Valtuustoaloite yli 65-vuotiaiden omaishoidettavien lääkejakelun korvaamisesta

8.3.2021

VALTUUSTOALOITE: yli 65-vuotiaiden omaishoidettavien lääkejakelun korvaamisesta

Omaishoitajat tekevät tärkeää, raskasta ja vastuullista työtä, jota kunnan tulee tukea ja helpottaa. KELAn tutkijan Sari Kehusmaan mukaan vanhusten omaiset säästävät joka vuosi 2,8 miljardia euroa yhteiskunnan rahaa.

Tällä hetkellä omaishoitajat suorittavat lääkkeiden haun apteekista ja annostelun hoidettavalle. Kotihoidon asiakkaiden lääkkeet taas apteekki toimittaa kotihoidon toimistolle, josta hoitajat vievät ne asiakkaiden kotiin. Kunta voisi helpottaa omaishoitajien työtä mahdollistamalla lääkejakelu myös yli 65-vuotiaille omaishoidettaville vastaavalla tavalla eli apteekki toimittaisi sopimuksen mukaisesti myös omaishoidettavien henkilöiden lääkkeet kotihoidon toimistolle, josta hoitajat toimittaisivat lääkkeet asiakkaille.

Tämä ei ole kallista, sillä annosjakelu maksaa kunnalle 6,48 € / asiakas / 2 vko ja vuodessa 155,52 € / asiakas. Yli 65-vuotiaita omaishoidettavia Kirkkonummella on noin 175, mutta kaikilla ei ole annosjakelua.

Me allekirjoittaneet vaadimme, että yli 65-vuotiaiden omaishoidettavien lääkkeet toimitettaisiin kotihoidon toimiston kautta vietäväksi asiakkaiden kotiin.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa