissaan urakkaan käsiksi, Sinisalo hehkuttaa.
Perus-Pekka lyhyesti
Pekka M. Sinisalo on 44-vuotias veikkolalainen filosofian maisteri. Hän on naimisissa ja kolmen alakouluikäisen tytön isä. Hänellä on useita eri luottamustehtäviä, ollen mm. Kirkkonummen kunnanvaltuutettu, kunnanhallituksen 2. varapuheenjohtaja ja Helsingin Seudun Liikenteen (HSL) hallituksen jäsen. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa hän keräsi Uudeltamaalta 1375 ääntä, joista 755 tuli Kirkkonummelta. Erityisiksi kiinnostuksen kohteikseen Sinisalo mainitsee kunta- ja turvallisuuspolitiikan sekä koulutus- ja EU-asiat.
Videotallenne Kirkkonummen Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheesta, valtuuston kokouksessa 16.6.2014. Puhujana valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka M. Sinisalo. Aiheina mm. kunnan taloustilanne, henkilöstöasiat ja tulevaisuuden näkymät.
Linkki videoon löytyy tästä(avautuu uuteen ikkunaan).
Lisäksi vinkkinä, että Kirkkonummen Perussuomalaisten valtuustoryhmä jätti kokouksessa 16.6. valtuustoaloitteen “Laadukas ammattitason 3D-tulostin Kirkkonummen koulujen käyttöön”. Aloite ja muutkin tänä vuonna jätetyt aloitteet ovat luettavissa täältä.
Perussuomalaisilla on parhaillaan menossa jäsenäänestys eduskuntavaaliehdokkaista. Vaalien tulos ilmoitetaan 25.6.2014. Määräaikaan mennessä paikallisyhdistysten hallitukset asettivat yhteensä 71 ehdokasta.
Kirkkonummen Perussuomalaisten hallitus asetti jäsenäänestykseen Uudenmaan- ja Kirkkonummen Perussuomalaisten puheenjohtajan, kunnanhallituksen II varapuheenjohtajan Pekka M. Sinisalon.
Jäsenäänestyksessä valitaan Uudenmaan 35 ehdokaspaikasta kymmenen. Loput paikat täyttää Sinisalon johtama Perussuomalaisten Uudenmaan piiri.
Eurokriittisestä konservatiiviryhmästä ECR:stä on tulossa todella relevantti haastaja vahvasti liittovaltiosuuntaan etenevälle kokoomuksen europarlamenttiryhmä EPP:lle. Tänään ryhmään liittyi saksalainen AfD.
Perussuomalaiset siirtyivät europarlamentissa viikko sitten konservatiivien ja reformistien ECR-ryhmään. Merkittävin uusi puolue ryhmässä on AfD (Alternative für Deutschland), joka lisäsi eurokriittisten meppimäärää seitsemällä. Nyt ryhmällä on parlamentissa 62 paikkaa.
– Nyt todella olemme maksimoineet vaikutusvaltamme, kuten ennen EU-vaaleja lupasimme, perussuomalaisten europarlamentaarikko Sampo Terho iloitsee.
Puheenjohtajana muslimi
Perussuomalaisten delegaatio osallistui tänään ECR:n ryhmäkokoukseen, jossa päätettiin uusista ryhmän jäsenistä ja tehtiin keskeiset henkilövalinnat alkavalle vaalikaudelle.
– On erittäin tärkeää, että EU-kriittisessä siivessä on edustajia myös suurimmasta EU-maasta Saksasta. Minä ja Jussi Halla-aho kannatimme lämpimästi AfD:n liittymistä ECR:ään, Terho painottaa.
Kokouksessa ryhmän puheenjohtajaksi valittiin brittikonservatiivi Syed Kamall. Hän oli jo entuudestaan brittien oman delegaation puheenjohtaja.
– Ja kyllä, hän on muslimi ja myös perussuomalaisten delegaatio äänesti häntä ryhmämme johtajaksi. Tutustuin uuteen puheenjohtajaamme edellisellä vaalikaudella lähemmin erityisesti talousvaliokunnassa, Terho kertoo.
– Uskomme molemmat eurooppalaisiin arvoihin (kuten uskonnon- ja sananvapauteen) ja olemme taipumattomia EU-kriitikoita. Vanhojen puolueiden ryhmäjohdossa ei sivumennen sanoen juuri etnisiä tai uskonnollisia vähemmistöjä ole nähty, vaikka ryhmät aina jaksavat saarnata omasta suvaitsevaisuudestaan ja EU-kriitikoiden rasistisuudesta. Ehkäpä valinta antaa jotain pohdittavaa myös niille virkamiehille ja muille “asiantuntijoille”, jotka leimaavat perussuomalaisia erilaisuutta kammoaviksi ja 80-luvulle haikaileviksi kiihkoilijoiksi.
Itsenäisyyden puolustajat
Perussuomalaiset vaikuttavat Euroopan parlamentissa ammattitaitoisessa, avarakatseisessa ja EU-kriittisessä ryhmässä. Tämä ryhmä edustaa niitä eurooppalaisia, jotka katsovat Euroopassa kohti tulevaisuutta mutta haluavat samalla tiukasti pitää kiinni kulttuurimme perusarvoista ja jäsenmaiden itsenäisyydestä, Terho kirjoittaa kolumnissaan.
KIRKKONUMMEN Perussuomalaisiin oltiin vaalien alla yhteydessä kunnan keskusvaalilautakunnan puheenjohtajan taholta, jonka mukaan perussuomalaiset olisivat olleet jakamassa vaalimateriaalia liian lähellä ennakkoäänestyspaikkaa.
– Tilanne on siitä erikoinen, että paikasta, jossa olimme vaalimateriaalia jakamassa, on noin kilometri ennakkoäänestyspaikalle. Mutta kun kävimme katsomassa, löysimme sieltä RKP:n paikallisosaston väkeä jakamassa vaalimateriaalia aivan ennakkoäänestyspaikan edustalla, Kirkkonummen Perusssuomalaisten puheenjohtaja Pekka M. Sinisalo harmittelee.
Lehdet kirjoittivat vaalien alla muiden puolueiden ehdokkaiden aggressiivisesta vaalityöstä, jota käytiin mm. seisottamalla vaaliautoa äänetyspaikkojen edustalla. Sinisalon mukaan näistä ei kuitenkaan moitittu ehdokkaiden puolueita.
– Aikamoista kiusantekoa tämä mielestäni on. Saattaa ainakin kokoomus/RKP-vetoisella Kirkkonummella vaikuttaa myös pelko siitä, että jos perussuomalaiset saavat todella paljon ääniä eurovaaleissa, voi se poikia vaalivoiton myös ensi vuoden eduskuntavaaleissa, Sinisalo arvelee.
Perussuomalaisten minimitavoite eilisissä EU-vaaleissa tuli täytetyksi kahdella läpimenneellä ehdokkaalla. Puolueen ääniosuus kaikista annetuista äänistä oli 12,9% eli 222.102 ääntä. Lisäystä vuoden 2009 vaaleihin oli 3,1 prosenttiyksikköä.
Kirkkonummella PS oli kolmanneksi suosituin puolue, 1.495 ääntä eli 11,6% kaikista annetuista äänistä.
Kirkkonummen Perussuomalaisten kärkiehdokas Sampo Terho tuli valituksi toiselle kaudelleen europarlamenttiin. Sampo keräsi vaaleissa upeat 33.736 ääntä, joista 372 kertyi Kirkkonummelta.
Toinen Perussuomalaisten kärkiehdokas, Jussi Halla-aho tuli valituksi Brysseliin vielä huikeammalla äänimäärällä, 80.529 äänellä (joista 587 Kirkkonummelta).
Yksi vuoden 2014 europarlamenttivaalien kuumimmista nimistä, MEP Sampo Terho vieraili Kirkkonummella vaalipäivän aattona. Sampo poikkesi käymään KirPeiden teltalla ja herätti runsaasti huomoita läsnäolollaan. Sampon viesti hänen kanssaan juttelemaan intoutuneille ihmisille oli selvä: Perussuomalaiset tulevat vetämään EU-vaalit kunnialla loppuun ja olemme hakemassa kolmea läpimenijää vaaleista.
– Perussuomalaiset ajavat Suomen etua ja ovat voimakkaasti liittovaltiokehitystä vastaan, Sampo kertoi.
Teltalla käynnin lisäksi Sampo ehti piipahtaa syntymäpäiväjuhlilla Masalassa, jossa KirPeiden jäsen Tapio Hartikainen vietti 50-vuotispäiviään. Sampo toi onnittelut Tapsalle puolueen puolesta, Pekka M. Sinisalon onnitellessa puolestaan KirPeiden osalta. Vierailu Hartikaisilla oli huikea, ikimuistoinen ele europarlamentaarikoltamme!
Sampo Terho on 36-vuotias helsinkiläinen, Kirkkonummella peruskoulunsa ja lukionsa käynyt filosofian maisteri. Hän oli jo vuonna 2003 ehdolla eduskuntavaaleissa perussuomalaisten riveistä Pirkanmaan vaalipiiristä, muttei tullut valituksi. Sampo nousi europarlamenttiin Timo Soinin jätettyä meppipaikkansa vuonna 2011 Jytkyn jälkeen. Sampo on ollut yksi aktiivisimmista ja vastuuntuntoisimmista suomalaisista mepeistä kuluneella vaalikaudella.
Sampo Terho on ehdolla vaaleissa numerolla 98 – MUISTA ÄÄNESTÄÄ SAMPO JATKOKAUDELLE BRYSSELIIN!
Ohessa alla kuvia, klikkaa isommaksi.
EU-vaalit loppusuoralla, KirPeiden teltalla oli kuhinaa.
EU-vaaliehdokas Sampo Terho jututtamassa tuttuja.
Sampo jakamassa ilmapalloja.
Yhteiskuvassa vasemmalta Vesa-Pekka Sainio, Jarkko Kaari, Riitta Lassila, Sampo Terho, Teijo Petäjäjärvi, Pekka M. Sinisalo, Matti Tanskanen, Voitto Mäkipää ja Antti-Jussi Manninen.
Tapsa sai yllättäviä synttärivieraita, KirPeiden puheenjohtajan Pekka M. Sinisalon ja MEP Sampo Terhon!
Kirkkonummen Perussuomalaiset saivat kuluneella viikonloppuna jo toisen EU-vaaliehdokkaan vierailemaan vaaliteltallamme. Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja ja EU-vaaliehdokas SimonElo kävi KirPeiden teltalla lauantaina 17. toukokuuta. Simonin terveiset myötäilivät Perussuomalaisten vaalislogania; vähemmän mutta parempaa EU:ta!
Simon Elo on 27-vuotias espoolainen kaupunginvaltuutettu. Hän on koulutukseltaan valtiotieteiden kandidaatti Turun yliopistosta, pääaineena poliittinen historia. Simon on myös mm. Suomen Perusta -säätiön hallituksen jäsen, Suomalaisuuden liiton hallituksen jäsen, Valtion nuorisoasiain neuvottelukunnan jäsen ja Demo Finlandin hallituksen jäsen.
Simon on ehdolla vaaleissa numerolla 83. Muista äänestää Simon Elo europarlamenttiin!
Kuvassa vasemmalta Simon Elo, Jenni Lastuvuori ja Jaana Manninen.
Perussuomalaisten EU-vaaliehdokas Erkki Havansi vieraili Kirkkonummen torilla KirPeiden teltalla lauantaina 10. toukokuuta. Muidenkin ehdokkaiden tapaan kovasti eri puolella Suomea kiertelevä Erkki toi terveiset kentältä ja rupatteli pitkään torilla vierailleiden ihmisten kanssa. Lähestyvät eurovaalit kiinnostavat kokemuksiemme mukaan kovastikin ihmisiä ja keskusteltavaa riitti mukavasti.
Erkki Havansi on eläkkeelle jäänyt oikeustieteilijä joka teki pitkän uran Helsingin yliopiston prosessioikeuden professorina. Hän on kirjoittanut uransa aikana usean kirjan ja Suomen Lakimiesliitto on myöntänyt hänelle K. J. Ståhlberg -mitalin. Perussuomalaisissa hän on vaikuttanut vuodesta 2009 alkaen, ollen aiemmin mm. eurovaaleissa ja eduskuntavaaleissa ehdokkaana sekä on toiminut puolueen oikeustieteellisenä asiantuntijana.
Erkki Havansi on ehdolla numerolla 85. Muista äänestää Erkki EU-parlamenttiin!
Kuvia tämän päivän torila on alla (klikkaa isommaksi):
Erkki Havansi juttelemassa ajankohtaisista asioista paikallisten kanssa.
KirPeiden aktiiviset Riitta Lassila ja Keijo Karvinen päivystämässä teltalla.
KirPeän pirteät naiset osoittivat mieltään EU-politiikkaa kohtaan. Vasemmalla Jaana Manninen ja oikealla Sanna Hartikainen.
Yhteiskuvassa vasemmalta Erkki Havansi, Jaana Manninen, Sanna Hartikainen, Pekka M. Sinisalo, Riitta Lassila, Matti Tanskanen, Keijo Karvinen ja Teijo Petäjäjärvi.
KirPeän puheenjohtajan Pekka M. Sinisalon luottonaiset, vasemmalta Jaana Manninen, Sanna Hartikainen ja Riitta Lassila.
Eurovaalien Kirkkonummen Perussuomalaisten kärkiehdokkaan Sampo Terhon vaalihuoneiston avajaiset pidettiin pe 25.4.2014 Helsingissä, osoitteessa Hämeentie 85-89.
Olin paikalla avajaisissa edustamassa KirPeitä, jäsenemme Riitta Lassilan kanssa. Vaalihuoneen järjestelyistä on menestyksekkäästi huolehtineen pääasiallisesti Kallion Perussuomalaiset ry. Iso kiitos kuuluu myös vaalipäällikkö Maiju Tapiolinnalle.
Paikalla oli Sampon kannattajia ja tukijoita tuvan täydeltä. Sampo piti kannustavan ja innostavan puheen meille tukijoilleen ja nostatti henkeä kohti vaalivoittoa! Ehdokasnumerot oli jo jaettu ja Sampo liimasi oman numeronsa 98 juhlallisesti vaalihuoneiston ikkunaan. Tilaisuus päättyi hyvään fiilikseen ja valtavaan innostukseen!
Sinä, hyvä äänestäjä ja itsenäisen Suomen kansalainen! Haluatko, että suunta kohti liittovaltiota pysäytetään? Haluamme pitää vallan päättää asioista itsellämme, EU ei voi tietää paremmin asioitamme kuin me itse. Liittovaltio ei tule toimimaan jäsenmaidensa erilaisuuden vuoksi.
Miten Kreikka ymmärtää Suomea muuten kuin rahasampona? Haluatko Suomen jatkossakin lapioivan rahaa kriisimaiden talouksien elvyttämiseksi vain, koska näiden maiden ei sallita erota rahaliitosta? Nämä miljardit, jotka suorastaan työnnämme ulkomaille hallituksemme surkeiden päätösten seurauksena, olisivat enemmän kuin tarpeen Suomen oman talouden elvyttämiseksi.
Perussuomalaiset ajavat itsenäisen Suomen asioita, yhteistyössä muiden kanssa, mutta meidän tulee saada päättää omista asioistamme! Muista, että äänesi ratkaisee, jokainen annettu ääni ratkaisee. Perussuomalainen vaihtoehto näissä EU-vaaleissa on ainoa vaihtoehto!
Kirkkonummen Perussuomalaiset ovat tavoitettavissa joka viikonloppu ympäri Kirkkonummea, tapaamisaikataulumme löydät kotisivuiltamme. Vierainamme Sinua varten, hyvä äänestäjä, on ehdokkaitamme, tervetuloa keskustelemaan EU-asioista!
Painathan mieleesi numeron 98, MEP Sampo Terho uudelle kaudelle järkeä EU:n säännöstelyyn!
Uutinen julkaistu Perussuomalainen-lehden verkkomediassa 3.5.2014:
Sampo Terho: “Suomi on kaksipuoluemaa – on vain me ja liittovaltiopuolueet”
Perussuomalaisten euroedustaja Sampo Terho sanoo puolueen sanoman kantavan jo niin hyvin, että se kelpaa jo muillekin puolueille.
– ”Me haluamme muutosta – me haluamme kevyemmän EU:n.” Näitähän ovat lainanneet jo useat ehdokkaat. ”Tahdomme karsia sääntöjä” – sitä ovat lainanneet kai jo kaikki ehdokkaat. Kaikki sanovat nyt samaa – mitä se tarkoittaa, Terho kysyy.
– Sitä, että EU:ssa ongelmat halutaan ratkaista yhdessä – sinun rahoillasi. EU:ssa ei ole vähäosaisia, koska siinä on kaikille varattu iso osa: maksajan osa. Ja se kasvaa! EU:ssa pelisäännöt sovitaan yhdessä. Ja ne rikotaan, Terho näpäyttää.
– Tästä me olemme saaneet tarpeeksemme. Ei enää rikottuja pelisääntöjä. Ei askeltakaan enää liittovaltiota kohti.
Liittovaltiopuhe pääsi voitolle vasta hiljattain
Liittovaltiokeskustelu on Terhon mukaan vasta alkanut Suomessa, perussuomalaisten ansiosta. Euroopassa sitä on käyty vuosikymmeniä.
– Yhteistä näkemystä EU:n tulevaisuudesta – koska se on valmis – ei ole ollut koskaan, eikä sitä kai koskaan tulekaan. Liittovaltiosta on unelmoitu pitkään ja Keski-Euroopassa siitä on puhuttu pitkään. Mutta sen kannattajat – vähemmistö – pääsivät voitolle vasta vajaat parikymmentä vuotta sitten. 1990-luvulle saakka EU keskittyi kaupan kehittämiseen, mutta jo Maastrichtin sopimus ryhtyi rakentamaan liittovaltiota.
Rauhanpuhe peittää byrokratian alleen
EU:sta puhutaan rauhanprojektina, mutta Terhon mukaan unionin byrokratiasta vain pieni osa liittyy enää rauhaan.
– Ajautuisiko Eurooppa kolmanteen maailmansotaan ilman tunnelidirektiiviä? Entä hehkulamppujen kiertämistä? Rikkidirektiiviä? Neljättä rautatiepakettia? Banaanien vakautusmekanismia? Vai onko tietyn akselileveyden omaavien traktoreiden suojakaiteiden säätely pelastanut meidät sodasta? Olemme toki kiitollisia tästä kaikesta, mutta nyt riittää, Terho veisteli.
– Nyt pitää lopettaa näpertely ja keskittyä oleelliseen. EU:n täytyy olla kauppaliitto. Tuskin kukaan liittyi hiili- ja teräsunioniin huomatakseen, että unioni päättäisi joskus kaikesta, ottaa rahasi ja vallan ja keskittää sen Brysseliin.
– Liittovaltiounioni on toimimaton 28 täysin erilaisen ja eri historian omaavan maan joukko, joissa on eri tapakulttuuri ja moraalikäsitykset ja yhtenäisyyden tuntu puuttuu. Liittovaltio ei toimi, Terho tiivisti.
– EU:ta on rakennettu lupauksien varaan. Suomi haki EU:sta turvatakuita ja nettosaajan asemaa. Kumpikohan näistä on toteutunut? Entäpä Lissabonin sopimus, jonka piti nostaa EU kilpailukyvyn ja talouden huipulle. Mitenkähän kävi?
– Olemme kyllästyneet näihin lupauksiin. Mutta voiko EU toimia toisin?
Terhollekin eräs vihreä henkilö sanoi, että ethän sinä saa avioliitostakaan vain kivaa.
– No en saa… Mutta tämä ei ole avioliitto, vaan kauppaliitto. Vaadimme realismia, ei federalismia, Terho viitoittaa.
Pöydänreunalta ei tipu murusia
EU-eliitti koetti Terhon mukaan viedä Suomea kaikkiin pöytiin.
– Piti päästä kaikkiin ytimiin, se oli Paavo Lipposen (sd.) linjaus. Nyt olemme päässeet pimeyden ytimeen: viitekehyksemme onkin nyt Kreikka, Espanja ja Portugali eikä Ruotsi, Tanska ja muut samanlaiset maat.
– Ne maat ottivat EU:sta mitä halusivat, eivätkä menneet naimisiin EU:n byrokraattien kanssa, Terho tähdentää ja jatkaa:
– Eikä meitä edes riitä kaikkiin pöytiin. Ja silloinkin kun niihin pääsemme, vain katsomme sivusta, kun muut päättävät. Meitä on EU:n päättäjistä vain kaksi prosenttia, joten olemme liian pieni maa siihen politiikkaan. Jos Suomen vaikutusvalta perustuu kahden prosentin vaikutusvaltaan, Suomen demokratia on kuollut. Siihen emme suostu koskaan, Terho painottaa.
EU ei muutu, elleivät ihmiset muutu
– Vaaleissa on tilaisuus muuttaa EU:ta. Mutta EU ei muutu, elleivät ihmiset muutu. Vanhat puolueet eivät kykene muuttumaan ajan mukana riittävän nopeasti. Se pelottaa niitä. Vaalien alla ne kuitenkin yrittävät. Jopa komissaari Oli Rehn (kesk.) vastustaa nyt muka liittovaltiokehitystä.
– Mies, joka on Herra Euro ja edistänyt liittovaltiota enemmän kuin kukaan muu Suomessa, Terho näpäyttää.
– Kun vaalit menevät, iso tuuli vie nämä lupaukset ja jää vain yksi puolue, jolta saat mitä tilaat, Terho povasi.
– Me olemme politiikan uusi voima. Puhumme kansan kielellä ja kuuntelemme kansaa. Meitä yhdistää isänmaan asia: olemme aina kotimaan asialla niin täällä kuin Euroopassa, Terho painotti.
Hän vertasi vielä puoluetta vanhoihin kilpailijoihin: SDP kytkeytyy vahvasti ay-liikkeeseen, kokoomus on lähinnä mainostoimistonsa poliittinen siipi ja keskustan ideologiasta hän ei ole päässyt selvyyteen.
Suomi on kaksipuoluemaa
– Meidän ainoa siteemme on isänmaan asia. Suomi on kaksipuoluemaa: on vain me ja liittovaltiopuolueet.
– Mutta emme ole EU:ssa yksin: me menemme läpi eri kielillä, mutta vapauden asialla – sitä me peruseurooppalaiset rakastamme. Suomesta te ette saa EU:n osavaltiota, Terho hehkutti.
Suomessa muutos on alkanut. Euroopassa se on mahdollinen. Se on jo alkanut. Me rakastamme Eurooppaa enemmän kuin EU:ta, Terho linjasi.
– Olemme maailman paras Suomen kansa ja tiedämme, mikä meille on parasta, Terho lopetti.
Kirkkonummen Perussuomalaiset piipahtivat tänäkin vuonna Kirkkonummen keskustan vapputorilla. Teltallamme kävi kuhinaa ja tarjolla olleet simat munkkeineen loppuivat nopeasti. Syntyi myös paikoin vilkastakin eu-vaaleihin liittynyttä keskustelua kuntalaisten kanssa.
Vappupuheenlisäksi julkistimme leikkimielisen haasteen, jossa perussuomalaisten vaalimateriaalista löytyvällä lippauistimella suurimman vonkaleen kalastanut henkilö palkitaan KirPeän toimesta syksyllä.
Kuvan napatusta kalasta tietoineen voi lähettää meille sähköpostitse. Myös uistimen voi tilata meiltä sähköpostise. Sähköpostiosoitteemme on kirkkonummenperussuomalaiset@gmail.com
Ohessa muutama kuva torin tunnelmista, kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.
Hyvää vappua!
Vesa-Pekka Sainio pitämässä vappupuhetta.
Teltalla riitti kiinnostuneita.
Tarjoilemassa Sanna Hartikainen.
Kuvassa vasemmalta Antti-Jussi Manninen, Pekka M. Sinisalo ja Teijo Petäjäjärvi.
HYVÄN MIELEN SIIVOUSTALKOOT KIRKKONUMMEN KESKUSTASSA JA LÄHIYMPÄRISTÖSSÄ
Kirkkonummen Perussuomalaiset ilmoittavat heille annetusta haasteesta ja tulevat varmasti jäsenistönsä osalta huomioimaan tapahtuman.
Nyt olemme siinä pisteessä että roskia on aivan liikaa luonnossamme ja lähiympäristössämme. Näin olleen haastamme kaikki mukaan siivustalkoisiin 25.05. klo. 12 alkaen. Lähtö tapahtuu Kirkkonummen
kunnan huoltorakennuksen edestä joka sijaitsee jäähallin ja skeittipuiston välissä.
Mukaan tarvitset hyvää mieltä, mielellään heijastinliivit ainakin lapsille on suotavaa, sekä talkoohanskat josta osan jaetaan myös paikan päällä. Tapahtumapaikalla tapahtuu myös roskasäkkien jako.
Säkit toimitetaan mielellään lähtöpaikalle taikka kunnan eri kierräytyspisteisiin, josta kunta noutaa nämä pois. Kaikista roskasäkkien jättöpaikoista on ilmoittettava talkoojärjestäjälle taikka sitten suoraan kunnalle.
VAIKKA ET PÄÄSEKKÄÄN PAIKALLE voit aivan hyvin kerätä omassa lähiympäristössäkin roskia. SAMALLA OPETAMME JÄKIKASVULLE VASTUUTA SEKÄ ENNALTAEHKÄISEMME ROSKAAMISTA.
Kirkkonummen kunnanvaltuuston tämän vuoden neljäs kokous pidettiin 14.4.2014. Paikalla oli hieman enemmän yleisöä kuin yleensä valtuuston kokouksissa, johtuen mitä ilmeisimmin esityslistan 8. pykälän käsittelystä. Kokouksessa nähtiin valitettavasti aiemmistakin kokouksista tuttuja teknisiä ongelmia ja valtuutetuille sopimatonta käytöstä.
Perussuomalaisten valtuustoryhmä osallistui kokoukseen seuraavin henkilöin: Valtuutetut Pekka M. Sinisalo (valtuustoryhmän puheenjohtaja), Jaana Manninen (varapuheenjohtaja), Heidi Kuittinen ja Ville Salmela sekä varavaltuutettu Antti-Jussi Manninen. Valtuustoryhmä jätti kokouksessa yhden valtuustoaloitteen.
Kokouksen aluksi kunnanjohtaja TarmoAarnio toi valtuutetuille uusimman tiedon ns. EKKV-kuntaliitoksen edistymisestä. Kokouksen päätteeksi valtiovarainministeriön asettamat kuntajakoselvittäjät esittelivät kuntajakoselvityksen perusteita, tavoitteita ja tämänhetkistä valmistelutilannetta.
Kokouksenasiat
Kokouksen asialistalla oli muutama pykälä joiden käsittelystä on syytä kertoa tarkemmin:
Pykälä 4, “Asemapuiston asemakaavan muutoksen hyväksyminen piirustusnumero 3153:n mukaisesti”.
– Pekka M. Sinisalo esitti asian pöydällejättöä, sillä esityksessä mm. ei oltu huomioitu liityntäpysäköinnin rakentamisen mahdollista tarvetta, uuden terveyskeskuksen sijaintia ei oltu vielä päätetty, asuntorakentamiseen suunnatun asemakaavan mahdollista tarvetta ei oltu kartoitettu eikä lumenkaatopaikkoja oltu määritelty. Sinisaloa kannattivat ainakin Antti-Jussi Manninen, HansHedberg (rkp) ja MarjutFrantsi–Lankia (kesk).
– Äänestyksessä päätösehdotuksen mukainen asian jatkokäsittely voitti pöydällejätön äänin 31-20.
Pykälä 7, “Sepänkannas III asemakaava-alueen rakennuskielto ja toimenpiderajoitus MRL:n 53 § ja 128 § mukaisesti”.
– Heti pykälän alussa ensimmäisen puheenvuoron sai kokoomuksen JensSörensen. Hän otti samalla myös vastuun kokouksen asiattomimmasta puheenvuorosta. Valtuuston puheenjohtaja UlfKjerin ja koko joukko valtuutettuja närkästyivät silmiinpistävästi Sörensenille, eikä olisikaan mikään ihme että hän saisi tästä oudosta ulostulostaan huomatuksen.
– Epäasiallisen käytöksensä lisäksi Sörensen teki pykälään muutosehdotuksen liittyen Sepänkannaksen tonttien markkinointiin. Hän ehdotti markkinoinnin antamista kunnan ulkopuoliselle, yksityiselle kiinteistönvälittäjälle kokeiluluontoisesti. Valtuusto äänesti ja Sörensenin ehdotus voitti äänin 26-25.
– Ville Salmela kannatti ehdottomasti muutosehdotusta, todeten että markkinointiliike olisi pitänyt tehdä jo kauan aikaa sitten. Hän myös epäili että kunnan markkinoimia tontteja ei löydy Oikotie.fi:n kaltaisilta sivustoilta, mutta muiden valtuutettujen puheenvuoroista tuli ilmi että löytyisi.
– Antti-Jussi Manninen puolestaan oli puheenvuorossaan markkinoinnin tehostamisen kannalla, mutta epäili kunnan ulkopuoliselle yksityiselle taholle yksinoikeuksien antamista myymiseen.
– Pekka M. Sinisalo taasen toi esille sen, että kiinteistönvälittäjän ja kunnan välillä saattaisi syntyä kilpailutilanne ja piti sitä positiivisena.
– Asian käsittely sai aikaan yli 30 puheenvuoron verran keskustelua, jossa kuultiin myös muutama todella tunteikas ulostulo, mm. VeikkoVanhamäeltä (kok.) ja Gun–MajBeckiltä (rkp). EeroLankian (kesk.) mukaan kunnanhallitus oli rikkonut päätösjärjestystä asian käsittelyssä ja teki muutosehdotuksen, jonka mukaan uusi terveyskeskus tulisi rakentaa nykyisen paikalle (joko uusi tai vanhan remontti).
– Äänestyksessä pohjaesitys eli uuden terveyskeskuksen sijoittaminen Jokiniityn tontille vs. Lankian muutosehdotus voitti äänin 28-23.
Kirkkonummen Perussuomalaisten kanta asiaan on ollut jo alusta lähtien se, että nykyisen terveyskeskuksen sijanti on huono ja siihen samaan ei missään nimessä tulisi rakentaa uutta tai lähteä remontoimaan vanhaa. Jokiniitty on ollut ykkösvaihtoehtomme ja nyt valtuuston tekemä päätös oli siis luonnollisestikin meille suuri voitto.
– Antti-Jussi Manninen ymmärsi puheenvuorossaan, että terveyskeskuksen nykyinen paikka on palvellut hyvin kuntaa jos asiaa katsoo 1970-luvun näkökulmasta, mutta nykypäivänä ainoa oikea vaihtoehto uudelle rakennukselle on Jokiniityn tontti. Sitä tukee mm. se että alueella on hyvin tilaa vielä tehdä laajennuksia eikä nykyinen paikka toimi logistisesti. Kun nykyisestä paikasta pääsee uuden valmistuttua eroon, tontti voitaisiin hyvin kaavoittaa asunnoiksi, joissa kerrosneliöhinta olisi esimerkiksi 400 euron hujakoilla.
– Pekka M. Sinisalo toi esille puheenvuorossaan huolen siitä että mahdollinen SOTE-uuditus veisi tulevaisuudessa kunnalta budjettivallan, joten jo 25 vuotta jahkattu asia uuden terveyskeskuksen rakentamisen osalta tulisi viedä loppuun Jokiniityn avulla. Hän korosti Jokiniityn tontin laajennusmahdollisuuksia ja toisaalta kantoi huolta Veikkolan ja Masalan terveyasemista, jotka saattaisivat nykyisen tontin valitsemisen myötä jäädä tarpeettomiksi. HSL:n hallituksen jäsenenä Sinisalo tiesi vakuuttaa valtuutetut siitä, että Jokiniityn tapauksessa julkinen linja-autoliikenne todellakin olisi asiakkaiden käytettävissä uusien, säännöllisesti ajettavien linjojen myötä. Sinisalo korosti nykyisen tontin mahdollisuuksia yritystoimintaan ja radanvarsirakentamiseen.
– Ville Salmela puolestaan jyrähti, että rakentamisen riskit liittyvät nimenomaan nykyisen terveyskeskuksen tontille rakentamiseen, ei Jokiniittyyn. Tällä hän viittasi monien Jokiniittyä vastustavien puheenvuoroihin. Lisäksi hän puolusti Jokiniittyä taloudellisesti järkevimpänä vaihtoehtona, sillä sinne rakentamisen myötä kunnan ei tarvitsisi käyttää kalliita vuokrattavia väistötiloja, joiden kulut saattavat olla jopa 400.000 euroa vuodessa.
Kirkkonummen Perussuomalaisten valtuustoryhmä jätti kokouksen päätteeksi valtuustoaloitteen, jonka tavoitteena olisi rakennuttaa kuntaan ARA-rahoitteisia senioriasuntoja. Ne eivät olisi perinteisiä palvelutaloja tai vanhainkoteja, vaan itsepalvelutaloja, joissa jokaisella on oma kotinsa ja mahdollisuus sosiaalisuuteen tuttujen ihmisten keskuudessa, joilta voi tarvittaessa saada apua arjen ongelmiin. Lisäksi talossa voi olla yhteiskeittiö, ruokailu- ja monitoimitila palveluineen, saunat, pesula kuivaustiloineen, ym.
Aloitteessa esitetään kunnanvaltuustolle, että se velvoittaisi kunnanhallituksen valmistelemaan esityksen itsepalvelutalojen rakentamisesta. Kunnanhallitus voi koota ja nimetä tehtävää varten toimikunnan. Sekä edellyttää, että valtuusto hyväksyy mahdollisesti muodostettavan asuntoyhteisön yhtiöjärjestyksen sekä rakennus- ja rahoitussuunnitelman.
Valtuustoaloite sai Perussuomalaisten viiden valtuutetun lisäksi yhdeksältä paikallaolleelta valtuutetulta kannatusallekirjoituksen. Valtuustoaloite on luettavissa täältä (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).
Yhteenvetokokouksesta
Kokouksen lopputulema oli perussuomalaisittain erinomainen, sillä uuden terveyskeskuksen rakentaminen Jokiniittyyn on ollut ryhmällemme erittäin tärkeä asia jo pitkään. Kokousteknisesti oli hieman parempi kuin esim. aiempi kokous, mutta yhä jatkuvat ongelmat sähköisen äänestysjärjestelmän kanssa pidensivät kokouksen kestoa taas kiusallisesti. Toivottavasti tekninen puoli saadaan toukokuun kokoukseen mennessä kuntoon!
– Vesa-Pekka Sainio, valtuustoryhmän sihteeri
Kirjoitusta muokattu 16.4. parin asiavirheen osalta.
Kirkkonummen kunnanvaltuusto on hyväksynyt Ikäihmisten palveluiden strategian vuosille 2012-2025 (Kv15/3.10.2011 § 88). Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta ja iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista (980/28.12.2012), ns. Vanhuspalvelulaki on tullut asteittain voimaan ja kokonaisuudessaan 1.1.2015 alkaen. Vanhuspalvelulaki edellyttää mm. vanhusten mahdollisimman pitkään kotona asumista, jota tuettaisiin kotiin tuoduilla palveluilla. Ikäihmisten määrän kasvaessa tarvitaan myös muita keinoja kuin kotipalvelujen tarjontaa.
Em. Ikäihmisten palveluiden strategian selvitysten mukaan Kirkkonummella ei ole riittävästi varauduttu ikäihmisten (ikäryhmä 65-) määrän kasvuun lähivuosista alkaen. Kirkkonummi on jaettu palvelujen tuottamisessa kolmeen alueeseen (Keskusta, Itäinen ja Pohjoinen). Väestöennusteen mukaan ikäihmisten määrää kasvaa voimakkaimmin Keskustassa ja Itäisellä alueella. Samalla palvelut ovat jääneet laitospainotteisiksi vaikka STM:n suositus on ollut jo pitkään tehostettu palveluasuminen ja kotihoidon tukeminen. Parasta ikäihmiselle on asuminen mahdollisimman pitkään omassa kodissa tai sitä vastaavissa olosuhteissa.
Monissa kunnissa on jo havahduttu ikääntymisestä johtuvaan uudenlaiseen asuntojen tarpeeseen. Myös Kirkkonummella pitäisi lähteä rakentamaan senioreille tarkoitettuja yhteisöllisiä asuntoja, jotka eivät ole palvelutaloja eivätkä vanhainkoteja vaan itsepalvelutaloja, joissa jokaisella on oma kotinsa. Näitä on jo mm. Helsingissä ja kokemukset ovat kannustavia.
Itsepalvelutalossa on jokaisen yksityisen asunnon lisäksi mahdollisuus sosiaalisuuteen tuttujen ihmisten keskuudessa, joilta voi saada tarvittaessa apua arjen ongelmiin. Lisäksi talossa voi olla yhteiskeittiö, ruokailu- ja monitoimitila palveluineen, saunat, pesula kuivaustiloineen, ym.
Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) rahoittaa ikäihmisten itsepalvelutalojen rakentamista. Rahoitusmuotona voisi olla pitkäaikainen (jopa 45 vuotta) korkotukilaina asumisoikeustalon rakentamiseen. Kirkkonummella lainan hakijana ja saajana voisi olla kunnan ja Palvelukeskussäätiön muodostama asuntoyhteisö, jonka käyttöön kunta osoittaisi Keskustan alueelta yhdelle tai useammalle itsepalvelutalolle sopivan tontin. Asuntoyhteisön osakkaana voisi olla myös Kirkkonummen suomenkielinen seurakunta.
Edellä sanotun perusteella esitämme Kirkkonummen kunnanvaltuustolle, että se velvoittaisi Kunnanhallituksen valmistelemaan esityksen ikäihmisten itsepalvelutalojen rakentamisesta. Kunnanhallitus voi koota ja nimetä tehtävää varten toimikunnan. Sekä edellyttää, että valtuusto hyväksyy mahdollisesti muodostettavan asuntoyhteisön yhtiöjärjestyksen sekä rakennus- ja rahoitussuunnitelman.
Valtuutetut:
Pekka M. Sinisalo Ville Salmela Jaana Manninen Heidi Kuittinen Antti-Jussi Manninen sekä
allekirjoittanut kokouksessa 14.4.2014 yhdeksän (9) muuta valtuutettua.
Kirkkonummen Perussuomalaisten aktiivista jäsenistöä osallistui 29.3.2014 Finlandia-talolla järjestettyyn “arjen sankareiden juhlaan” ja Perussuomalaisten EU-vaaliohjelman julkistustilaisuuteen.
Tapahtuma oli kaikin puolin erinomaisesti järjestetty, aina tarjoilusta ja musiikkiesityksistä visuaaliseen ilmeeseen ja vaaliohjelman julkistaneiden henkilöiden puheisiin. Puolueen puheenjohtaja Timo Soini aloitti varsinaisen tilaisuuden tuomalla esille tuoreita kuulumisia puolueen ajamasta politiikasta eduskunnasta ja alusti MEP Sampo Terhon puheenvuoron. Terho esitteli yksityiskohtaisesti vaaliohjelman, jonka mottona on “Vähemmän, mutta parempaa EU:ta”.
Vaaliohjelman neljä pääperiaatetta ovat:
1. EU:n liittovaltiokehitys on torjuttava ja jäsenmaiden itsemääräämisoikeus taattava
2. Tukipakettipolitiikka on lopetettava
3. Talousyhteistyötä on kehitettävä edelleen
4. EU:n demokraattisuutta on vahvistettava
Tilaisuuden viimeisenä puhujana puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo toi terveiset puoluetoimiston ja kenttätyön näkökulmasta katsottuna.
Ohessa alla on muutama kuva tapahtumasta (klikkaa isommaksi).
– Vesa-Pekka Sainio, KirPeän 2. varapuheenjohtaja
KirPeitä Finlandia-talolla 29.3.2014.
KirPeät MEP Sampo Terhon kanssa Finlandia-talolla 29.3.2014.
Perussuomalaisten pj Timo Soini Finlandia-talon tapahtumassa 29.3.2014.
Kirkkonummen kunnanvaltuuston vuoden 2014 järjestyksessään toinen kokous pidettiin 10.3.2014.
Perussuomalaisten valtuustoryhmä osallistui siihen täydellä kokoonpanollaan, eli paikalla olivat Pekka M. Sinisalo (valtuustoryhmän puheenjohtaja), Jaana Manninen (varapuheenjohtaja), Jaana Andersin, Heidi Kuittinen ja Ville Salmela. Valtuustoryhmä jätti kokouksessa kaksi valtuustoaloitetta.
Ennen kokousta Suomen Kuntaliiton lakimies Mervi Kuittinen piti esitelmän kunnallisen päätöksenteon laillisuusasioihin liittyen, ja kunnanjohtaja Tarmo Aarnio esitteli ns. EKKV-kuntaliitoksen sekä metropoliselvityksen edistymisiä. Aarnio toi tietoon että molemmat selvityshankkeet ovat edenneet aikataulun mukaisesti.
Pekka M. Sinisalo muistutti valtuutettuja siitä, mikä on valtuuston kanta liittyen metropolihallintoon kun puhumme kunnastamme – ja se on itsenäinen Kirkkonummi. Hän myös kyseenalaisti valtiovallan vähättelevän asenteen kunnallista itsehallintoa kohtaan, ja arvioi ettei edustuksellinen demokratia välttämättä toteudu jos kunnallista kansanäänestystä ei huomioida liitoksista päätettäessä.
Kokouksen asiat
Itse kokouksen asialista oli lyhyt, ja pykälät hyväksyttiinkin päätösehdotusten mukaisesti. Yhdessä asiassa valtuutetut äityivät yllättävänkin pitkään keskusteluun, ja äänestivät kahdesti. Kyseessä oli pykälä 4, “Talousarvion lisämääräraha-anomus kunnanhallituksen 19.12.2011 § 454 etuosto-oikeuden käyttämistä koskevan päätöksen tultua voimaan”.
Pykälässä oli kyse korkeimman hallinto-oikeuden (KH-O) päätös, jonka mukaan kunnan käyttämä etuosto-oikeus Veikkolassa sijaitsevissa maakaupoissa oli laillinen. Kunnanhallitus käytti etuosto-oikeutta 19.12.2011 pitämässään kokouksessa, ja tästä tehtiin valitus Helsingin hallinto-oikeuteen, joka päätöksessään 20.12.2012 päätti kumota kunnanhallituksen päätöksen. Kunta teki kuitenkin KH-O:hon valituksen, joka 31.1.2014 päätöksessään ratkaisi asian kunnan hyväksi.
Päätösehdotuksessa KH esitti valtuustolle talousarvion maa- ja vesialueiden määrärahoja 365.000 eurolla. Päätösehdotus meni läpi sellaisenaan, mutta pykälään tehtiin kaksi ponsi-ehdotusta. Ensimmäisen teki Matti Kaurila (kok.) ja toisen Pekka Jäppinen (uusdemarit). Ne olivat samankaltaisia ja niissä esitettiin pääosin sitä, että kyseisen alueen osalta tehtäisiin metsänhoito- ja virkistysreittisuunnitelmat. Ponsit herättivät kuitenkin vilkasta keskustelua puolesta ja vastaan.
Pekka M. Sinisalo kannatti Kaurilan ponsia. Hän myös muistutti että kysehän on suunnitelmien tekemisestä. Hän myös toppuutteli epäilijöitä jotka pelkäsivät alueesta tulevan vain ilmaista jatketta Nuuksion kansallispuistolle, vaikka alue on aivan Veikkolan seudun pohjoisella reunalla lähellä Nuuksiota. Pilke silmäkulmassa Sinisalo myös sanoi, että jos olisi tonttia etsimässä niiltä seuduin, niin ei lähellä oleva virkistysalue ainakaan haitaksi olisi.
Tässä vaihessa kokous alkoi mennä hieman sekavaksi, teknisten ongelmien ja epäselvän kokouksen kulun takia. Ensin äänestettiin ponsi vs. ponsi, jonka voitti Kaurilan tekemä. Sitten äänestettiin meneekö päätösehdotus sellaisenaan läpi, vaiko ponsilla vahvistettuna. Äänin 24-27 päätösehdotus hyväksyttiin Kaurilan tekemän ponsin kera.
Valtuustoaloitteet
Kirkkonummen Perussuomalaisten valtuustoryhmä jätti kokouksen päätteeksi kaksi valtuustoaloitetta. Tässä tärkeimmät kohdat molemmista:
Ikäihmisten lautakunta
Kirkkonummen perussuomalaisten valtuustoryhmä ehdottaa, että valtuusto päättää hyväksyä valtuustoaloitteen ikäihmisten lautakunnan perustamisesta. Perustelut: Väestön ikääntyessä ja huoltosuhteen kääntyessä Kirkkonummellakin laskuun, tarvitaan entistä enemmän päätöksenteossa osata ottaa huomioon ikääntyvän väestön tarpeet ja sitä säätelevä lainsäädäntö.
Tämä aloite sai Perussuomalaisten viiden valtuutetun lisäksi vain kolmelta valtuutetulta kannatusallekirjoitukset.
Kunnanvaltuuston kokouksien videotaltiointi ja lähettäminen internetissä
Kirkkonummen Perussuomalaisten valtuustoryhmä esittää, että selvitetään mahdollisuus taltioida ja lähettää suorana internetissä Kirkkonummen kunnanvaltuuston kokoukset. Perustelut: Kokousten taltiointi ja lähettäminen internetissä lisäisi päätöksenteon läpinäkyvyyttä ja mahdollistaisi kaikille kuntalaisille tilaisuuden seurata kunnallista päätöksentekoa.
Tämä aloite sai Perussuomalaisten viiden valtuutetun lisäksi kahdeksalta valtuutetulta kannatusallekirjoitukset.
Yhteenveto kokouksesta
Loppuun voisi todeta, että Kirkkonummen valtuuston kokoukset ovat edelleenkin hieman sirkusmaisia. On kaikenlaista säätämistä, yksinkertaistenkin kokousteknisten asioiden osalta epäselvyyksiä ja päälle vielä laitteistoihin liittyvät tekniset ongelmat. Lyhytkin esityslista saattaa merkitä yllättävän pitkää kokousta. Perussuomalaisten jättämät valtuustoaloitteet eivät ikävä kyllä paljoa herättäneet innostusta muissa ryhmissä, joten jääkin nähtäväksi niiden käsittely aikanaan.
PS-meppi Sampo Terholta uusi kirja: Kohti parempaa Eurooppaa
Perussuomalaisten europarlamentaarikko Sampo Terhon ja ajatuspaja Suomen Perustan yhteistyönä syntynyt kirja Kohti parempaa Eurooppaa -kirja on julkaistu. Terho esitteli tuoreen kirjansa pääkohtia Eduskunnan kansalaisinfossa perjantaina pidetyssä kirjanjulkistustilaisuudessa. Kirja kertoo EU-kriittisten vaihtoehdosta nykyiselle Euroopan unionin harjoittamalle liittovaltiokehitykselle.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kertoo kirjan alkusanoissa Terhon hahmotteleen varteenotettavan näkemyksen siitä, mitä vaalien jälkeen on odotettavissa:
– Kriittisestä EU-analyysistä on Suomessa pitkään ollut krooninen pula. Tämä on hyvä avaus vaalikeskusteluun, jossa populisteja usein syytetään ehdotusten, aloitteiden ja näkemysten puutteesta.
Sampo Terhon kertoo kirjassaan kahdesta yhtä aikaa vaikuttavasta ristikkäisestä kehityssuunnasta. Yhtäällä poliittinen eliitti jatkaa vallan keskittämistä Brysseliin, toisaalla Euroopan unionia kritisoivat voimat kasvavat kautta Euroopan.
– Osa kriittisistä voimista haluaa tyystin eroon EU:sta, osa taas uskoo EU:n olevan vielä pelastettavissa. Kirjassa esitellään monissa Euroopan maissa kannatusta kasvattava reformistinen näkemys Euroopan unionin tulevaisuudesta, Terho kertoo.
Sampo Terho on perussuomalaisten europarlamentaarikko ja parlamentin talous- ja raha-asioiden valiokunnan ainoa suomalaisjäsen. Lisäksi hän on jäsen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alivaliokunnassa ja varajäsen ulkoasiain- ja työllisyysvaliokunnissa. Hän toimii EFD-ryhmän varapuheenjohtajana ja ryhmänsä koordinaattorina niin talous- kuin puolustusasioiden valiokunnissa.
Kirja on kokonaisuudessaan ladattavissa Suomen Perustan sivuilta >
Päivitän sivustoa lisää maaliskuun mittaan, mm. luottamushenkilölistassa on vielä reilusti tekemistä!
Yhdistyksemme wanhat sivut osoitteessa www.kirpea.fi ovat vielä tämän vuoden loppuun asti käytettävissä, mutta en enään päivitä niitä. Noin 30.000 käyntiä keränneet sivumme ovat olleet oleellinen osa yhdistyksemme tiedottamista ja sieltä löytyykin mukavasti esim. kuvia vuosien varrelta ja mittava uutisarkisto.